14-годишната тийнейджърка споделя историята за това как е забременяла на 13 и какво е преживялаПоследни новини 14-годишна тийнейджърка споделя историята за това как е забременяла на 13 и какво е преживяла във Фабиоза

Тийнейджърската бременност не е нова приказка. Според Центрове за контрол и превенция на заболяванията , през 2017 г. 194377 бебета са родени от жени между 15-19 години, а сред 1000 жени в тази възрастова група 18,8% раждат в Америка.14-годишната тийнейджърка споделя историята за това как е забременяла на 13 и какво е преживялаАнтонио Гилем / Shutterstock.com

Статистиката обаче се различава в другите региони и някои фактори като ниско образование или нисък доход / бедност играят роля в процента на тийнейджърската бременност.

Историята на Алана

Алана се срещна с приятеля си Райли в училище по време на час по математика и те започнаха да излизат, след като той получи счупен крак.

По това време Алана имаше обтегнати отношения с майка си, тъй като те винаги имаха проблеми и разногласия.Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от @ alannarose.3 на 21 април 2019 г. в 15:33 ч. PDT

След всеки епизод с майка си, Алана или бягаше до дома на приятеля си и накрая щяха да правят неща, които не трябва.По това време тя забременя и трябваше да стои далеч от училище. Алана непрекъснато повръщаше и изпадаше в припадъци.

Когато майка й разбра, тя беше ядосана и разочарована, но с течение на времето и двете семейства застанаха до Алана и Райли и ги подкрепиха по време на бременността.

14-годишният сподели, че трудът за нея е тежък и дълъг и след като е предизвикан, тя ражда дъщеря си Ели.

В резултат на младата й възраст хората приемаха дъщеря й за сестра й, когато тя споделяше снимки на себе си и бебето си в Instagram.

@ magda020 каза:

'Малката ти сестра е страхотна!'

Друг потребител @ smol__bean_10 отговори:

- Това е, ъ-ъ ... Не нейната сестра.

ilysnufkin добави:

- Това е нейното бебе.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от @ alannarose.3 на 21 април 2019 г. в 11:53 ч. PDT

Алана сподели своята история, за да насърчи онези, които бяха на нейно място, да я приемат.

Тя каза, че е много работа да имаш бебе, но цялото преживяване я е накарало да оцени майка си по-добре.

Рискове за здравето, свързани с тийнейджърска бременност

Истината е, че тийнейджърската бременност е доста сложна, особено за майката.

Тийнейджърската бременност идва с много риск и усложнения като преждевременно раждане, анемия и високо кръвно налягане, което може да доведе до хипертония.

14-годишната тийнейджърка споделя историята за това как е забременяла на 13 и какво е преживялаМаркос Меса Сам Уордли / Shutterstock.com

Съществува и по-голям риск от цефалопелвична диспропорция. Освен риска за здравето, има и психологически и емоционални предизвикателства, през които преминават тийнейджърите.

Надяваме се, че историята на Алана помага да се създаде повече информираност за грубата страна на тийнейджърската бременност.

Популярни Публикации