9 грешки в грима, които превръщат 35-годишните дами в 45-годишниПоследни новини 9 Грешки в грима, които превръщат 35-годишните дами в 45-годишни на Fabiosa

Когато една жена наближи 35-ия си рожден ден, тя навлиза в нова фаза на красотата. Тя все още е млада и, но лицето й започва да се променя, което изисква съответна корекция на навиците и грима. Нещата, които преди са работили преди 5 години, могат или да изглеждат твърде провокативни, или да нямат никакъв ефект. Каним ви да разгледате техниките за гримиране, за които по-добре да забравят 35-годишните красавици, освен ако не искат да изглеждат по-възрастни, отколкото са.1. Грешно избрана основа и липса на подготовка

Кожата претърпява първо възрастови промени в тялото. Дори доста млади момичета имат фини мимически бръчки и пигментни петна, които стават по-забележими до 35 г. Мит е, че можете да притежавате перфектна кожа на 35. Добре подбраната основа и фон дьо тен са от съществено значение за грима. Първият ще помогне за изравняване на тона и облекчението, особено ако има повдигащ ефект. Последните трябва да имат различна лека кремообразна текстура (не гел) и средна плътност, в противен случай това само ще подчертае недостатъците.

valuavitaly / Depositphotos.com

2. Твърде много пудра и коректор

Много жени са свикнали да покриват цялото си лице с тънък слой пудра. Може да се разреши в по-млада възраст, когато кожата е по-мазна, но след 35 г. злоупотребата с този вид декоративна козметика може да запуши порите. Освен това, когато има твърде много пудра, тя може да се събере в бръчки и да ги направи по-забележими. Същото важи и за коректор, използван за прикриване на тъмни кръгове под очите. Не забравяйте, че има доста плътна текстура и може също да се натрупва в бръчките.

3. Перлено сияние

Сенките и пудрата с перления блясък са сред навиците за грим, които трябва да оставите в миналото. Трептящите частици изглеждат балансирани само на млади кокетки. Освен това те са по-тежки от основата, така че отново могат да се отлепят и да се съберат в бръчките.4. Цвят на червилото

Смята се, че богатите и тъмни (кафе, бордо или ягодоплодни) цветове на червилото са по-подходящи за възрастни жени, отколкото за млади момичета, но това не е съвсем така. Те изглеждат балансирани само на дама с пълни устни. С възрастта количеството на мастната тъкан, което съставлява очарователния им обем, намалява и тъмните цветове само подчертават това. Голите нюанси също не са подходящи, тъй като те се сливат с тона на кожата. Единственото изключение е най-тъмният естествен нюанс от тази палитра: розово, прасковено или коралово червило е универсално решение.

VelesStudio / Depositphotos.com5. Дебела очна линия

Без съмнение дебелата очна линия изглежда страхотно за вечерен грим, но е по-добре да я замените с по-меки, по-спокойни аналози след 35. Помислете за тъмни очни линии, като графитни или кафяви, или изберете контрастни матови сенки. Можете също така да освежите образа си и да изглеждате по-млади с крем или гола очна линия.

6. Бронзиращ руж

Въпреки че контурирането става все по-малко популярно, много жени не могат да си представят зрелищен грим без използването на бронзанти и хайлайтери, защото те могат да помогнат за „преоформяне“ на лицето. Ако те са част от вашата рутина, не се отказвайте напълно от тях. Просто го правете умерено. Що се отнася до бронзиращия руж, струва си да го забравите изобщо.

7. Голи мигли

Според основния принцип за създаване на акценти в грима, трябва да се подчертаят или очите, или устните. Така че момичетата често избират червила с ярки, наситени цветове и отиват с почти оголени мигли. Този подход не може да работи след 35. С възрастта миглите губят пигментация, стават по-тънки и по-къси, така че се нуждаят от подобрение. За по-изразителен и драматичен външен вид, нанесете очната линия върху линията на миглите в съответствие цвят. Ще изглежда еднакво приказно с ярко червило или спокойни нюанси.

zastavkin / Depositphotos.com

8. Устни без контуриране

Много жени смятат моливите и подложките за устни за старомодни и изтръпват при спомена за това как техните майки са злоупотребявали с тъмни устни преди 15-20 години. Не може да се отрече, че изглежда неестествено и понякога дори лепкаво. Не се отказвайте обаче от оцветяването на устните на цвета, съответстващ на червилото или на естествените ви устни. С течение на годините те стават по-малко оформени и моливът ще го поправи лесно.

9. Пренебрегвани вежди

До 35-годишна възраст повечето жени вече са открили формата на веждите си, но много от тях продължават да експериментират с дебелина и цвят. Кривата трябва да бъде естествена и гладка. Прекалено широките вежди придават на лицето тежък израз, въпреки че са в тенденция, докато тънките като бръснач ви карат да изглеждате уморени. Цветът трябва да е с половин тон по-тъмен от корените на косата, в противен случай те ще изглеждат чужди.

Жените често пренебрегват тези правила, което откровено ги състарява. Ако коригирате малко навиците си за грим, преминете към по-спокойни цветове и матови текстури, не забравяйте за навременната грижа за кожата и дълбокото овлажняване, можете да изглеждате по-добре, отколкото в младостта си.


Тази статия е само за информационни цели. Преди да използвате някоя от информацията, предоставена по-горе, консултирайте се със сертифициран специалист. Използването на гореописаната информация може да навреди на здравето. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи никаква отговорност за вреди или други последици, които могат да произтекат от използването на информацията, предоставена по-горе.

Популярни Публикации