Албинизъм и известни хора с това състояние- Албинизъм и известни хора с това състояние - Вдъхновение - Fabiosa

Съществува стереотип, че хората албиноси са зли. Най-вече това се случи поради експлоатацията на изображение на албинос във филмите. Хората с такава болест били изобразявани там като злодеи. Черти на албинизъм, като бледа кожа, безцветна коса и сини или червени очи, бяха използвани, за да добавят заплаха към злия характер и да ги разграничат от герои. Фактът, че почти всеки албинос страда от влошено зрение, е бил скрит нарочно.

Преследване на хора с албинизъм

Въпреки че самата болест е рядка в западния свят, тя е доста разпространена в Субсахарска Африка, най-вероятно поради съществуващото кръвно родство в тези страни. Съществува убеждението, че някои части на тялото на хората албиноси могат да предават магически сили и обратно. По този начин такива хора се считат за проклети или болестта им може да бъде заразна. Каквито и да са причините, те могат да бъдат разчленени, преследвани или дори убити.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Истинската красота се крие в разликите: Афро-американският модел на албинос блести в модна кампанияИзвестни хора с албинизъм

Въпреки невероятно трудната социална интеграция с които могат да се сблъскат хората с албинизъм, има много от тях, които са спечелили слава, изразявайки се и демонстрирайки своите таланти пред света. И може би дори познавате някои от тях:

Шон Рос - Първият мъжки модел с албинизъм в масовата модна индустрия.Кони Чиу - Първият женски модел с албинизъм в масовата модна индустрия.

Али Дъглас Нюман, брат Али, е американски хип-хоп изпълнител.

Диандра Форест - първи женски модел с албинизъмда бъде подписан до голяма агенция за моделиране.

Публикация от Diandra Forrest (@diandraforrest) 18 януари 2018 г. в 7:35 ч. PST

Уинстън Фостър, крал Йелоуман, е ямайски реге и танцов диджей.

Настя Жидкова е руски модел албинос, който стана известен с професионалния псевдоним Kiker Chan.

Публикация от KIMI/貴美小林 (@kiker_chan) Дек 10, 2017 в 12:35 PST

Дарнел Суолоу - Състезател в Big Brother сезон 9.

Какво е да живееш живот като албинос?

Животът на хората албиноси се различава драстично. Те могат да имат проблеми със зрението и социалния разпит. Те обикновено получават тормозени в училище и в зряла възраст им е трудно да си намерят работа. Можете да си представите психологически натиск, който може да изпитват такива хора. За тях е от съществено значение да имат силна подкрепа.

Въпреки всички трудности обаче, много от тези хора остават позитивни:

Някои дори може да се пошегуват малко:

Албинизмът не може да спре човек, който се стреми към по-добър живот:

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Истинската красота се крие в разликите: Афро-американският модел на албинос блести в модна кампания

Популярни Публикации