Ейми Робах победи рака на гърдата, но Хемо я остави да се бори със сериозен страничен ефект- Ейми Робах победи рака на гърдата, но Хемо я остави да се бори със сериозен страничен ефект - Знаменитости - Fabiosa

Борбата на Ейми Робах с рака на гърдата

Когато Ейми Робах, една от звездните водещи на ABC, направи първата си мамография на 40-годишна възраст по телевизията на живо, всичко, което тя искаше да направи, беше да призове други жени да отидат да бъдат проверени. Никога не е очаквала, че тестът ще покаже, че нещо не е наред.За съжаление, още няколко теста разкриха, че Ейми е имала рак на гърдата. Тя стана публична с поставената диагноза Добро утро Америка .

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: С личен пример: Бети Форд показа важността на проблема с рака на гърдатаПо времето, когато Ейми е била диагностицирана, болестта вече е напреднала до етап 2. Лечението й включва двойна мастектомия, осем цикъла на химиотерапия и лъчение.

Ейми пое диагнозата и изтощителното лечение в крачка. Въпреки че беше трудно да се поддържа обичайната й положителна перспектива, тя се отдръпна. В нея откровен мемоар , тя написа:Да живееш с рак е като за първи път на платноходка: Ако не си свикнал да плаваш, отнема известно време да се адаптираш към начина, по който лодката се накланя отстрани. Нужно е време, за да се отпуснете и да приемете, че точно това са ветроходите и че няма да слезете, защото сте на наклон и няколко вълни идват над парапета.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Ракът на гърдата на Джил Айкенбъри: Как смело се бори два пъти с болестта и какво й помогна да се измъкне

Справяне с ранната менопауза, предизвикана от химиотерапия

Лечението на Ейми беше успешно и тя беше обявена за без рак. Но имаше и минус: химиотерапията я накара да се бори с „химио мозъка“ (който изчезна) и друг, постоянен страничен ефект: ранна менопауза.

За жените, които преминават през менопаузата по естествен път, този процес може да бъде повече или по-малко постепенен. Друга история е, когато яйчниците ви са унищожени от химиотерапия. В случая на Ейми симптомите на менопаузата я обсипаха като лавина. Тя сподели опита си с горещи вълни ABC News :

След като преминах през лечение на рак, мислех, че менопаузата ще бъде бриз, но не бях подготвена за това колко постоянни и мощни ще бъдат симптомите.

Най-лошото беше първото, жегата, Боже мой жегата! И все още страдам четири години по-късно. Моите горещи вълни идват бързо и силно и се озовавам изпълнен с безпокойство на най-неудобните места, които искат да си откъснат дрехите: в самолети, в ресторанти, в хранителния магазин и понякога просто се разхождам по улицата.

На GMA , Ейми спомена за другите си симптоми, включително раздразнителност, проблеми със съня, сухота на кожата и умора.

Въпреки борбите си, Ейми е просто щастлива, че е оцеляла. Тя каза :

Жив съм и съм благодарен за този прост факт. Казвам си с всяка гореща светкавица, която имам, с всяка нова бръчка, която видя (да, кожата ми е невероятно суха в менопаузата) и с всяка промяна на настроението, което карам, се боря, боря се да видя друг ден.

Да, нямам късмет да преживея това, което ще усети почти всяка жена по света, ако има невероятната възможност да остарее. Това е дар за възрастта, а знанието е сила.

Тя добавен :

Менопаузата не е нещо, от което да се страхувате. Това е нещо, което може да се очаква и дори понякога да се прегърне, защото, е ... това е по-добра алтернатива.

Благодарни сме на Ейми Робах, че излезе публично с нейните борби. Нейната откритост е помогнала на много други жени, които са трябвало да преминат през същото. Продължавайте добре, Ейми!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Робин Робъртс получи още едно сериозно състояние 5 години след като победи рака на гърдата. Но тя го преодоля и работи, за да помогне на другите

Ейми Робах Рак на гърдата
Популярни Публикации