Дати на знака на Козирог, черти и дрВсичко, което някога сте имали нужда да знаете за зодия Козирог Много сериозни в перспективата, те вероятно са по -срамежливи и пенсионирани от Девите и често самотници. И все пак те са волеви, решителни хора и много Козирог е направил големи неща (особено ако Марс също е в Козирог) благодарение на тяхната упорита решителност. Те редовно са открито подли и егоистични и донякъде студени или дори твърдолюбиви хора - това е много очевидно, ако Луната им е в Козирог. Това е знакът, който най -често се нарича най -скучен, но те често имат a

Много сериозни в перспективата, те вероятно са по -срамежливи и се пенсионират от Девите и често самотници. И все пак те са волеви, решителни хора и много Козирог е направил големи неща (особено ако Марс също е в Козирог) благодарение на тяхната упорита решителност. Те редовно са открито подли и егоистични и донякъде студени или дори твърдолюбиви хора-това е много очевидно, ако Луната им е в Козирог. Това е знакът, който най -често се нарича най -скучен, но те често имат силно развито сухо чувство за хумор. Освен ако не се противопоставят на по -благоприятни знаци в тяхната диаграма, те могат да изглеждат стари преди времето си.Нетърпението на Козирога е почти уникално за техния знак, със сигурност не е типичното импулсивно нетърпение от тип Овен. Това ги води по отговорен, размишляващ начин, който често води до неуспехи, защото не са чакали подходящия момент. Подобно на Телците, те се съпротивляват на промяната, зачитайки изпитаните методи за правене на неща.

Какво ще научите:

Дати от Козирог : (роден на 22 декември - 19 януари)

Разположение: 10 -ти зодиакален знак
Управлявана къща: 10 -ти дом: Дом на репутацията и кариерата
Съзвездие: Козирог
Елемент: Земята
Качество: Кардинал
Символ: Козата
Управляваща планета: Сатурн
Увреждане: Луна
Възвишение: Март
Есен: Юпитер (древен)/Нептун (модерен/спорен)
Мъж Жена: Мъжки
Ключови думи : Използвам
Моите удоволствия : Уважение, успех (разбира се, защото те работят толкова усилено, за да го получат)
Моите болки: Мързел, дезорганизация и бъркотия
Качества : Мъдри, дискретни, решителни
За какво мислят Козирозите себе си : Искам другите да ме обичат!
Какво мислят другите за Козирог: Попитайте ги нещо, те не могат да кажат не!
Колегата на китайската зодия: Волът

За Козирога

Козирогът е десетият знак на зодиака и се символизира от Козата, докато неговият символ или глиф представлява твърдите рога на козата. Слънцето е в Козирог от около 23 декември до около 20 януари всяка година. Козирогът е свързан с суровостта на зимата и нейните ярки реалности. Козирогът е класифициран като отрицателен полярност (пасивен и възприемчив), на земния елемент (практичен, предпазлив и сдържан) и с кардинално качество (изходящ и предприемчив). Управляван от планетата Сатурн, Козирогът има хладно, рационално отношение, изразяващо предпазливост, свързано с желание да се съобразява с дисциплинирано поведение и да се стреми.Характерният тип Козирог е търпелив, упорит, предпазлив, методичен и находчив. Амбициозен, сериозен и отдаден на дълга, Козирогът е сериозен, трезвен, практичен и дисциплиниран и работи за уважаван светски статут. Козирогът има вродена способност да понася трудности и разочарования, защото неговата природа е обусловена от необходимостта от дисциплина, самозадържане и сериозно и отговорно отношение към живота. Козирогът знае, че животът е труден, но неговото търпение е безкрайно и се стреми да бъде от типа, който въпреки това ще триумфира и ще постигне успех чрез чисто търпение и издръжливост на несгодите. Ключовите думи на Козирозите са дисциплина и предпазливост и нейната природа е да планира внимателно, хладно и умишлено за постигане на своите амбиции. Козирогът е силно насочен към целите и е много упорит в своите цели, притежаващ способност да упорства, независимо колко труден е пътят, по който трябва да върви. За тази цел Козирогът напредва, изкачвайки се по стълбата на амбицията и кариерата бавно и сигурно, със съвестна, послушна, точна концентрация и индустрия. Отношението на Козирозите е консервативно, с време, пари и всички други ресурси.

Прекомерната употреба на маниера на Козирог може да бъде тежка, песимистична, кисела, сурова, взискателна и дори жестока. Твърде големият акцент върху Козирозите е рационална, трезва и уважавана страна от живота може да направи една твърде конвенционална, мокро одеяло, тесногръдо, безчувствено, критично и скъперниче, с мрачно притеснение за нещастия. Физически Козирогът управлява коленете, кожата и скелета. Възможно е да има тенденция за кожни разстройства, проблеми с коляното или наранявания, храносмилателни разстройства и депресия, често причинени от мрачни тревоги и потискане на по -щастливи емоции и чувства. Козирогът е особено свързан с или управляван от планета Сатурн.Пътят на живота на Козирога

Когато използвате енергиите положително, вие сте практични, амбициозни, търпеливо отговорни, дисциплинирани, отдадени и трудолюбиви.

Вие сте тук, за да постигнете успех и да постигнете значима за вас роля. Най -вероятно ще изпитате някаква форма на признание, успех или постижение в даден момент от живота си, макар и в по -късните си години.

Вашият тих екстериор придава вид, че сте самотник, защото изграждате стена от резерви около вас, надявайки се, че това ще ви предпази от всякакви лоши ветрове по света, които могат да ви развеят. Обикновено нищо не ви пречи да постигнете целите и амбициите си.

Работата е много важна за вас и не я приемате леко, често претегляте всички плюсове и минуси на всеки проблем, обичате да планирате всяко свое движение. Нищо няма да ви отклони от курса, след като вземете решение, дори да се откажете от удоволствието, за да постигнете целите си. Намирате работата за най -зареждаща. Вие сте много надежден, в криза и сте в състояние да дадете разумни практически съвети, когато е необходимо.

Имате много търпение, което ви помага, когато преустановите плановете си, това от своя страна ви учи на послушание, което ще ви помогне да постигнете по -високо съзнание, вместо да се фокусирате върху материалните постижения. За вас работата не е лоша дума, тъй като я намирате за терапевтична, а когато не се чувствате най -добре, вероятно е добро лекарство за вас.

Въпреки че може да не притежавате голям магнетизъм във вашата личност, вие сте доста тактични, състрадателни и сърдечни, поради собствените си лични страдания можете да се идентифицирате с страданията на другите.

В любовта можете да се чувствате възпрепятствани да изразявате емоциите си, но все пак са също толкова романтични и емоционални, колкото всеки. Можете да бъдете предпазливи при поемането на този пълен ангажимент, но след като намерите съвместим партньор, вие сте Гибралтарска скала.

Когато сте в нефункционален режим, вие сте взискателни, шефовани, сковани, студени, неемоционални, търсещи престиж и страшни, и така бихте отричали вашите способности, имайки страхове, че ще успеете в целите и амбициите си. Ако позволите на тези емоции на страх да завладеят, със сигурност ще се саботирате. Вие създавате своя собствена реалност и трябва да сте наясно с всички ограничения и ограничения, които създавате за себе си.

Трябва да създадете възпитаваща любяща домашна база, където да се чувствате сигурни и емоционално сигурни. Намерете призвание, в което сте истински щастливи, поставете дългосрочни, както и краткосрочни цели и не бъдете негъвкави и нетърпеливи за малките промени по пътя към тези цели. Не забравяйте да уважавате себе си по всяко време, като не преуморявате работата си за постигането на тази цел независимо от последствията, като жертвате себе си или семейството си. Не забравяйте да спрете и да помиришете розите.

Трябва да почувствате, че сте оставили своя отпечатък в света и тъй като сте толкова амбициозни и ориентирани към бизнеса, трябва да сте наясно, че не трябва да използвате и злоупотребявате с хората, въпреки че това може да стане несъзнателно.

Отношението ви към парите често е сложно. В даден момент от живота си трябва да сте в крак с Джоунс, дори и да го отричате. Искате успех и статуса, който това носи със себе си, и не искате никой да бъде пред вас.

Често с мото „Най -доброто от всичко“ и това не отнема много време, за да осъзнаете, че качеството изисква пари, понякога големи пари. Така че чувствате, че ако работите усилено, ще успеете. Чувствате нужда да печелите свои собствени пари, а не някой друг да ви ги даде. Колкото и да желаете финансов успех, по отхвърлящ себе си начин можете да се задоволите с много по -малко, отколкото заслужавате.

Поради вашия сдържан маниер, можете да бъдете задържани и да бъдете толкова ангажирани с целта, че можете да изпуснете от поглед изплащането, да не видите дървото за дърветата, така да се каже, и по този начин да се пропуснете.

Трябва да се научите да вярвате в себе си, тъй като няма планина, на която да не можете да се изкачите, ако това е вашето желание.

Основни житейски уроци:- Да се ​​научиш да се грижиш за другите, колкото и за амбициите си, като същевременно поддържаш здравословна чувствителност, защото всички ние преминаваме към нови концепции за отговорност в ерата на Водолея и твоето чувство за лични постижения трябва да се промени. Трябва да се виждате като част от единица, а не изолирана и сама. След като почувствате чувствата си, след като сте се отказали от контрола и може би след преобръщане, животът ви ще тръгне. Трябва също така да освободите тези страхове, ограничения и ограничения, които поставяте около себе си.

Здравни проблеми:- Проблеми с костите, ставите и коленете, когато не сте гъвкави и се страхувате от бъдещето. Когато сте негативно настроени към живота, може да страдате от артрит.

Обича:- Поставянето на цели, приемането на живота сериозно, заемането на престижна позиция и необходимостта

Мрази:- Непрофесионализъм, неориентирани хора и липса на авторитет.

Кариери:- Организатор, всяка длъжност на власт, бизнес изпълнител, политически лидер

Козирог

Символ на зодия Козирог

Зодиакалният символ на Козирога е представен от митичното същество SeaGoat, състоящо се от половин коза и наполовина риба. Това всъщност не е най -практичната комбинация, нали?

Символиката на този зодиакален символ обаче се омъжва за амбициозната природа на козата с интуитивните инстинкти на рибата да плува с потока от неща.

Козирозите в най -добрия случай са истинско сливане на физическото и духовното с един крак, здраво поставен във всеки свят.

Самият знак на зодия Козирог се състои от V форма, свързана с извита линия навътре, която от своя страна е свързана с кръг. Формата V означава сливане на власт и отговорност с енергичната страст на духа.

V -образната форма означава и шарнирното действие на човешкото коляно, което се управлява от зодия Козирог. Това показва, че Козирозите трябва наистина да се стремят да бъдат гъвкави и да се научат да се огъват и да вървят с течението понякога в живота.

За съжаление, много Козирози стават много установени в начина си и стават твърди и твърди в своите нагласи и подходи. Това причинява само ненужно страдание, защото в крайна сметка те ще се научат да правят компромиси.

Повечето Козирози са много амбициозни по природа и изпитват силно вътрешно желание да се изкачат на планината на успеха, точно като козата. Ако обаче направят това по прекалено схващащ и материалистичен начин, ще открият, че животът е много самотно място.

Обикновено това е така, защото те пренебрегват света на духа.

Зодиакалният знак Козирог представлява най -висшата истина на Козирозите навсякъде. Те трябва да се изкачат на планината, която стои пред тях, но трябва да се уверят, че това е планина, която наистина си струва жертвата, която е необходима, за да стигне до върха.

Ако се уверят, че пътят им е слят със състрадателната еволюция на духа с физическия свят, те ще изпълнят най -съкровените си мечти.

Личност и черти на Козирога

Козирозите са интелигентни и трудолюбиви, но им липсва социална грация и чар. Те не обичат да експериментират с нови неща, които са твърде ортодоксални в техните възгледи и не обичат да поемат рискове, но понякога в живота всички ние трябва да поемаме рискове. Козирозите трябва да са по -склонни да поемат рискове, в противен случай може да открият, че напредъкът и растежът ще ги изоставят далеч.

И Козирогът, и Лъвът са силови знаци, но всеки приема властта по различен начин. Лъв с царственото им отношение, състрадание и елегантност поема властта естествено, докато Козирогът поема властта от чувство за дълг. Те също са по -добри мениджъри и администратори от Лъвовете. Те са добри организатори и са съвестни, търпеливи, трудолюбиви и съблазнителни работници. Те са поставили много високи стандарти за себе си и след като се решат да направят нещо, те ще го постигнат до края дълго след като други знаци ще се откажат.

И въпреки че те поставят високи стандарти за себе си, те очакват другите да споделят същите тези идеали. Други може да се възмутят от тях, защото Козирозите могат да бъдат твърде ограничени в своите възгледи. Влиянието на Сатурнин дава на Козирога тяхната строга дисциплина, като никога не позволява на емоциите да пречат. Те са склонни да бъдат меланхолични и песимистични и ако не внимават, могат да изпаднат в егоизъм и постоянно да се тревожат и да се оплакват от нищо. Те имат добри спомени с яснота, логика и обосновка и обичат да участват в дебати.

В личните отношения те обикновено са много неудобни. Подобно на Скорпион и Риби, те са трудни за опознаване. Те се влюбват дълго време и не са склонни към емоционални прояви на привързаност, което може да ги накара да изглеждат като безчувствени и безразлични, но това не е така. Просто те предпочитат да изчакат, докато разберат къде стоят с обекта на своята привързаност, преди да покажат обич и обич. Те предпочитат партньор, който е практичен като тях и харесва структурираните и рутинни отношения. След като се оженят, те стават верни съпрузи, но могат да ревнуват.

Въпреки че не създават приятели лесно, те са изключително лоялни към приятелите, които имат.

черти на Козирог

Известни мъже Козирог / Известни жени Козирог

Козирог изтъкнати личности мъж

Някои известни мъжки звезди със зодия Козирог са Мохамед Али, принц Албърт, Джим Кери, Николас Кейдж, Дейвид Боуи, Гавин Росдейл Тайгър Уудс и Дензъл Уошингтън.

Козирог изтъкнати личности мъж

Някои женски звезди със зодия Козирог са Доли Партън, Елизабет Арден, Марлен Дитрих, Мишел Обама и Ванеса Паради.

Съзвездието на Козирог

Съзвездието на Козирог е представено от козя риба. Забележете, че тук отново името на съзвездието не е същото като знака. Това е още едно напомняне, че съзвездията са само символи, а не препратки към знаците. Съзвездието Козирог се намира далеч от галактиката Млечен път, оставяйки само далечни обекти за гледане. В древни времена Зимното слънцестоене е било в Козирог. Въпреки това, поради прецесията на земната ос, Зимното слънцестоене сега е в Стрелец. Географската ширина на Земята, в която знакът на Козирог е директно над наблюдателя, е известна като Тропикът на Козирога. Слънцето преминава през Козирог от края на януари до средата на февруари.

Митология

Както при някои от другите съзвездия, митологичните истории варират от разказвач до разказвач. Най -известната обаче е историята за Aegipan. В голяма битка могъщият Зевс беше победен от Тифон. Тифон премахна сухожилията на Зевс от ръцете и краката му и ги скри в пещера. Тифон бе назначил жената-дракон Делфин, полузмия и полу-жена, да пази сухожилията на Зевс. Египан и Хермес се заеха да върнат сухожилията на Зевс, за да го възстановят в пълна сила. Те успешно преминаха покрай Делфин, но за да избягат от Тифон, без да бъдат засечени, Египан беше частично потопен във водата, когато се опита да се преобрази. Горната част на тялото му се превърна в коза, а долната - в риба. Те успешно избягаха и възстановиха силата на Зевс. В знак на признателност и благодарност за службата на Aegipan, Зевс го постави сред звездите.

Козирог Декани, 1 -ви, 2 -ри и 3 -ти

Декани от Козирог

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Популярни Публикации