Загадъчният Джеймс Каан: Неустоимият и най-италианският Сони Корлеоне от Холивуд- Загадъчният Джеймс Каан: Неустоимият и най-италианският Сони Корлеоне от Холивуд - Знаменитости - Фабиоза

Очарователен и загадъчен, Джеймс Каан, който е известен благодарение на ролята си на най-големия син на Дон Корлеоне, Сантино ‘Сони’ Корлеоне, в Кръстник , е имал повече възходи и падения в кариерата си от всеки друг актьор на Холивуд.

gettyimages

Ранните години

Каан е роден в Бронкс, Ню Йорк, в семейство еврейски имигранти от Германия. Баща му Артър Каан беше месар и търговец на месо. Първо, той се интересува от футбол и карате, но докато учи в университета Хофстра, актьорството се превръща в негова страст. Той бе приет в Playhouse House на Санфорд Майснер и спечели стипендия за обучение при действащия треньор Wynn Handman. След това започва да се появява в извънбрадуейски продукции.

Неговият дебют на екрана беше моряк през 'Ирма сладката' (1963), последвано от 'Червена линия 7000' (1965) и 'Златното' (1967). Публиката беше в сълзи заради невероятната му игра като болния от рак Брайън Пиколо „Песента на Брайън ”(1971).

Сантино „Сони“ Корлеоне

Но неговият огромен успех дойде, когато Франсис Форд Копола хвърли Джеймс Каан за бърз гангстер Сантино „Сони“ Корлеоне в мафията 'Кръстник' (1972). Сагата, в която Копола изобразява тъмната страна на Америка, е оставила дълготраен отпечатък във филмовата индустрия. То определи нивото на стандарта, което трудно би могло да бъде надминато от други филми. Филмът е номиниран за десет награди 'Оскар', включително четири актьорски, което означава, че режисьорът е направил правилния избор, като е избрал Джеймс Каан, Ал Пачино, Марлон Брандо и Робърт Дювал за главните герои.Четиримата постигнаха огромен успех в световен мащаб. Но персонажът на Джеймс Каан Сони е определен като един от най-любимите от много зрители. Каква е неговата тайна? Какво го прави толкова неустоим? Тъй като е импулсивен, избухлив и понякога дори глупав, той изневерява на жена си. Той е напълно противоположен на Дон и Майкъл.

gettyimagesНо въпреки всичките си недостатъци, Сони е щедър човек, който прави всичко, за да защити семейството си. Когато Карло Рици ударил Кони, той щял да го убие. Поради това, че е толкова емоционален, Сони лесно се ядосва. Но семейството е свещено за него и, за съжаление и ирония на съдбата, го води до смърт.

Неиталиански „Италианец на годината“ в Ню Йорк

Каан спечели номинация за най-добър поддържащ актьор и дори години по-късно все още е идентифициран с ролята, която е една от най-запомнените от феновете на филма. Оттогава той е избран за предимно корав човек. Каан казва,

Хората казват, че не са знаели, че мога да пея и да танцувам. Е, никой никога не ме пита! Винаги е „Удари този човек!“

gettyimages

Изключителното му избухливо изпълнение като Сони Корлеоне му донесе още повече награди. Удивително, Джеймс Каан спечели Италианец на годината два пъти в Ню Йорк, дори самият той не е италианец!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Ал Пачино говори за своите предци от Сицилия и неговото събиране с Робърт Де Ниро за нов гангстерски филм

През 2017 г. се навършват 45 години от Кръстник. Моля, гледайте видеото, за да видите събирането на актьорския състав на сагата в шоуто TODAY, включително Ал Пачино, Джеймс Каан, Робърт Дювал и Талия Шиър, както и Робърт Де Ниро.

Популярни Публикации