Джада де Лаурентис за болката от загубата на любимия си по-малък брат за рак на кожатаПоследни новини Giada De Laurentiis за болката от загубата на любимия си по-малък брат за рак на кожата на Fabiosa

Загубата на близък от рак винаги е трудна, но е особено трудна, когато са млади и това се случва бързо и неочаквано. Джада Де Лаурентис, готвач на знаменитости и автор на готварски книги, загуби по-малкия си брат рак на кожата и сега тя се опитва да попречи на другите да преминат през същото болезнено преживяване.ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Ракът е подъл: 7 неочаквани места, които хората често игнорират, когато проверяват за рак на кожата

Как се случи

Джада и нейният по-малък брат Дино бяха най-добри приятели. Те живееха в съседство и щяха да говорят всеки ден. Дино споделя страстта на сестра си към готвенето и двамата ще се съберат да готвят.Когато Дино беше на 29, той и семейството му получиха съкрушителна новина: Той имаше рак на кожата - етап 4 меланом - и беше крайно. Започна като бенка в центъра на гърба му - място, което обикновено не виждате в огледалото, така че Дино отдавна не го забелязва.

Въпреки че ракът беше в стадий 4, Гиада имаше твърдо убеждение, че лечението на брат й ще проработи и той ще продължи, но не го направи. Дино почина през 2003 г., на 30 години.ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Юън Макгрегър и 5 други известни личности, оцелели от рак на кожата

Превръщане на болката във власт

Гиада беше напълно съкрушена, когато загуби любимия си брат или сестра. Най-трудното от всичко беше осъзнаването, че можеше да се предотврати, ако той провери кожата си и откри тази бенка по-рано.

Болката беше непоносима, но загубата на брат си помогна на известната водеща да научи, че животът е ограничен и никога не трябва да се приема за даденост. Тя каза Хора в интервю за 2018 г .:

Обичам да се възползвам максимално от всяка секунда, която имам. Преди 13 години брат ми, който беше с две години по-млад от мен и с когото бях много близо, почина от рак. Разбрах, че животът е мимолетен и може да бъде отнет по всяко време.

Целта на Giada е да разпространи информираността за рака, отнел живота на брат й. Тя се занимава с благотворителни организации за рак Изправете се срещу рака и изследователския алианс за меланома. В партньорство с тези две благотворителни организации, тя изготви PSA, призовавайки хората да предприемат правилни стъпки за превенция и да проверяват редовно кожата си. Тя казва във видеото:

Редовно нося слънцезащитни продукти, без значение какво. И редовно проверявам тялото си. Това са двете най-важни неща, защото ако брат ми провери кожата си и тялото му, той щеше да види, че нещо не е наред.

След това тя напомня на хората, че меланомът може да започне на привидно малко вероятни места, като например върху скалпа , под ноктите , и дори в окото (меланом може да се появи и на краката, както DWTS звездата Уитни Карсън научи от първа ръка ).

Продължавайте добре, Giada! Повишаването на осведомеността за рака е нещо, което всички знаменитости трябва да правят и нищо не носи посланието по-добре от личния опит.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Телевизионен водещ и водещ Пиърс Морган е спасен от рак от зрител, специалист по меланома, който е забелязал недостатък на гърдите си

Популярни Публикации