Момиче с тежка и рядка болест на костния мозък разтапя сърца с очарователния си танц зумбаПоследни новини Момиче с тежка и рядка болест на костния мозък разтапя сърца с очарователния си танц зумба на Fabiosa

10-годишната Одри Нетери е толкова щастлива и енергична, колкото всяко типично 10-годишно дете, но има нещо, което я прави специална. Момичето има Diamond-Blackfan анемия.

Анемията на Diamond-Blackfan (DBA) е много рядко заболяване на костния мозък. Според NIH’s оценки , около 1 на 5 до 7 милиона бебета се раждат с него. При DBA костният мозък не работи правилно, което води до много нисък брой червени кръвни клетки.ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 2-годишният започна да се спъва, след като падна от леглото и приключи с диагностициране с много рядко разстройствоDBA причинява умора , слабост и блед цвят на кожата. Около половината от хората с разстройство имат различни черти на лицето и много от тях са с нисък ръст.

В повечето случаи хората, родени с DBA, се диагностицират през първата си година от живота. Малката Одри е получила диагнозата, когато е била само на 2 месеца, и оттогава е на животоспасяващо лечение.Въпреки определени ограничения на състоянието си, Одри има голямо желание за живот и много хобита. Момичето обича да готви, да пее и да танцува - ходи на уроци по танци от около една година, Джули Хейз, майка й, каза ДНЕС .

Когато фитнес залата Одри отиде започна да предлага класове по зумба, тя се развълнува и реши да опита.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 3-годишният Байрон е имал около сто фрактури поради рядка костна болест, но той се бори с усмивка на лицето си!

Майката на Одри записа нейните танци на урок и публикува видеото във Facebook . Не след дълго момичето се превърна в интернет сензация. Дори хората в корпоративния офис на Zumba видяха видеоклипа и се обърнаха към майка на Одри, за да ги покани на конгреса на Zumba във Флорида. Одри се представи като професионалист и покори сърцата на всички от публиката!

Майката каза ДНЕС следвайки конвенцията:

Всеки път, когато я видя да танцува, дори когато е само в нейния клас, това ме кара да плача, но да я видя на тази сцена беше невероятно. Когато танцува, тя е щастлива и носи толкова много радост на всички, които гледат.

Винаги, когато се почувствате сини, просто гледайте един от видеоклиповете на Одри - те гарантирано ще ви повдигнат настроението !

Можете да помогнете на Одри и други хора с DBA, като дарите на Фондация за анемия на Diamond-Blackfan .

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 3-годишният Ели има рядко състояние, което кара кожата му да се счупи с най-малкото триене, но той е щастлив въпреки борбите си

Популярни Публикации