Как да станете свободен бегач? По-различно ли е от Паркур?Свободното бягане, известно още като паркур, е физическа дисциплина, която укрепва тялото ви и не изисква специално оборудване. Не е ли страхотно?

Свободното бягане, известно още като паркур, бързо се превърна в доста завладяваща тенденция през последните десетилетия. Това е несъстезателна форма на физическа активност, която в голяма степен е от полза за вашето здраве, дори повече от традиционното бягане, скачане или катерене. И разбира се, паркурът изглежда много впечатляващо и готино. Виждали сме колко зрелищно е във филми и стотици самостоятелно направени видеоклипове в YouTube. Хората, които свободно се движат през терена и препятствията, като използват само тялото си, е изненадващо голяма метафора за преодоляване на всякакви трудности в живота. И друго страхотно нещо при свободното бягане е, че можете да го научите основно сами.чрез GIPHY

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как да ексфолирате устните си с помощта на ексфолианти. Погрижете се за тези красиви устни!

Как да бъдеш свободен бегач

Първо, има много статии в интернет, засягащи един прост въпрос: „Има ли някаква разлика между свободното бягане и паркура?“ И отговорът е наистина прост - това е почти същото нещо. Свободното бягане е основно превод на думата паркур, която произлиза от френската дума „parcours“. И така, как да станете свободен бегач?

  1. Влезете във форма. Смята се, че за да започнете тренировката си по паркур, трябва да можете да направите поне 25 лицеви опори, 50 клека и 5 набирания. Свободните бегачи използват практически всеки мускул в тялото си, за да изпълняват понякога изключително опасни каскади, поради което трябва да развиете мускулатурата си.
  2. Паркур изисква издръжливост. Как очаквате да станете добър безплатен бегач, ако не можете да изкарате дори три блока? Така че, за да придобиете тази издръжливост, ще трябва да практикувате редовно. Не забравяйте, че последователността е най-добрият приятел на паркур.
  3. Практикувайте кацането си. Да научиш паркур означава да паднеш много на земята. Така че, преди да опитате някакви сериозни маневри, трябва да овладеете кацането си. Практикувайте няколко ролки напред. Не забравяйте, че трябва да се търкаляте, използвайки раменете си, а не гърба си!
  4. Разгледайте възможностите си. Паркур ви дава чудесна възможност да тествате тялото си по толкова много различни начини. Започнете с прости каскади и постепенно ги направете по-предизвикателни. Експериментите са ключът към вашия напредък.
  5. Не е необходимо специално оборудване. За да започнете да правите паркур, всичко, от което се нуждаете, е удобен чифт основни обувки за бягане. Изберете най-подходящия.

Как да станете свободен бегач? По-различно ли е от Паркур?Yuganov Konstantin / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как да събудим пиян човек: Отравянето с алкохол наистина е опасноНаучете безплатно бягане у дома

Най-важното, основно нещо, което трябва да научите в паркур, е кацането и търкалянето. Можете да го направите у дома. Упражнявайте се да се търкаляте, например, на леглото си. Не забравяйте, че винаги трябва да се търкаляте по раменете си, а не по гърба, за да предотвратите евентуално увреждане на гръбначния стълб. Когато станете по-уверени, можете да скочите от леглото и да се търкаляте по земята. Също така е важно да тренирате мускулите си преди тренировката.

Можете да използвате други неща като столове, маси, нощни шкафчета, за да практикувате някои основни неща. Но е много по-добре да тренирате навън. Може би най-прекрасното нещо в паркура е, че можете да тренирате навсякъде. Стълбите, первазите, дърветата, стените и много други места са абсолютно идеални за свободни бегачи. И можете да намерите такива места буквално навсякъде.Как да станете свободен бегач? По-различно ли е от Паркур?Standret / Shutterstock.com

Не забравяйте, безопасността е на първо място! Не се опитвайте да повтаряте някои сложни, животозастрашаващи каскади, които сте виждали в YouTube. Слушайте тялото си и овладейте контрола върху него стъпка по стъпка. Представете си, че сте малко дете, което се опитва да се научи как да ходи.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как да излезете от къщата, когато сте депресирани, тревожни или имате строги родители

Активен живот Развлечения Здраве
Популярни Публикации