Как да различим пристъп на паника от хипогликемия- Как да различим пристъпа на паника от хипогликемията - Лайфхакове - Fabiosa

В наши дни става все по-често да чувате как Вашият лекар казва, че сте имали тревожност или пристъп на паника. Не че проблемът се превърна в ежедневие, но тези случаи най-накрая се признават за това, което всъщност са.Има обаче и друг проблем, който споделя някои от същите симптоми като пристъпите на паника и е също толкова опасно състояние, колкото всеки друг: хипогликемия. Трябва да разпознаем приликите и, по-важното, разликите, за да избегнем грешка и грешна диагноза по време на паническа атака или хипогликемична криза.

Thanit Weerawan / Shutterstock.com

Първата стъпка е да се знаят разликите.

Паническият синдром е физиологичен феномен, причинен от психологическо състояние на остра тревожност. При тези условия мозъкът предизвиква тялото в екстремен стрес.

От друга страна, хипогликемията е физиологично разстройство, причинено от рязко намаляване на количеството захар в кръвта на човек. Обикновено има и повишаване на инсулина, което подправя начина, по който работи метаболизмът ни. Тя може да бъде преходна или хронична (хипогликемично разстройство).Как е възможно две много различни неща да бъдат объркани?

Когато и двете състояния се проявят, те показват някои от едни и същи симптоми, които лесно могат да доведат до погрешна диагноза.

pathdoc / Shutterstock.com3 начина за разграничаване на проблемите.

Очевидно е, че когато отивате направо до спешната помощ, когато се сблъскате със здравен проблем, състоянието ви ще бъде идентифицирано правилно за минути: Бърз кръвен тест е достатъчен, за да потвърди диагнозата хипогликемия. Възможно е обаче да се стигне до подобно заключение, като се търсят четири разлики между тези две злини, които се търсят в предварителния преглед:

1. Остър дъх

Като цяло, някой с ниски нива на кръвната захар има по-остър дъх поради промени в метаболизма. Това е симптом, който не се среща при пациенти със съмнение, че страдат от тревожни разстройства.

2. Припадък

Въпреки чувството, че са на път да загубят съзнание, някой, който има паническа атака, почти никога не изпада. Лице, страдащо от хипогликемия, обаче може да припадне лесно и бързо.

3. Болка, подобна на инфаркт

Когато усещате силна болка в гърдите - тази интензивна болка, често свързана със сърдечен удар - е вероятно да имате паническа атака, тъй като този симптом не се проявява в случаи на хипогликемия.

Препоръчително лечение

Облекчението на формата за паническа атака идва от чужда помощ, като подкрепя и помага на пациента да се отпусне. Това е практически невъзможно, когато става въпрос за хипогликемия, тъй като се нуждаете от прием на глюкоза, за да се възстановите.

Източник: едва ли

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Какво трябва да знаете, за да можете да се успокоите по време на паническа атака


Тази статия е чисто с информационна цел. Не се самолекувайте и във всички случаи се консултирайте със сертифициран медицински специалист, преди да използвате каквато и да е информация, представена в статията. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи никаква отговорност за вреда, която може да възникне от използването на информацията, посочена в статията.

Популярни Публикации