Как да поправите вашата магическа мишка Apple, ако продължава да прекъсва връзката?В тази статия ще се опитаме да ви помогнем да разрешите мистериозните прекъсвания на Apple Magic Mouse. Причината може да ви изненада.

За съжаление, що се отнася до Apple, не всеки потребител може да се похвали с идеалното качество. Продуктите със сигурност имат привлекателен дизайн, приятелски интерфейс и ви осигуряват цялостно страхотно изживяване. Освен високата цена обаче, постоянните технически неудобства карат все повече хора да се замислят, преди да закупят продукт на Apple. Колко пъти се е счупило вашето зарядно устройство или безжичните продукти са ви объркали нервите благодарение на честите прекъсвания? Говорейки за това, в тази статия ще се опитаме да ви помогнем да разрешите мистериозните прекъсвания на Apple Magic Mouse, така че останете на линия.

Как да поправите вашата магическа мишка Apple, ако продължава да прекъсва връзката?Twin Design / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Какво представлява HDMI към Ethernet адаптер и защо си струва в конкретни случаи?

Apple мишката продължава да прекъсва връзката? Ето възможните причини и решения

Има различни причини, поради които мишката продължава да прекъсва връзката. Следователно отстраняването на неизправности може да отнеме известно време. Нека разгледаме отблизо най-честите причини за този досаден и разочароващ проблем.

чрез GIPHY

1. Батерии срещу батерии на Apple

Някои потребители предполагат, че обикновените батерии тип АА могат да бъдат с малко по-различни размери, което може да доведе до движение на батериите в мишката. Това от своя страна може да доведе до кратка загуба на контакт между батерията и плочите. Надяваме се, че точно това е причината вашата безжична мишка да губи връзка. Ето какво можете да направите по въпроса.Първият вариант е да закупите батерии на Apple, което ще ви струва цяло състояние в сравнение с втория вариант. Или можете просто да вземете парче хартия или алуминиево фолио, да го сгънете и поставите между батериите. Целта е да се сведе до минимум движението на батериите вътре в мишката и да се предотврати всякакво прекъсване.

Как да поправите вашата магическа мишка Apple, ако продължава да прекъсва връзката?Питър Котоф / Shutterstock.comПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Смущаваща история? Изтрийте вашите Facebook съобщения наведнъж, като използвате разширения на браузъра

2. Повредени предпочитания

Според поддръжката на Apple, друга често срещана причина за изключващата мишка може да се крие в грешните предпочитания за Bluetooth. Такъв проблем възниква и при клавиатурите. Не се притеснявайте, но със сигурност можете да направите нещо по въпроса, ако случаят е такъв.

Първо отворете прозореца на Finder и използвайте опцията “Go to Folder”. Просто копирайте и поставете следния ред: /Library/Preferences/com.apple.Bluetooth.plist и щракнете върху Go. Сега преместете намерения файл в кошчето. Вече можете да рестартирате своя Mac и отново да синхронизирате мишката или клавиатурата.

Как да поправите вашата магическа мишка Apple, ако продължава да прекъсва връзката?Васин Лий / Shutterstock.com

Както можете да видите, решаването на кризата не е толкова трудно. Ако обаче инструкциите по-горе не са помогнали, препоръчително е да посетите най-близкия сервизен център на Apple и да помолите за помощ от специалистите. Възможно е да има някои механични проблеми, които не бихте могли да отстраните сами.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как да надстроите RAM паметта си: Основни правила за смесването на различни модули

Технология Полезни хакове за живот Cool Life Hacks
Популярни Публикации