Как да намагнетизирате почти всичко: от отвертка до чукНай-страхотното при магнетизма е, че не е задължително да купувате специални отвертки - просто намагните вашите, ако в тях има желязо.

Всеки мъж, който поне веднъж е използвал магнитна отвертка, знае колко удобна е тази функция. Магнетизмът помага да предотвратите падането и скриването на винтовете си от вас. Край на мистериозни изчезвания и липсващи части! Освен това най-страхотното в магнетизма е, че не е задължително да купувате специални отвертки, които са по-скъпи от обикновените. Знаете ли, че можете да магнетизирате всеки метал, стига да има желязо в него? В тази статия ще ви обясним как да го направите.

чрез GIPHY

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как да предотвратим случайно появяване на iMessages: Излизане от акаунт

Как да магнетизираме отвертка

Ако ви е писнало да губите винтовете си, просто намагните отвертката си. За да бъда честен, всеки един трябва да бъде магнетизиран, но за съжаление това не е така. За щастие намагнетизирането на нещата е супер лесно. Важно е обаче да имате силен, голям магнит. И след като сте намагнитили отвертката си, магнитното задържане трае буквално в продължение на години!

И така, какво е процес на магнетизиране и как работи? Основният принцип е да се подредят атомите на желязото в една конкретна посока, което причинява отблъскване или привличане. Следователно силата на магнита зависи от съдържанието на желязо в предмета.

Как да намагнетизирате почти всичко: от отвертка до чукБЪСТРОВ ИЛИЯ / Shutterstock.comПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как правилно да засадите страхотния си чадър на плажа: прост и удобен урок

  1. За да намагнитите отвертката, трябва бързо да я втриете в магнита в една посока.
  2. Трябва да завъртате отвертката малко по-малко всеки път, когато я търкате.
  3. Това ще помогне на железните атоми да се подредят в същата посока, причинявайки магнетизъм.
  4. Около 20 секунди са достатъчни за всяка отвертка.
  5. Няма смисъл да го правим по-дълго, тъй като всички атоми вероятно вече са подредени.
  6. Магнитната мощност няма да нарасне поради трикратно триене на отвертката.

Как да намагнетизирате почти всичко: от отвертка до чукЗдоров Кирил Владимирович / Shutterstock.comСлед това тествайте отвертката си. Можете лесно да разберете дали е магнитно, когато инструментът привлича винтове, което ви помага да ги вземете. Можете да намагнитите другите си инструменти, включително чук, ако имате нужда. Не забравяйте, че артикулът трябва да съдържа желязо. В противен случай просто няма да можете да го намагнитите.

Може да искате да закупите и специална машина за магнетизиране, известна още просто като магнетизатор. Но не е ли по-добре да си поиграете малко с магнити, да си припомните детството си и да спестите малко пари, за да ги похарчите късно за нещо по-важно?

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Разочарован от ограничението за изтегляне на Mega? Ето как можете да го заобиколите

Полезни хакове за живот Ежедневни хакове Прости лайф хакове
Популярни Публикации