Как правилно да се произнесе Acai BerryКак се произнася acai? Произношението на Acai може да бъде объркващо, но ние сме тук, за да разкрием мистерията. Ето правилния начин за произнасяне на acai.

Чували ли сте някога за асаи? Ако сте любител на смутито, със сигурност знаете за тази популярна суперхрана. Тази модерна съставка обаче може да ви накара да мислите много. Почти всички сладкиши включват акаи, но много хора все още не знаят как да произнасят тази дума по правилния начин. Така ли ах-кай ? Или може би ах-въздишка ? Или тези версии са погрешни?Как се произнася acai? Произношението на Acai може да бъде объркващо, но ние сме тук, за да разкрием мистерията.

Как да се произнесе правилно Acai Berry Как да се произнесе правилно Acai BerryОксана Мизина / Shutterstock.com

Произношение на Acai Berry: как се произнася acai по правилния начин

Произношението на Acai Berry може да изглежда сложно, но изобщо не е трудно. Разбира се, може да е трудно да знаете как да го кажете, ако никога преди не сте чували тази дума.

Изговаря се думата acai ах-сах-ЕЕ . Ако използваме Международната фонетична азбука (IPA), произношението на acai се показва като [aˌsaˈi] . И още един сложен въпрос: acai и açaí означават ли едно и също?Отговорът е да, acai и açaí са еднакви. Acai е просто американизираната транскрипция на açaí. Acai и açaí се произнасят по абсолютно същия начин. И не е необходимо да намирате специалните знаци във вашия смартфон, за да го напишете по този специфичен начин.

Как да се произнесе правилно Acai Berry Как правилно да се произнесе Acai BerryEkaterina Kondratova / Shutterstock.comДа продължим напред. Втората дума бери се произнася ber-ee . В Международната фонетична азбука (IPA) изглежда като [ˈbɛɹi]. Фонетичната транскрипция изглежда необичайна, нали? Но има смисъл, ако знаете основните звукови звуци. Съберете двете думи като ah-sah-EE ber-ee .

Има два начина да кажете acai, но това зависи от това къде наблягате на звуците и откъде сте. Хората са склонни да произнасят acaí с по-високо 'ах' звук в Обединеното кралство, докато хората в САЩ удължават звука на писмото 'да се' за да го направи 'аа.'

Неправилно произношение на acai?

Оказва се, че няма правилна или грешна стратегия за това как се произнася acai. Точно както можете да кажете или или плешив по различни начини. Това следва редовете за това как Великобритания пише „accessorise“ като „accessorize“. И за пореден път зависи от къде сте и какъв акцент имате. Ако все още се борите с произношението на Acai Berry, имаме трик за вас. Просто гледайте видеоклипа по-долу.

Видео и аудио за произношение на Acai Berry

Ето видео за това как правилно се произнася acai. Гледайте го няколко пъти и никога няма да забравите произношението на акай.

Къде да купя Acai Berry?

Плодовете на Acai се наричат ​​бразилски „супер плодове“. Те са пълни с хранителни вещества като омега-6 и -9 мазнини, фибри, витамин Е и антиоксидантните антоцианини, които могат да помогнат за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.

Как да се произнесе правилно Acai Berry Как да се произнесе правилно Acai Berrydiogoppr / Shutterstock.com

Той стана наистина популярен в САЩ и хората започнаха да го използват като средство за отслабване и против стареене. Не бива обаче да надценяваме ползите от него.

Acai се отглежда в Южна Америка и можете да го купите замразено или под формата на хапчета в САЩ.

Полезна ли беше тази статия за вас? Как се произнася acai? Споделете вашите версии в коментари.

Здравна грамотност
Популярни Публикации