Как да произнасяте правилно водата на Cro Croix: Ръководство с видео уроциLa Croix е едно от марките, които вероятно изричате изцяло погрешно. Научете се как да казвате La Croix по правилен начин.

Как да произнасяте правилно водата на Croix: Ръководство с видео уроци Как да произнасяте правилно водата на Cro Croix: Ръководство с видео уроци Как да произнасяте правилно водата на Croix: Ръководство с видео уроциdigitalreflections / Shutterstock.comЧували ли сте някога за газирана вода La Croix? Тази газирана вода се превърна в нещо като феномен през последните години, но марката има дълга и сложна история.

Ако преди сте живеели или все още живеете в Средния Запад, вероятно сте опитвали вода La Croix и шансовете са големи, че вие ​​или вашите приятели в момента имате случай на LaCroix в хладилника. Днес след повече от тридесет години La Croix все още се харесва на оригиналния си дом в Средния Запад, като същевременно става популярен в цялата страна. Милениалите и хипстърите обичат La Croix поради новите модерни вкусове като маракуя и мандарина, но това не е всичко. La Croix е супер популярен в социалните медии в цялата страна: дори има хаштагове, посветени на него.

И което е още по-важно, La Croix се справя отлично по отношение на финансовия растеж. Според Блумбърг , продажбите са се увеличили с 45% между 2014 и 2015 г. Звучи впечатляващо, нали?

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от M Lukman (@mc_lukman) на 27 декември 2019 г. в 17:57 ч. PSTИма обаче един малък проблем с La Croix: всички изричат ​​името на марката погрешно. Каква изненада! Но как трябва да произнасяме La Croix? Нека разберем!

Най-общо казано, La Croix се произнася „ла-кроя“ не 'ква' или 'крахът' както много хора го произнасят. Компанията дори даде обяснение на уебсайта си, за да разсее всички съмнения. Според уебсайта на компанията името на марката се произнася „ла-кроя“. La Croix дори подсказва как да научите произношението на La Croix: името „се римува с наслада“. Сега ще го запомните лесно!Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от EMILYSkin, Nutrition + NatMed (@ emily.natmedicine) на 22 януари 2020 г. в 17:22 ч. PST

Какво е La Croix?

В случай, че по някакъв начин сте пропуснали тенденцията La Croix, не се притеснявайте, ето всичко, което трябва да знаете за тази добре позната напитка.

С няколко думи La Croix е ароматизирана марка газирана вода, продавана на едро в повечето супермаркети в цялата страна. Но колко популярен е? La Croix се превърна в любимец на социалните медии през последните няколко години и е трудно да си представим основната поп култура без него. Модерната газирана вода в ярки кутии дори помогна за съживяването на целия пазар на газирана вода.

Как да произнасяте правилно водата на Croix: Ръководство с видео уроци Как да произнасяте правилно водата на Cro Croix: Ръководство с видео уроци Как да произнасяте правилно водата на Croix: Ръководство с видео уроциVladimir Gjorgiev / Shutterstock.com

Според докладите на компанията продажбите им се оценяват на 662 милиона долара през 2013 г. и 575,1 милиона долара през 2009 г. National Beverage Corp., собственик на La Croix, отчита нетни продажби от 826,9 милиона долара за финансовата 2017 година. Докато цялата индустрия на газирана вода се е увеличила с 16,2% от 2015-2016 г., само La Croix е нараснал със 72,7%.

La Croix чисто нов ли е? Не, определено е по-стара от повечето си любители, но компанията успя да се адаптира към всички текущи тенденции и промени. Честно е да се каже, че La Croix се предлага на пазара по възможно най-модерния начин.

Въпреки че популярността му може да изглежда като неочаквана за някои хора, пътят към успеха беше дълъг. La Croix всъщност е на пазара от 80-те години на миналия век като регионална марка, достъпна само в Средния Запад.

Как да произнасяте правилно водата на Croix: Ръководство с видео уроци Как да произнасяте правилно водата на Cro Croix: Ръководство с видео уроци Как да произнасяте правилно водата на Croix: Ръководство с видео уроциsebra / Shutterstock.com

Как се произнася La Croix

Както вече сте чели, La Croix се произнася като „ла-кроя“. Но защо? Нека започнем с малък урок по история. Преди много, много години, когато бях толкова млада и красива ... О, не, имаш нужда от друг урок по история.

Водата La Croix произхожда от La Crosse, Уисконсин, където е произведена за първи път през 1981 г. Произведена е от малка семейна пивоварна, наречена GE Heileman. Въпреки че оттогава компанията е закупена от базираната във Флорида National Beverage Corp., La Croix запазва същото име. Всъщност името на марката е комбинацията от имената на родния му град и река Сейнт Кроа.

Френският народ започва да колонизира Уисконсин през 17 век, установявайки държавата като съществена част от търговията с кожи. Това можем да намерим франкофонски имена като La Crosse и La Croix в Уисконсин. Нещата обаче се промениха драстично: един посветен Уисконсинит го изрази, докато защитаваше средния западник на селцера пред City Pages, „всеки, който произнесе тази река„ ква “, е френски и е мъртъв.“

Ето един прост видеоурок за това как да произнесете La Croix по правилния начин:

И ако все още сте объркани, ето още едно видео за гледане:

Други най-често неправилно произнасяни марки

La Croix не е единственото погрешно произнесено име на марката. Някои имена са лесни за произнасяне, докато други могат да объркат. Когато става въпрос за марки като Huawei или Givenchy, по-добре е да помислите два пъти. Ето и други често срещани примери за неправилно произнесени търговски марки:

Нутела

Как го казват хората: 'ну-кажи-ъ-ъ'
Как трябва да бъде: 'ново-кажи-ъ-ъ'

IKEA

Как го казват хората: 'око-ключ-ах'
Как трябва да бъде: 'ee-kay-uh'

Хюндай

Как го казват хората: „здравей-умри“
Как трябва да бъде: „ден на хун“

Цетафил

Как го казват хората: 'set-uh-fill'
Как трябва да бъде: „запълване на седалката“

Имате ли нужда от резюмето? Едно нещо, което трябва да запомните - La Croix наистина се произнася „ла кроя“ и има прост трик за запомняне на произношението - името на марката се римува с думата 'наслади се,' както пишат от компанията.

Затова следващия път, когато вашият най-добър приятел ви предложи консерва с газирана вода, кажете им, че бихте харесали малко „la croy“. И не забравяйте за други неправилно произнесени търговски марки.

Култура
Популярни Публикации