„Наистина мислех, че това е“: Алек Болдуин става истински за болезнената си битка с хронична лаймска болестСимптомите на лаймската болест бяха толкова болезнени, че Алек Болдуин си помисли, че ще умре.

Лаймската болест е сериозно инфекциозно заболяване, което може да доведе до сериозни усложнения. Това е най-често срещаната болест на кърлежите в САЩ. Информираността за лаймската болест нараства, не в малка степен благодарение на усилията на известни личности, които страдат от нея. Алек Болдуин беше един от тях, Той се бори с болезнените симптоми на Лайм от години.Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Алек Болдуин (@alecbaldwininsta) на 1 ноември 2018 г. в 21:05 ч. PDT

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Алек Болдуин е „родител от старата школа“, казва съпругата му Хилария

Опитът на Алек Болдуин с лаймска болест

Алек Болдуин от дълги години живее с лаймска болест, но известният актьор не говори много за състоянието си. През пролетта на 2017 г. холивудската звезда изнесе реч на събитие, организирано от Bay Area Lyme Foundation, и това беше първият път, когато Алек разкри диагнозата си.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Алек Болдуин (@alecbaldwininsta) на 13 август 2019 г. в 5:27 ч. PDTБолдуин призна, че е бил ухапан от кърлеж преди около 17 години и е получил лечение, според Хора . За съжаление, няколко години по-късно той отново е ухапан.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Алек Болдуин (@alecbaldwininsta) на 24 юни 2019 г. в 11:05 ч. PDTАлек каза:

Получих класическата лаймска болест (симптоми) за всяко следващо лято, в продължение на пет години, всеки август, като този черен дроб, грипоподобни симптоми, изпотявайки се до смърт в леглото си. Първият кръг (беше най-лошият) и след това намаля, поне така го възприех.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Алек Болдуин (@alecbaldwininsta) на 27 юли 2018 г. в 14:54 ч. PDT

Симптомите на лаймската болест бяха толкова болезнени, че известният актьор си помисли, че ще умре. Алек си спомни:

Първият път беше най-лошото от всички. И наистина си мислех, че това е, няма да живея. Бях сам, по това време не бях женен, бях разведен с първата си съпруга. Лежах в леглото и казвах: „Ще умра от лаймска болест“ в леглото си и „Надявам се някой да ме намери и не съм тук твърде дълго.“

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Алек Болдуин (@alecbaldwininsta) на 19 юли 2017 г. в 4:25 ч. PDT

Ужасното преживяване научи Болдуин да бъде по-предпазлив. Той каза, че той и съпругата му винаги проверяват децата си за ухапвания от кърлежи:

Искам децата ми да растат, яздейки коне и велосипеди и да се наслаждават всеки ден и да не се налага да прекарват всеки ден с нас, като ги преглеждаме с лупа, за да сме сигурни, че нямат кърлежи по тялото или кучетата си, но това е част от начина на живот, където живея.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Алек Болдуин (@alecbaldwininsta) на 4 септември 2018 г. в 5:43 ч. PDT

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Йоланда Хадид говори за битката си с лаймска болест, развод и др

Какво е лаймска болест? Често срещана ли е болестта на Лайм?

Лаймската болест е доста разпространена в САЩ. Всяка година в CDC се съобщават за около 30 000 случая на лаймска болест, но CDC също споменава, че не всеки и всеки случай се докладва пред тях. Според агенцията действителният брой на хората, диагностицирани с болестта всяка година, може да достигне до 300 000.

Стивън Елингсън / Shutterstock.com

Симптоми на лаймска болест

Симптомите на лаймската болест могат да се развият бавно. Един видим симптом на инфекцията е еритема мигранс , обрив около мястото на ухапването, който прилича на око на бик. Обривът може да се появи от 3 до 30 дни след ухапването. Не всички заразени хора обаче развиват обрив.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Anne Tetzlaff, M.S. (@thelymeeducator) на 17 май 2018 г. в 8:14 ч. PDT

Според Клиника Майо , обривът може да бъде придружен от други симптоми, включително треска, студени тръпки, подути лимфни възли, умора, болки в тялото и главоболие.

Без лечение допълнителни симптоми на инфекцията могат да се появят в рамките на седмици до месеци след ухапването. Тези признаци и симптоми включват нови обриви в области, отдалечени от ухапването, пристъпи на болки в ставите и неврологични проблеми, включително слабост и скованост на крайниците, парализа на Бел, нарушено движение на мускулите и менингит.

Африка Студио / Shutterstock.com

Други, по-рядко срещани признаци и симптоми, които могат да се появят седмици след ухапването, включват сърдечни проблеми, възпаление на очите, възпаление на черния дроб и изтощителна умора.

Ако сте били ухапани от кърлеж в района, където са регистрирани случаи на лаймска болест, потърсете лекар възможно най-скоро. Ако е възможно, запазете отметката за тестване, като я поставите в херметически затворен контейнер.

Трябва също да посетите лекар, ако не сте забелязали никакви ухапвания, но имате симптоми, които предполагат лаймска болест.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Калифорнийска жена почти почина след пътуване до тиквено петно, тъй като се разболя от рядка болест

Популярни Публикации