Вътре в първия брак на Нийл Армстронг с Джанет и как в крайна сметка мисията му накара двойката да се отдалечиСъпругата на Нийл Армстронг беше нещастна от брака и двамата бяха разделени до смъртта му през 2012 г. и тази на Джанет през 2018 г. Какво е причинило гибелта на брака им?

Нийл Армстронг, по всичко изглежда, беше много успешен човек. Той е бил военен пилот и педагог, който също е направил история на 20 юли 1969 г., когато става първият човек, който ходи на Луната.

Вътре в Нийл АрмстронгГети изображения / Идеално изображение

Въпреки това постижение, личният му живот далеч не беше съвършен.

Съпругата на Нийл Армстронг Джанет

Нийл Армстронг се жени за първата си съпруга Джанет Шийрън през януари 1956 г. Двойката има три деца заедно, но за съжаление загуби дъщеря си Карън през 1962 г.

Бракът им скоро приключва през 1994 г.През 1969 г., същата година, когато съпругът й влезе в историята, Джанет отпразнува постижението си, но настоя, че не това е причината тя да се влюби в съпруга си. Тя каза Живот :Не съм омъжена за „астронавт, омъжена съм за Нийл Армстронг. Знаех, че иска да отиде на Луната, някак си, все пак, когато се омъжа за него. Знаейки, че това не е променило живота ми. За мен той винаги ще бъде Нийл Армстронг.

Според официалната биография на Нийл, озаглавена Първият човек: Животът на Нийл А. Армстронг от Джеймс Р. Хансен, двойката се раздели в брака си. Книгата разкрива, че Нийл, така съсредоточен върху мисията си, е станал емоционално недостъпен за семейството си, докато Джанет трябваше сама да поеме тежестта да се грижи за децата.

Вътре в Нийл АрмстронгГети изображения / Идеално изображение

Според UK Telegraph , Нийл потъна в депресия след развода си, но възвърна щастието си, когато срещна Карол Найт, жената, която по-късно ще стане втората му съпруга.

По-късният живот на Джанет

Нийл се ожени за Карол и двамата останаха заедно до смъртта му през 2012 г. Джейн, от друга страна, се премести в Юта, където започна нов живот след развода.

На 84-годишна възраст Джанет почина от рак на белия дроб през 2018 година.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Фабио Сантос (@feibiou_gomes_reliquias) на 19 юли 2019 г. в 18:17 ч. PDT

Нийл Армстронг и първата му съпруга Джанет със сигурност са имали трудни моменти в брака си, така че трябва да са знаели, че най-доброто за всички замесени е да го прекратят. А що се отнася до първия човек, който ходи на Луната, той със сигурност е оставил доста влияние върху света и името му никога няма да бъде забравено.

Смъртта на знаменитости Връзки
Популярни Публикации