Лорета Лин се омъжи на 13 години за мъж, когото едва знаеше: „Когато си влюбен, това няма разлика“Легендата на кънтри музиката Лорета Лин е била омъжена за Оливър Лин (по-известен като „Doolittle“ или просто „Doo“) от близо 50 години.

Легендата на кънтри музиката Лорета Лин е била омъжена за Оливър Лин (по-известен като „Doolittle“ или просто „Doo“) от близо 50 години.Лорета Лин се омъжи на 13 години за мъж, когото тя едва познаваше:Гети изображения / Идеално изображение

Двойката завърза възела през 1948 г. и въпреки че бракът им беше калпав на моменти, остана заедно заедно до смъртта на Дулитъл през 1996 г.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от @realcountrymusicpage на 10 януари 2019 г. в 4:17 ч. PST

Омъжване на 13

Лорета и Дулитъл бяха много млади, когато се ожениха. В най-продаваната си автобиография, Дъщеря на миньор на въглища , певицата заяви, че е само на тринайсет, когато двамата с Дулитъл се запознават и сключват брак, а тя дори не го познава добре.Самият Дулитъл беше на 21 и за него бъдещата кънтри звезда изглеждаше доста зряла. Книгата го цитира:

Отначало бях привлечена от Лорета с външния си вид. Тя беше наистина зряла с пълна женска фигура. Не знаех, че е само на тринадесет, докато не бях в къщата й няколко пъти. Но това не промени мнението ми. Когато си влюбен, няма значение.Лорета Лин се омъжи на 13 години за мъж, когото тя едва познаваше:Гети изображения / Идеално изображение

Двойката имаше първото си дете през същата година, когато се ожениха, а Лин беше майка на три деца, когато навърши 20 г. Тя и Дулитъл имаха общо шест деца (за разлика от нейната приятелка и колежка Доли Партън).

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от дъщерята на миньор ♬ (@ love4loretta) на 15 октомври 2013 г. в 3:48 ч. PDT

Възрастта спор

Репортер, работещ за Асошиейтед прес се натъкна на някои документи, които показват, че нещо не се събира в историята, в която Лин разказа Дъщеря на миньор на въглища .

Според AP , Лин всъщност е била на 15, а не на 13 години, когато се е омъжила въз основа на нейното свидетелство за раждане и лиценз за брак, намерени онлайн. (Между другото, подобно объркване се случи с Дорис Дей, но не беше умишлено.)

Самата певица, нейният представител и живите членове на семейството бяха оградени с камък AP Искания за коментар относно реалната й възраст.

Лорета Лин се омъжи на 13 години за мъж, когото тя едва познаваше:Гети изображения / Идеално изображение

Въпреки че някои експерти твърдят, че звездата е предоставила невярна информация в най-продаваната си автобиография, все още е очевидно, че тя се е омъжила в много млада възраст и е запазила любовта си толкова години. Лин има очарователна история, която да разкаже за живота си!

Знаменитости
Популярни Публикации