Мама споделя проста и ефективна рецепта за билкова вана, за да облекчи задръстванията при бебета и казва, че тя действа като магияПоследни актуални новини Мама споделя проста и ефективна рецепта за билкова вана, за да облекчи задръстванията при бебета и казва, че действа като магия на Fabiosa

Изглежда етеричните масла и билки се използват от мнозина за лечение на всичко и всичко. Могат ли тези лекарства да помогнат за лечение на назална конгестия? Една майка на име Brianna Whedbee използва две масла в комбинация с билки за банята на сина си и казва, че това е действало като магия!ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Топ 8 изненадващи ползи за здравето на маслото от чаено дърво: от борбата с бактериите до грижата за косата

Жената сподели във Facebook снимка на ефектите от това лекарство. Хората в коментарите се интересуваха от нейната рецепта и Бриана с радост я сподели с всички, които се интересуват.Тя използва етерични масла от мента и евкалипт - последното е добре известно за облекчаване на задръстванията.Комбинацията включва и сушени листа и цветя: листа от мента, цветове на лопен, цветя от бъз и лайка.

Други майки благодариха на Brianna в коментарите, но има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да опитате това лекарство върху детето си.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Жена споделя ужасяващи снимки за това как етеричните масла могат да бъдат изключително опасни

Какво да знаете, преди да използвате етерично масло и билки върху децата си

Ето най-важното нещо, което трябва да имате предвид: преди да използвате каквито и да било лекарства (натурални или закупени в аптека), вземете одобрението на педиатър на детето си.

Милиард снимки / Shutterstock.com

Ако искате да използвате сушени билки за баня, най-добре ги вливайте в гореща вода за 10 до 15 минути, оставете течността да се охлади, прецедете и изсипете във ваната.

Също така не се препоръчва комбинирането на повече от три различни билкови съставки.

JPC-PROD / Shutterstock.com

Говорейки за използването на етерични масла, те могат да имат определени предимства. Според HealthLine , маслата, които можете да използвате при бебета, включват лайка, дестилиран лимон, копър, евкалипт (Eucalyptus radiata), лавандула, мандарина и чаено дърво. Всяко от тези масла идва със своите специфични предимства.

Каталина / Shutterstock.com

И все пак, етеричните масла трябва да се използват с повишено внимание. Ето какво трябва да имате предвид:

  1. Етеричните масла трябва да се съхраняват в заключен шкаф, където детето не може да ги достигне.
  2. Въпреки че някои етерични масла са безопасни за поглъщане в малки количества за възрастни, на децата никога не трябва да се позволява да ги поглъщат.
  3. Преди да използвате етерично масло под каквато и да е форма върху вашето малко дете, трябва да се уверите, че то не е алергично или чувствително към него.
  4. Въздържайте се от нанасяне на етерични масла върху кожата на детето си, дори в разредена форма.

Оксана Кузмина / Shutterstock.com

Това не може да се подчертае достатъчно: преди да използвате етерични масла под каквато и да е форма върху детето си, първо се консултирайте с педиатър.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Напълно безопасни ли са етеричните масла? 5 популярни масла и няколко съвета как да ги използвате правилно


Тази статия е само с информационна цел. Не се самодиагностицирайте и не се самолекувайте и във всички случаи се консултирайте със сертифициран медицински специалист, преди да използвате каквато и да е информация, представена в статията. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи отговорност за каквито и да е вреди, които могат да възникнат в резултат на използването на информацията, предоставена в статията.

Бебета
Популярни Публикации