Нийл Кавуто победи рака на етап 4, беше диагностициран с МС и му беше направена тройна байпас хирургия, но той се възстанови всеки път и продължава да работи- Нийл Кавуто победи рака на етап 4, беше диагностициран с МС и му беше направена тройна байпас хирургия, но той се възстанови всеки път и продължава да работи - Начин на живот и здраве - Fabiosa

Нийл Кавуто е бил с Fox News повече от две десетилетия. Той е домакин Вашият свят с Нийл Кавуто, Cavuto Live На Fox News, и Кавуто: Крайбрежие до крайбрежие На Фокс бизнес мрежа . Това възлиза на 17 часа в ефир всяка седмица!Като погледнем лудия му график, кой би си помислил, че този човек е преживял етап 4 на Ходжкинов лимфом, е бил диагностициран с множествена склероза и е претърпял операция на открито сърце? Звездният котва е имал повече от справедливия си дял от здравословни проблеми, но те не са могли да го свалят.

gettyimages

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Jamie-Lynn Sigler и други известни личности, диагностицирани с множествена склероза, дават глас на общността на MS

Кавуто е диагностициран с лимфом на Ходжкин в края на 80-те години. Болестта вече беше преминала до етап 4 и прогнозата на лекарите беше несигурна, но Кавуто победи рака.gettyimages

Здравните борби на котвата не свършиха дотук. През август 1997 г. той бе диагностициран с множествена склероза на 38-годишна възраст. Когато Кавуто чу за първи път новината, той не можеше да повярва. Първо, рак на етап 4, а сега това? Той каза NIH Medline Plus :За първи път бях диагностициран през август 1997 г. в Неврологичния център в Мористаун, или поне така се наричаше по това време. Но аз просто отказах да приема тази диагноза. Звучеше твърде невероятно и тъй като преди години имах рак, нищо от това нямаше смисъл и всичко изглеждаше малко поразително.

gettyimages

Той отиде в няколко други заведения, всички от които потвърдиха диагнозата му. Кавуто живее с МС повече от две десетилетия и симптомите му обикновено идват и си отиват. Трудно е да се предскаже кога гласът, краката или зрението му ще издадат следващия път, но трудолюбивата котва продължава да се бие. В интервюто с NIH Medline Plus , той разказа за своите симптоми:

Те са склонни да идват и си отиват, но по-постоянните напомняния за това заболяване са тези, които са много познати на повечето пациенти с МС - изтръпване на нервите, особено в пръстите, ръцете, пръстите и краката. И умората е огромен проблем. Жонглирането с това и разбирането на ограниченията на тялото ми е най-трудната ми битка. Малко по-рядко срещани, но също толкова досадни, ако не и повече, когато се появят, са проблеми с гърлото и ларинкса. Когато нервните проходи са склонни да се стегнат, гласът ми често може да звучи дрезгаво. Ходенето ми също може да бъде компрометирано, често накуцвайки и се нуждае от бастун. А в някои дни изобщо не можех да ходя. Благословено, тези дни са рядкост. Но усещам как се появяват и се опитвам просто да се приспособя към тялото си, когато те са.

gettyimages

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Лимфом на Ходжкин: 8 симптома на заболяването, рискови фактори и лечение

Кавуто признава, че справянето с МС е дори по-трудно от справянето с рака. С лимфом на Ходжкин от етап 4 има само два възможни изхода. Но с MS не знаете какво да очаквате и кога да го очаквате. В интервю с TVNewser , Кавуто каза:

Бих ви излъгал, ако не казах, че болестта ми постоянно напомня за крехкостта на живота ми. След като съм имал рак точно преди моята диагноза MS, мога честно да кажа, че MS е по-лошо. Тук няма финал, няма лечение тук, няма комбинация от химиотерапия или радиация, които биха могли да накарат всичко да изчезне тук. Затова приемам стероиди и седмични инжекции и упражнявам краката си много. Голям и често срещан страх при това заболяване е, че в крайна сметка губите краката си. Всъщност моят невролог е изненадан, че още не съм го направил. Той също така казва, предвид моите сканирания и ядрено-магнитен резонанс, и аз не бива да говоря, но повечето зрители знаят, че все още не мога да млъкна, така че разберете.

gettyimages

Сякаш преживяването на рак от етап 4 и животът с МС не бяха достатъчни, Кавуто беше засегнат от нова здравна криза през 2016 г. По време на това, което изглеждаше като редовен преглед, тест за стрес разкри проблем в сърцето му. Хора съобщава че Кавуто е претърпял тройна байпас и изглежда, че се е възстановил добре.

gettyimages

Въпреки всички тези здравословни проблеми, които животът му е хвърлил, Кавуто продължава да работи. От поставянето на диагнозата МС той участва в благотворителни организации за МС, за да повиши осведомеността за това състояние. Въпреки че преминаването през пристъпи на симптоми на МС не е лесно, съпругата му, три деца и неговите разбиращи колеги винаги помагат на Кавуто да премине през него.

Този човек не само е страхотен професионалист, но и е изключително издръжлив! И това заслужава възхищение.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Randy Shaver победи лимфома на Ходжкин преди две десетилетия. Сега той отново е диагностициран с рак

Популярни Публикации