Нептун - значение и влияние в астрологиятаНептун Астрология Представлявам розовите лещи, които носите. Като планетата на измамата и объркването понякога ви затруднявам да различавате фактите от измислицата. Добавям това вълшебно докосване към живота ви с мечти и илюзия. Владетел Риби Възвишение Рак Вредност Дева Есен Козирог Нептун е свързан с духовността, екстрасензорните наблюдения, магията и ритуала; блян, фантазия, приказки, театър, призрачни истории и чувствителност, но също така пиянство и сексуално насилие. Представлява духа в неговите висши етапи: спиритизъм и по -специално религия и мистика. Това е най -високата октава на Венера. Римокатолическата църква, за

Представлява духа в неговите висши етапи: спиритизъм и по -специално религия и мистика. Това е най -високата октава на Венера. Римокатолическата църква например е типична организация на Нептун. Теософията и индийският окултизъм също попадат под неговото управление.Когато Нептун е благоприятно аспектиран, той е източник на творческо въображение и интуиция. В най -висшата си форма той довежда космическото съзнание в контакт с реалността. В принципа на Нептун, за разлика от логиката, човек вижда връзки, които преминават покрай „нормалния“ интелект. Енергията на Нептун не е смъртна и няма нищо общо с конкретния, осезаем свят, в който изглежда живеем. Той има всичко общо с невидимите светове, в които нашият живот е преплетен и включва връзки с ефирното тяло и аурата, която екстрасенсите могат да видят около човешкото тяло. Противно на интуицията на Уран, е магията на Нептун.

Когато Нептун разглежда една от другите външни планети (Сатурн, Уран и Плутон), това показва вкус към окултното. Той също така показва желанието да избяга от реалността и да живее само в ефирния свят. В най -добрия случай индивидът става мелодраматичен и прекарва целия ден в нищо друго, освен да мечтае, но може да бъде и много по -лошо ... малко хора могат да се справят с влиянието на Нептун.

При неблагоприятен аспект може да възникне хаос. Индивидът става неистинен и измамник, което е несправедливо както в духовни, така и в материални въпроси. Объркването и умствената неяснота са отрицателни прояви на Нептун. Тъй като същността на тази планета е илюзия, индивидът е особено възприемчив към употребата на отрови като алкохол и наркотици. Халюцинациите и изграждането на замъци във въздуха са често срещани, ако Нептун е засегнат. Индивидът попада в най -ужасните ситуации и може също така да изложи на риск благосъстоянието на другите.

В своята най -сублимирана форма, това е стълба, чрез която хората могат да се издигнат над ограниченията на времето и пространството и да придобият космическо съзнание (просветление)!
По същия начин тя представя всички тези аспекти на живота, при които индивидът губи следа. Това може да е чрез пиене или употреба на наркотици, духовни движения (секти) или психични аномалии като шизофрения и употреба на психоделични лекарства.Освен това той регулира всички дейности, насочени към забравяне. Това е решение на идентичността.

Какво представлява Нептун:Какво ще научите:

Характеристики на Нептун

Положителен

Емпатично, пластично, интуитивно, всеотдайно, умствено развитие. Психологически видяно, това е свързано със смирението, необходимостта да се смекчат собствените му черти на характера и да се премине към служене на другите (също типична черта на Рибите).

Отрицателно

Интелектуална инерция, притежание, фатализъм, лесно повлияни, апатични, летаргични. Болен характер, обича да се хвали, склонен към пристрастяване.

Други асоциации:

Зодияриба
Къща дванадесети дом
Анатомиявсичко свързано с психиката и всички нейни аномалии
Цвятлюляк и виолетово
Металнинептуний
Скъпоценен камъкаметист. Освен това, всички разноцветни камъни, включително опал и кристал
Чувствоясновидство
Символполумесецът, който символизира душата, обгръща - подобно на радарния екран - кръста на земното съзнание. Нептун е шестото чувство, което осъществява контакт с небето и земята, с несъзнаваното и съзнателното! Това е двойникът на Марс, великият пътешественик на егото.

Професия: всички професии, които изискват отказ и преданост: свещеник, медицинска сестра, приемни родители, настойници. Художници, актьори, поети, читатели на таро, магнитни лечители, четци на махало, радиестезисти. Също така: анестезиолози и всички професии, които се занимават с вода.

Основна астрономия:

Нептун е огромна газообразна планета в покрайнините на нашата Слънчева система и не се вижда с просто око, но може да се види от мощен телескоп. На Нептун са необходими 165 години, за да се върти около Слънцето. Неговите синкави облаци и мъглива структура на повърхността спечелиха на този гигант името на „синята планета“.

В митологията:

Той е Бог на морето (Посейдон) и той отстоява силата да улавя невидимото

В астрологията - тълкуване на диаграми

Нептун се свързва с най -дълбоките кладенци на подсъзнанието и управлява всеки аспект от живота ни, който е невидим и мистериозен. Тази планета е свързана с онези фини жизнени сили, които разтварят и подкопават изкуствените бариери на времето и егото. В интерпретацията на диаграмата позицията на Нептун по къщи и аспекти представлява нашата визия за съвършенство и идеал. Той управлява нашия мечтан свят и въображение, а поставянето му в наталната карта описва какво мечтаем или фантазираме и за какво наистина копнеем. Хората със силен Нептун в своите класации са привлечени в кариери, свързани с „измислените“ светове на киното, театъра, изкуството, танца, поезията и, разбира се, религията.

Astro Ключови думи:

въображение, илюзия, блясък, мистика, фантазия, вяра, интуиция, вдъхновение, нереалност, объркване и слабост

Ако Нептун е силен във вашата натална карта или имате лични планети в Риби, тази максима вероятно ще ви удари: „Да сънуваш невъзможната мечта ... да достигнеш недостижимата звезда“

Нептун в знаците

Нептун в Овен:

Нептун може да вдъхне амбиция и използване на въображение, но може да насърчи безпокойството и объркването в периоди на нетърпение или самоотдаване.

Нептун в Телец:

Влиянието на Нептун може да има положителен ефект върху по -високите стремежи на Телец, особено в областта на творческия потенциал. Въпреки това, при някои обстоятелства, това може да доведе до нерешителност и емоционална несигурност.

Нептун в Близнаци:

Нептун при някои обстоятелства насърчава да си сътрудничи с влиянието си в областта на по-високите амбиции на Близнаци, но също така може да насърчи несигурността и нерешителността и самозаблудата.

Нептун в Рак:

Нептун насърчава чувствителността, включително интуицията и емоциите, но при определени обстоятелства може да привлече Рака към преминаване на линията на най -малко съпротивление или да увеличи склонността да се тревожи. Нептун може да вдъхнови движение към по -високи цели или към изпълнение на една мечта.

Нептун в Лъв:

Нептун може да повлияе на склонността на Лъв за драматично изразяване и ако го има в рожденото четиво, може да послужи за засилване на творческото въображение. Нептун също е свързан с формулиране на идеи и мечти и с духовно развитие, но тук ще трябва да отделите време, за да сте наясно.

Нептун в Дева:

Нептун стимулира въображаемата или творческата енергия на Девата, която може да бъде всичко - от готвене до проектиране на космически кораби. Нептун може да причини проблеми в областта на самоувереността, особено по отношение на минали решения и бъдещи планове.

Нептун във Везни:

Влиянието на Нептун може да се усети в областта на дългосрочните планове, мечти или цели, така че Везните да се съсредоточат върху положителни стъпки към изпълнение. В други случаи може да се наложи човек да наблюдава тенденция да бъде прекалено оптимистичен. Нептун може също да повлияе на начина, по който много Везни виждат света и по този начин да повлияят на начина, по който подхождат към живота.

Нептун в Скорпион:

Нептун служи за увеличаване на емоционалната интензивност на Скорпион и евентуално осъзнаване на вродените дарби. Когато енергията на Нептун е налична, хората може да успеят да се възползват от нейната трансформираща сила, за да реализират тези дарби. Отрицателното влияние на Нептун насърчава съмнението в себе си или нерешителността.

Нептун в Стрелец:

Нептун може да насърчи способността на Стрелеца да поеме силно ръководство, особено в интелектуални или духовни области на начинание. Това обаче може да доведе до ексцентрични идеи или егоцентрично поведение.

Нептун в Козирог:

Нептун има тенденция да засилва несигурността или съмнението в себе си, но може да вдъхнови Козирога да премине към по-високи цели.

Нептун във Водолей

Нептун засилва стремежите на Водолея, особено тези, които включват желания да допринасят за другите, независимо дали са големи или домашни, но може да увеличи тенденциите да бъдат неуловими.

Нептун в Риби:

Нептун, като управляващата планета на Риби, може да има отрицателно влияние, да насърчи несигурността и нерешителността и по този начин може да добави към изкушението да избяга от вземането на решения. Асоциациите на Нептун с облачност и нереалност могат да увеличат изкушението да останем в Рая на въображението или да избегнем тежките решения. Влиянието на Нептун може да помогне за фокусиране върху цели или мечти и да увеличи енергията, необходима за постигането им. Аспектът на Луната към Нептун може да осигури солидна основа за удовлетвореност от работата и личностно израстване.

stencil-test-1

Серина Уивър
Нептун, планетата на избягване, фантазия и спиритизъм. Счита се за съвременния владетел на Риби. Естествената му къща е 12 -та къща.

Общи качества

Нептун е огромен газов балон от същото семейство като Уран, неговият син цвят е по -воден от небесно синьото на Уран. За разлика от Уран, неговите оживени метеорологични явления и облаци са по -изразени и се виждат на повърхността му. Нептун управлява най -силните ветрове на слънчевата планета.

Обща функция

Нептун представлява много по -висш духовен принцип. Това е светлина, която ръководи човечеството, една от основните функции, които развиват човешкото общество и съзнание.
Нептун сам по себе си може по -скоро да липсва в светското влечение и вместо това е по -емоционално изтънчен и артистичен. Необходима е добре фокусирана диаграма, за да се възползвате от нейните предимства. Той е склонен да бъде по -личен в поведението си и по -пенсиониран и плах.
Той е по-фин и силно впечатляващ, което го прави способен да схване фини, може би невербални послания и влияния и да отговори на тях по подобен фин начин, като често има по-значими последици, които са по-в съответствие с личните желания.
Той е много въображаем, понякога твърде въображаем.
Тази планета ни учи рано на ограничаването на нашите възможности и че колкото и да искаме нещо, просто не можем да го имаме. Затова вместо това влизаме вътре и изграждаме вътрешен свят, както искаме външният свят да изглежда. Останалата част от живота ни се занимава с преживяването на различията между тези светове, особено на емоционално ниво, и желанието да приложим тези фини вътрешни видения. Достатъчно силна, организирана диаграма може просто да постигне известен успех в това.

В ненатални карти
Значително влияние на Нептун в ненаталните карти (хорари, диаграми за връщане, прогресии и т.н.) може да накара лицето да се занимава с лекарства или наркотици. Той може да отразява слабостите и засилените ескапистки тенденции, а когато е засегнат, може да отразява психическо страдание и трудни жертви. Може да има и лъжи, умишлена неяснота и манипулации. Добрата диаграма може да засили въображението и да донесе забавление, а ако диаграмата е добре фокусирана и активна, местният може дори да въздейства върху тези фини видения. В слаба диаграма може да има твърде много пасивност.

Нептуновите призвания

Въпреки че Нептун има тенденция да разфокусира човека и може да причини безработица, толкова повече информираният за Нептун индивид често привлича тези области. Също така финото деликатно влияние на Нептун може да бъде преодоляно от други планетарни влияния.
Социални услуги и области, където човек може да бъде в помощ на хората, особено при местоположенията на 6 -ти дом.
Мистика и духовно ръководство, особено със силни контакти с Нептун и местоположения на 12 -ти дом.
Изящни изкуства
Действащ
Музика или пеене
Религия - особено с Юпитер Символ на влияние на Юпитер
Изследване и проучване - особено в любопитни, активни диаграми

Следващата планета в астрологията: Плутон

У дома | Други статии за астрология

Популярни Публикации