Никой не обясни това: Синята част на гумата не беше предназначена да премахне мастилотоПоследни актуални новини Никой не е обяснил това: Синята част на гумата не е била предназначена да премахне мастилото на Fabiosa

Много малко деца в училище имат молив с пълен набор от канцеларски материали, но всеки знае как изглежда типичната гума. Състои се от твърди и меки части в различни цветове. И по някаква причина сме свикнали да мислим, че синята част, която по-силно трие хартията, е предназначена за изтриване на следи от писалки.

Никой не обясни това: Синята част на гумата не бешеПалий Олег / Shutterstock.com

Този мит се е запечатал в паметта ни и никой никога не ни обяснява защо гумата е проектирана да бъде по този начин, тъй като по-малката по-твърда част оставя дупка в страницата на вашия бележник само с няколко втривания. Тогава защо изобщо ни трябва?

Никой не обясни това: Синята част на гумата не бешеpornpan chaiu-dom / Shutterstock.com

Оказва се, че това не е грешка на разработчика и първоначалната им идея е била, че гумата трябва да премахва само следи от молив. По-твърдата част трябваше да се използва върху тежки класове хартия, като например зърнеста художествена хартия, където следите от молив са трудни за премахване. И тук си мислехме, че всичко това е измама и канцеларските фабрики се опитват да помогнат на децата да намерят начин да заобиколят забраната на училищата да изтриват маркировките (например оценката ви може да бъде значително понижена за разхвърляно писане).Никой не обясни това: Синята част на гумата не бешеJ Полсън / Shutterstock.com

Между другото, обърнете внимание на друг хак за живота, свързан с училище: как да прикриете всички думи, които сте написали, от остри очи. Вместо да се опитвате да го зачеркнете, просто напишете върху него още една-две думи - тя ще обхване първоначалната дума много по-задълбочено.И ето още един трик: какво да направите, ако учителят ви изисква да скриете слушалките си, но те винаги се заплитат, ако ги сложите в чантата. Сгънете внимателно слушалките и им сложете щипка за хляб. Престо!

Никой не обясни това: Синята част на гумата не бешеЧаян Пруангкан / Shutterstock.com

Какви хакери за канцеларски материали използвате от ученическите години?

Популярни Публикации