Забелязахте пластмасова бутилка на гума? Обади се на полицията!Последни актуални новини Забелязахте ли пластмасова бутилка на гума? Обади се на полицията! на Фабиоза

Ако сте забелязали празна пластмасова бутилка върху гума на автомобил, не се колебайте да вдигнете алармата. Това съобщение е издадено от полицията в Южна Америка, за да предупреди шофьорите по целия свят.

Irinka Mitich / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 6 трика, за да спасите колата си от кражба

Ето какво може да се направи с помощта на стари пластмасови бутилки.

По ирония на съдбата това предупреждение само влоши нещата, тъй като повече крадци се научиха от него.

TheaDesign / Shutterstock.com

И така, какъв е трикът? Престъпниците избират автомобил и залепват обикновена пластмасова бутилка между гумата и колелото. Важен момент: той е инсталиран от страната на пътника.Какво следва? Неуспешен шофьор се качва в колата им и запалва двигателя. Когато колелата започнат да се движат, водачът чува силен шум от напукване, причинен от смачканата бутилка.ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Направете го грозно! Как да се уверите, че вашият велосипед никога няма да бъде откраднат от Joyriders и дребни крадци

ПЪТЕН ПЪТ Студио / Shutterstock.com

Силният и странен шум, очевидно идващ от колата, стряска шофьора. Шофьорът се втурва от колата и хуква към страната на пътника, за да види какво се е случило.

При такава спешност няма много хора, които биха заключили вратата на автомобила и биха извадили ключа от запалването. Така че, докато шофьорът е от страната на пътника, всичко, което извършителят трябва да направи, е просто бързо да се качи на шофьорското място и да потегли.

Kaipungyai / Shutterstock.com

Просто като това! Така че, винаги проверявайте колата от всички страни и когато излизате от колата, заглушете двигателя и извадете ключовете. Безопасността на първо място!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 10 неща, на които трябва да научите децата си, за да ги пазят в безопасност

Популярни Публикации