Част от астрологията на FortuneЧаст от късмета - може да видите и това, наречено Pars Fortunae, което е латинското име, или много късмет. Използвайки древна математическа формула и астрологът би могъл да намери POF (точка в хороскопа), като добави дължината на Луната към дължината на асцендента,

Част от богатството - може също да видите, че това се нарича малко от Fortune което е латинското име или много късмет.Използвайки древна математическа формула и астрологът би могъл да намери POF (точка в хороскопа), като добави дължината на Луната към дължината на асцендента, минус дължина на слънцето.

Хората намират успех, когато техните знаци и къщи се появят в частта на късмета. POF в рождената карта на човек все още се смята от много астролози, за да покаже късмет и лекота.

Резюме:Това е арабска част, а не истинска планета или тяло, обозначаваща къде може да лежи гърнето ви със злато

Част от калкулатора на късмета

Изчислете вашето:Асцендент + Луна - Слънце = POF

Искаш да знаеш къде сиЧаст от късмета, Част от славата и т.н., попадат във вашата натална карта?Ето един удобен онлайн калкулатор на арабски части: http://libracentre.com/arabic_parts_chart.php Не забравяйте да имате подготвена вашата диаграма, за да можете да въведете точната степен на вашия възходящ, слънчев и т.н.

Някой друг чувства ли, чечаст от късметае важен аспект в тяхната астрологична карта?

Част от Fortune = Сърдечно желание. От моя учител: Това е точка в наталната карта, където слънцето, луната и аскът работят перфектно заедно. Съзнателно и безсъзнателно. Правиш това, което ти се струва правилно, не прави компромиси. Той акцентира върху планетата, с която се свързва.

Има ли добри книги по тази тема?

Четох за „Много или част от богатството“ от Робърт Хенд и ми стана очарователно. Намирам древната астрология за очарователна. Със сигурност добра отправна точка. Друга добра книга, написана на английски език по темата, е „Арабската част в астрологията“ от Робърт Золер.

Как се проявява в къщите?

Ето един добър видеоклип, който да ви покаже смисъла на къщата

Съвременните астролози използват ли това в своите графики?

Съвременните астролози рядко използват арабските части в работата си или поради това, че не са били обучени да го правят, или поради количеството на необходимата допълнителна работа, или просто защото са ги намерили за неефективни Всяка къща в астрологията има свои собствени набори от части, свързани към делата на въпросната къща, 100+ части могат да бъдат екстраполирани от една диаграма. Най -широко използваната арабска част сред астролозите е частта от брака, изчислена да отговори на въпроса на клиент кога ще се оженя? Изчислява се чрез добавяне на асцендента към потомка и от тази сума се изважда наталната положение на Венера . Както обикновено в астрологията, понякога тя носи невероятни резултати, че може да се използва за коригиране на диаграма, а понякога не

Използвате ли това в графиките си?

Използвам късмет, дух и други херметични партиди във всичките си работи. Намирам ги за много полезни както в наталната работа, така и в синастрията. Всеки от лотовете играе голяма роля в живота ни. Съдбата не е толкова късмет, колкото съдбата/съдбата - т.е. какво се случва с нас и също така ни казва с каква „работа“ се занимаваме. Както Питър Бърнс посочва, че формулите са различни в зависимост от това дали сте родени през деня или през нощта. Ако сте родени през деня, съдбата е в същата фаза по отношение на вашия Асцендент като фазата на наталната луна. Ако сте родени през нощта, духът е същата фаза по отношение на Асцендента като лунната фаза. Това естествено води до факта, че другата партида ще има различна фаза.

Така че използването на лунни фази, за да започнете да разкривате значението на тези две първични партиди, е озаряващо. родените с нова или балсамова фаза на Луната ще имат двата лота, прегръщащи Възходящ от двете страни не по -далеч от 45 °. За ражданията на Гибос и пълнолуние ъгълът ще бъде низходящ. Другите четири прегръщат оста MC-IC. Мисля за съдбата на Духа от гледна точка на нашето „привличане“, нашето призвание: какво иска нашата душа да направим. Партидите (част от късмета е една от тях) са изключително полезни в синастрията и помагат да се разбере дълголетието и силата на една връзка.

Каква е историята на частта от късмета в астрологията?

Елинистичните астролози в Александрия са използвали партидата късмет като алтернативен асцендент - можете да прочетете цялата диаграма от PF, както и от Asc. Късметът се нарича още Лот на Луната (според подробностите за изчисленията, публикувани по -горе), докато Лотът на Духа е Лотът на Слънцето. Те бяха двойка или диада и гърците също ги използваха за изчисляване на планетарни периоди, подобни на дашите, все още разпространени в индуската астрология. Гръцкото име на Fortune беше Tyche, непостоянната богиня, често изобразяваща се в гръцката иконография, стояща на носа на кораб (а гърците мислеха за хороскопа метафорично като кораб, плаващ по водите на съдбата). Гръцката дума за Дух беше Даймон, дефиниран от Платон като огнен обитаващ дух или пазител, който ни придружава в настоящото ни въплъщение (да, Платон беше вярващ в прераждането) и който ръководи духа ни по пътя му.

Други зададени въпроси:

Колко често се извършва транзитчаст от късметасвързани заедно с наталното богатство? Дали това е приблизително месечно или много по -рядко, тъй като включва асцендент, който варира в зависимост от времето на деня?

Аз Това е така, защото PoF е математически синтез на ASC, Слънцето и Луната ... докато ASC се движи по отношение на Слънцето и Луната, така се движи и PoF. Тъй като ASC/MC са в постоянно движение (свързано с въртенето на земята), като MC се променя на пълна степен прибл. на всеки 4 минути (ASC ще варира в зависимост от географската ширина), така че също се премества PoF.

Каква е сферата на аспектите към част от богатството? Считат ли се quintles и biquintle за значими?

В рамките на около пет градуса и аз разглеждам всички ъгли в тълкуването.

Има ли отношение към транзитите презчаст от късмета?

То може. POF обаче е нещо като върха. То може или не може да донесе нещо, защото неговите последици зависят до голяма степен от това как сме интерпретирани от външния свят. Това е като транзит на външна планета, където можете да кажете, че това или онова е вероятно да се случи.

С транзит на Плутон доЧаст от късмета, някой би ли спечелил повече признание през този период?

Не е задължително. Най -вероятно става въпрос за добри неща, които се получават в резултат на издухване от водата. Като ако се взривите наистина добре и се залепете отново по -добре, отколкото преди. Късмет чрез принудителен растеж.

Какво ще кажете за второстепенни аспекти като връзки с pof?

Несъответствията в частта на късмета не са добре проучени. Изглежда, че те посочват аспекти на нашата личност, които се отхвърляме, пренебрегваме или отричаме. Няма да намерите информация за несъответствия с POF състояние навсякъде, за които знам. Повечето от моята информация е моя собствена, получена чрез събиране на лични данни. позициите на къщите са съгласувани, основата на POF, причината да е, причината за съществуването им, тези въпроси не са добре разбрани от повечето астролози. Това се разглежда като точка на добри неща и това е всичко. Това е много по -сложно от това и се връща към това, което решихме да бъдем, за да се защитим като деца. Съединенията сочат чертите, които първоначално притежавахме, но се отрекохме и сега трудно се интегрираме в личността като съзнателни възрастни.

Ще транзитира Юпитер заедноЧаст от късметавъв 2 -ри дом е подходящ момент да си купите билет за лотария?

Вторият всъщност не е домът на печалбите от лотария. Това е по -скоро нещо от 8 -ми дом ... парите на други хора. Когато говорим за богатство и 2 -ри дом, говорим за трудно спечелени пари. Осмият е парите, идващи от други хора. Трудно е да се определят печалбите от спекулативни игри само чрез транзити. За това се използват други техники като вторична и третична прогресия. Също и посоки на слънчевата дъга.

Също така, трябва да има родово обещание, че сте обвързани с такава съдба ... да повдигнете живота си финансово поради неочаквано. Например, a Юпитер или Венера по отношение на Уран и/или Плутон е един от родовите подписи, присъстващи в класациите на повечето печеливши лотарии, но не е гаранция.

Вторият ви дом не е само домът, който става активен при печелене. Но също и пети за хазартния/спекулативен фактор, осми по причини, които вече споменах, и 11 -ти за внезапни печалби. Владетелят на тези къщи трябва да бъде свързан по някакъв начин в наталната и трябва да бъде активиран по време на победата без никакво страдание от Сатурн.

Средните точки също са важни. Особено mp на Юпитер/уран.

Не искам да бъда купонджия. Може би е подходящ момент да намерите начини за печелене. Също така е подходящ момент да се поглезите и да се поглезите.

http://www.astroresources.com/fortune.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/Arabic_parts#Calculating_the_Lot_of_Fortune

У дома | Други статии за астрология

Популярни Публикации