Плутон - значение и влияние в астрологиятаАстрология на Плутон Представям тотална трансформация в живота ви, като разрушавам старото и изграждам новото. Като планетата на смъртта и прераждането аз поправям и възкресявам области от живота ви с цел преоткриване. Владетел Скорпион (и Овен) Възвишение Козирог Детримент Телец (и Везни) Есен Рак От всички планети в нашата Слънчева система Плутон е най -далеч. Той символизира границата между една и друга форма на живот. Плутон е свързан с възпроизводството и процеса на прераждане: индивидът е изправен пред задънена улица и често трябва да се подложи на болезнен катарзис, преди да може да се движи

Представям тотална трансформация в живота ви, като разрушавам старото и изграждам новото. Като планетата на смъртта и прераждането аз поправям и възкресявам области от живота ви с цел преоткриване.Владетел Скорпион (и Овен)
Възвишение Козирог
Повреда Телец (и Везни)
Есен Рак

символ на плутонОт всички планети в нашата слънчева система Плутон е най -далечният. Той символизира границата между една и друга форма на живот. Плутон е свързан с възпроизводството и процеса на прераждане: индивидът е изправен пред задънена улица и често трябва да претърпи болезнена катарзис, преди да може да продължи напред. Смъртта е само метаморфоза от една енергийна форма в друга и в безкрайния цикъл на природата смъртта прави място за живот.

Плутон въплъщава и обезличава, разтваря форма и свързва разградената материя в нова форма. Той е създател и разрушител.

Плутон управлява катастрофи и големи бедствия, земетресения и изригвания на вулкани; смърт и страх от смъртта, ясновидство, окултизъм (по -специално магьосничество) и спиритизъм. Той е символ на явления като атомна бомба и цари неясни неща като сенки, фантоми, призраци; невидимата и непозната страна на живота.

Когато Плутон е добре аспектиран, човек е в състояние да анализира проблемите по задълбочен начин и има вроден магнетизъм, талант за бизнес и финансово благополучие. Индивидът е зает с окултното и е в състояние да използва окултното знание, за да трансформира съзнанието си. „Умри и стани“ е мотото на Плутон, Скорпион и по -специално осми дом. Той също така предоставя естествено роден психоаналитик.Влиянието на Плутон обаче - както при Нептун и другите външни планети - е доста трудно за справяне. Когато тя е неблагоприятно аспектирана в рождената карта, индивидът има желание за власт, е неискрен, жесток и садистичен. Той или тя живее в негативен фантастичен свят. Силата на Плутон е корозивна и работи под земята.

В йога Тя се свързва с Кундалини, змията в подножието на гръбначния стълб. Ако се развълнуваме сексуално, Кундалини се събужда (оттук и връзката на Плутон с производството на нов живот), навива се по гръбнака и подпалва короначакрата (главата), която предизвиква космическо просветление. Катарите нарекли това кръщение чрез огън.Той също така символизира отхвърлянето, необходимостта да се отървете от износените части, без значение колко болезнен може да бъде този процес. Плутон е известен още като планетата на лечебната криза, той доминира лечебните сили на тялото.

Освен това: големи психологически промени, подсъзнанието, подземния свят. Той е свързан с неочаквани ситуации, когато няма път назад, но и с революционни промени.

какво представлява плутон:

Характеристики на Плутон

Положителен

Психологически способности и възможност за самоанализ. Творческо вдъхновение, практическа интелигентност, отдаденост. Дълбоки и интензивни интереси.

Отрицателно

Упорито, притежание, насилие, жестокост. Сексуални нарушения.

Други асоциации

ЗодияСкорпион
Къща Осми дом
Анатомиякожни заболявания, проказа и всички екземи от психологически произход. Рак.
Цвяттопло кафяво, наситено тъмночервено
Металницинк, плутоний и радий
Скъпоценен камъкчервен ахат, гранат, кървав камък, пироп, алмандин
Чувствоясновидство (чувство)
Символкръгът над полумесеца, който от своя страна е под кръста. Тази символика представлява трите елемента на живота: дух, душа и субстанция. Това му дава възможност да формира един елемент от друг. Често се използват и инициалите на откривателя на Плутон: PL - Пърси Ловел.

Професия: всички професии, свързани с търсене на съкровища и извършване на разкопки: археология, спелеология, радиестезия. Работа с метал; метално-топилни заводи и др. Всички дейности, свързани с петрола: рафинерии, петролни платформи. Освен това: психоаналитици, психиатри, хирурзи.

(тази планета управлява знака на Скорпион)

Основна астрономия:

Плутон е последната планета в нашата Слънчева система (известна на човечеството) и е само малко по -голяма от Меркурий. Открит е през 1930 г. и има само един спътник, наречен Хирон. На планетата са необходими 248 години, за да завърши пътуването си около Слънцето.

В митологията:

Той е Бог на подземния свят (Хадес) и той отстоява силата да се трансформира

В астрологията - тълкуване на диаграми

Тъй като Плутон е открит по времето, когато нацизмът дойде на власт, тази планета често се свързва с насилие, фантазъм и елиминиране. На психологическо ниво, допълнение към пионерската работа на Юнг и Фройд, Плутон означава изследване на човешката психика и несъзнателния ум. Позицията на Плутон в наталната карта по къщи и аспект идентифицира нашите страсти, принуди и мании. Истинската цел на тази планета обаче е да ни принуди и принуди да премахнем частите от живота си, които сме надраснали и от които вече не се нуждаем, като впоследствие насърчаваме нуждата да се трансформираме. Плутоновият урок може да бъде доста болезнен и изчерпателен процес, но в крайна сметка води до регенерация, обновяване и прераждане. Поради тази причина Плутон се свързва със символа на Феникс, издигащ се от пепелта си.

Astro Ключови думи:

сила, интензивност, желание, кризи, елиминиране, смърт, подмладяване, прераждане и трансформация.

Ако във вашата натална карта Плутон е прикрепен към една от личните планети или имате много планети в Скорпион, вече добре знаете, че не е лесно да се живее с него. Чувствам, че този цитат напълно обобщава дълбочината на неговата интензивност: „Плутон иска да направиш нещо с живота си, което изисква риск (Уран), вяра (Нептун) и още една важна съставка: толкова дълбоко, мощно и убедително желание, че ти нямат друг избор, освен да го направят на всяка цена “.

Следваща: планетите в астрологията

У дома | Други статии за астрология

Популярни Публикации