Бързи и лесни начини за почистване на желязото от остатъци. Ще заблести като нов!- Бързи и лесни начини за почистване на желязото от остатъци. Ще заблести като нов! - Лайфхакове - Fabiosa

Когато остатъкът се образува върху ютия, използването му се превръща в мъчение. Повредени дрехи, петна от синьо, неприятна миризма.

За да направите гладенето забавно (или поне не досадно), почистете устройството си. Надяваме се, че поне един от изброените по-долу начини ще ви хареса!

Сол

 1. Поставете стара кърпа върху дъска за гладене или можете да използвате дъска за рязане, покрита с восъчна хартия.
 2. Поръсете една супена лъжица едрозърнеста сол върху кърпата.
 3. Загрейте ютията до максимум. Имайте предвид, че функцията за пара трябва да бъде изключена.
 4. Изгладете кърпата в района, където е солта, без да оказвате силен натиск. Остатъкът бързо ще залепне за солта и подметката на ютията ще блести!

Оцет

 1. Смесете оцет и сол в еднаква пропорция. Загрейте сместа, но не оставяйте да заври. Миризмата няма да е приятна, но работи!
 2. Охладете сместа, така че да не ви изгори ръцете. Поставете защитни ръкавици и накиснете парче плат в него. Избършете подметката на ютията. Ако някои особено устойчиви петна от остатъци не се отделят, почистете ги.
 3. Четката трябва да е мека и определено да не е метална.
 4. След това избършете железната подметка с чиста кърпа. Включете ютията и гладете малко стара кърпа като последна стъпка за почистване.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как да почистите желязото от изгорели петна и варовик, за да осигурите дълго и надеждно обслужванеХимически почистващи продукти

Seksun Guntanid / Shutterstock.com

 1. Пуснете водата от ютията.
 2. Включете го, задайте режима за гладене на памучните тъкани.
 3. Вземете парче плътен памучен плат и го поставете върху дъската за гладене. Изстискайте малко специализиран препарат за почистване на желязо върху кърпата.
 4. „Изгладете“ парчето плат с почистващия продукт върху него.
 5. След това изключете ютията, изчакайте да се охлади напълно. Проверете за остатъчни остатъци. Ако все още е там, повторете процедурата. Ако не, изгладете старо парче плат като последна стъпка.чрез GIPHY

Почистване на отворите за пара

 1. Накиснете памучен тампон в разтвора на оцетна сол и почистете всеки отвор.
 2. По този начин ще премахнете мръсотията, предотвратявайки пълното отделяне на пара, която също може да изцапа дрехите и бельото.
 3. След почистване на отворите, използвайте памучния тампон, напоен с чиста вода.

Други начини

Добрата стара сода върши добра работа за отстраняване на остатъка. Смесете содата с вода, за да направите паста. Избършете подметката на ютията с тази маса и след това я почистете с парче плат.

Изсипете вода с оцет в равни количества в резервоара за желязо. След това включете ютията и активирайте функцията за пара. След това изгладете парче памучен плат за няколко минути. След това изсипете разтвора от резервоара и избършете подметката с чиста кърпа.

фокусна точка / Shutterstock.com

Знаете ли други методи за почистване на ютия? Уведомете ни в коментарите!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 7 Домакински принадлежности, освен ястия, които се нуждаят от редовно миене и почистване


Този материал е предоставен само с информационна цел. Някои от продуктите и предметите, обсъдени в тази статия, могат да причинят алергична реакция и да навредят на вашето здраве. Преди употреба се консултирайте със сертифициран техник / специалист. Редакционният съвет не носи отговорност за вреди или други последици, които могат да бъдат причинени от използването на методите, продуктите или предметите, описани в тази статия.

Популярни Публикации