Отглеждане на деца със специални нужди: Лора Сан Джакомо споделя ценни уроци от опита си със сина си- Възпитаване на деца със специални нужди: Лора Сан Джакомо споделя ценни уроци от опита си със сина си - Начин на живот и здраве - Fabiosa

Твърди се, че около 3% от децата, родени в САЩ, се раждат с вроден дефект. Сякаш това не е достатъчно лошо, също така е доказано, че много повече деца показват такива дефекти, когато започват да растат!Въпреки че никой не се моли за такива условия, научаването как да се справя с това може да бъде наистина ценно. И Лора Сан свърши невероятна работа, споделяйки своя опит по този маршрут.

Запознайте се с Лора Сан Джакомо

55-годишната актриса е популярна с ролята си на Синтия в Секс, лъжи и видеокасета и няколко други изключително успешни филма.

Тя е и майка на вече 22-годишния син Мейсън Дай.Нейните мисли за ражданията

След като научава, че синът й Мейсън е роден с церебрална парализа, Лора е напълно съсипана. И новините за симптомите и стигмата около болестта не я улесниха по-лесно.Тя беше засипана с доклади за това как нейното момче няма да расте нормално и няма да може да участва в една или друга дейност. Но отглеждайки сина си вече 22 години, тя стигна до извода, че много от разказите около отглеждането на деца със специални нужди са просто остарели заблуди.

Лора ще си спомни:

Първото нещо, което някой ми каза, е: „Е, той никога няма да играе баскетбол“.

Но само пет години по-късно Мейсън играе баскетбол! Така че Лорън стигна до заключението, че:

... всичко е старо, наистина стара проекция. Всичко е от старо училище, където децата [с церебрална парализа] са били институционализирани.

Основни уроци от нейния опит

Ако има някакъв урок, който да отнеме от откровението на Лора за отглеждане на дете със специални нужди, това е фактът, че много от предположенията, които държат повечето хора свързани в страх, са просто неверни.

Също така е важно да се отбележи, че отношението на родителите към състоянието може да помогне много на детето да се справи със ситуацията.

Наистина сме благодарни на Лора, че се отвори и сподели толкова дълбоки лични данни за сина си, за да просветли другите и да им помогне да се справят и с децата си.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Без ръце или крака, детето на този блогър докосна интернет, опитвайки се да направи първите си „стъпки“

Деца
Популярни Публикации