Тъжно обяснение: Британският певец на певеца има белези по лицето си поради автоимунно възпалително състояниеКак Сийл получи тези белези по лицето си? Има много слухове около тяхната кауза. Някои диви предположения включват битка с нож, автомобилна катастрофа и вълчи ухапване.

Популярният певец Сийл е най-известен с прекрасната си песен „Целувка от роза“. Той също беше женен за немския модел Хайди Клум. Сийл е печелил множество награди през цялата си кариера, но известният певец е известен и с необичайния си външен вид, а именно с дълбоките белези по лицето си.

Тъжно обяснение: Британският певец на певеца има белези по лицето си поради автоимунно възпалително състояниеГети изображения / Идеално изображение

Защо Seal има белези?

Как Сийл получи тези белези по лицето си? Има много слухове около тяхната кауза. Някои диви предположения включват битка с нож, автомобилна катастрофа и вълчи ухапване. Но те не биха могли да бъдат по-далеч от истината: тюленът има дискоиден лупус еритематозус (DLE), автоимунно възпалително състояние, което засяга кожата.

Тъжно обяснение: Британският певец на певеца има белези по лицето си поради автоимунно възпалително състояниеГети изображения / Идеално изображение

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 8 ранни симптоми на лупус, които лесно се пропускатПевецът е диагностициран с DLE в началото на 20-те си години. Той има локализирана форма на състоянието, което обикновено засяга кожата над врата. Благодарение на навременната диагноза, Seal успява да държи DLE под контрол. Докато записва благотворителен сингъл с други изпълнители за 70-годишнината от NHS, Сийл отдели малко време, за да похвали здравната служба на страната си. Той каза Метър :

‘Израснах с тази здравна услуга и тя стана особено удобна за мен, когато бях на 21 и развих лупус. И ако не беше страната ни да има национална здравна служба, нямаше да можем да я открием навреме и кой знае какво може да се случи. “Тъжно обяснение: Британският певец на певеца има белези по лицето си поради автоимунно възпалително състояниеГети изображения / Идеално изображение

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Селена Гомес и 4 други известни личности, които знаят всичко за борбите за живот с лупус

Какво е дискоиден лупус еритематозус?

Дискоидният лупус еритематозус е форма на лупус, която засяга кожата. Хората, които имат това състояние, развиват възпалени, люспести петна по кожата си, които могат да причинят белези, загуба на коса и други промени. Тези петна обикновено се появяват на лицето и скалпа, но понякога могат да се видят и на други части на тялото.

bleakstar / Shutterstock.com

Факторите, които могат да увеличат риска от развитие на DLE, включват наследственост, пушене, излагане на слънчева светлина и тъмен цвят на кожата. Жените страдат от това състояние по-често от мъжете.

Тъжно обяснение: Британският певец на певеца има белези по лицето си поради автоимунно възпалително състояниеФабиоза

DLE е състояние за цял живот, но може да се контролира с перорални и локални лекарства и мерки за предотвратяване на обостряния, като носене на слънцезащитни продукти и отказване от тютюнопушенето.

Без значение какво, Сийл е невероятна певица. Съгласен ли си?

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Придружител в салон за красота отказва да обслужва жена, страдаща от лупус поради състоянието на кожата си


Тази статия е само за информационни цели. Не се самодиагностицирайте и не се самолекувайте и във всички случаи се консултирайте със сертифициран медицински специалист, преди да използвате каквато и да е информация, представена в статията. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи отговорност за каквито и да било вреди, които могат да възникнат в резултат на използването на информацията, предоставена в статията.

Вдъхновяващи Хора
Популярни Публикации