Тези 8 мотивационни цитата могат да повишат настроението ви, когато се случи лош ден



Понякога се чувства, че нищо не може да помогне, когато имате лош ден. Но може би тези цитати от известни хора биха могли да променят възгледа ви за лошите дни?

Всеки може да има лош ден. Съвсем нормално е, когато нещата просто не вървят по план. Освен това някои хора вярват, че не можеш да бъдеш истински щастлив без такива дни. Но какъв манталитет трябва да имате, за да се изправите срещу тях правилно? Най-често срещаният съвет би бил да опитате да намерите някои положителни аспекти, когато имате проблеми в живота. Понякога обаче просто трябва да прегърнете лошия ден и да отделите малко време, за да се самосъжалите. Основното е да запазите спокойствие и да не се разочаровате.



Не трябва да се опитвате да потискате лошия ден, тъй като той ще генерира негативни мисли в съзнанието ви, което от своя страна може да доведе до продължителна тъга или дори депресия. Именно затова събрахме някои от най-полезните цитати на известни хора, за да ви помогнем да се справите с лошия си ден. Всеки има свои собствени начини за справяне с лошите дни, така че може би ще намерите по-добра техника?

Тези 8 мотивационни цитата могат да повишат настроението ви, когато се случи лош ден Тези 8 мотивационни цитати могат да повишат настроението ви, когато се случи лош денOllyy / Shutterstock.com





ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 10 вдъхновяващи цитата за възходи и падения в нашия живот

8 лоши дневни цитата: променящо се възприятие за лошите дни.

1. Денис С. Браун е мотивационен говорител и автор на много вдъхновяващи книги, които помогнаха на милиони хора да променят начина, по който гледат на работата, семейството и дори живота си. Браун им даде възможност да бъдат по-щастливи, да се чувстват по-пълноценни и успешни. Това е, което той мисли за лошите дни:



Единствената разлика между добрия и лошия ден е отношението ви.

2. Често сме толкова фокусирани върху своите недостатъци и проблеми, че напълно забравяме достойнствата си или ги обезценяваме. Можете ли да запишете поне 20 страхотни неща за вас, неща, за които можете да се похвалите? Не е толкова лесно, нали? Въпросът е, че трябва да се научите да обичате себе си. Американският телевангелист, Джоел Остин, подчертава колко е важно да можеш да обичаш истински себе си:



Никога не се критикувайте. Не обикаляйте цял ден, мислейки си: „Непривлекателен съм, бавен съм, не съм толкова умен като брат си“. Бог не е имал лош ден, когато те е създал ... Ако не се обичаш по правилния начин, не можеш да обичаш ближния си. Не можете да бъдете толкова добри, колкото се предполага.

Тези 8 мотивационни цитата могат да повишат настроението ви, когато се случи лош ден Тези 8 мотивационни цитати могат да повишат настроението ви, когато се случи лош денPhotographee.eu / Shutterstock.com

3. Друг чудесен начин за справяне с лошите дни е просто приемането на факта, че те ще се случат. Животът не може да бъде съвършен или може би недостатъците са просто частите от неговото съвършенство? Дита фон Тийз намери своята перфектна техника:

Някои дни са просто лоши дни, това е всичко. Трябва да изпитате тъга, за да познаете щастието и си напомням, че не всеки ден ще бъде добър ден, просто е така.

4. Ако смятате, че моделите не са интелигентни, грешите. И следващият лош ден цитат от бившия супермодел на Victoria’s Secret, Миранда Кер, доказва точно това. Нейното възприятие за лошите дни е почти толкова красиво, колкото и тя.

Всички имаме лоши дни, но едно е вярно; нито един облак не е толкова тъмен, че слънцето да не може да прогрее.

Тези 8 мотивационни цитата могат да повишат настроението ви, когато се случи лош ден Тези 8 мотивационни цитати могат да повишат настроението ви, когато се случи лош денWor Sang Jun / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 10 цитата за сила от емблематични хора, които ще ви мотивират да се справите с проблеми

5. Всеки ден е уникален. Пауло Коелю, бразилският майстор на думите, със сигурност го осъзнава. Той постоянно подчертава, че за нас е важно да можем да възприемаме всеки нов ден като различен. Само по този начин никога не можем да спрем да се променяме, като по този начин изживяваме пълноценния живот.

Можете да ослепеете, като виждате всеки ден като подобен. Всеки ден е различен, всеки ден носи собствено чудо. Въпросът е само да обърнете внимание на това чудо.

6. Какво е лош ден? Това е просто компилация от лоши моменти или може би реакцията ви към тези моменти? Можете да забравите да заредите телефона си и да откриете по-късно, че е мъртъв. Лош момент ли е или това неудобство автоматично превръща деня ви в лош? Американският автор и мотивационен говорител, Реджина Брет, вярва, че никой никога не е имал лош ден:

Никой наистина няма лош живот. Дори не е лош ден. Просто лоши моменти.

Тези 8 мотивационни цитата могат да повишат настроението ви, когато се случи лош ден Тези 8 мотивационни цитати могат да повишат настроението ви, когато се случи лош денHBRH / Shutterstock.com

7. Абсолютен оптимист, Мартин Лутър Кинг-младши, беше живото доказателство, че именно вашето възприятие определя вашето настроение и прави деня добър или лош. Можете и трябва да превърнете всеки ден в добър, в запомнящ се.

Дори да знаех, че утре светът ще се разпадне, пак ще посадя ябълковото си дърво.

8. И накрая, последният цитат за лошите дни се приписва на Доналд Л. Хикс, съвременен автор от Вирджиния. Вашата реакция определя не само вашия ден, но и живота ви като цяло. Хикс го каза възможно най-просто.

Ден е ден. Това е просто измерване на времето. Дали е добър или лош ден, зависи от вас. Всичко е въпрос на възприятие.

Тези 8 мотивационни цитата могат да повишат настроението ви, когато се случи лош ден Тези 8 мотивационни цитати могат да повишат настроението ви, когато се случи лош ден Тези 8 мотивационни цитати могат да повишат настроението ви, когато се случи лош ден Момичето, което се разхожда с голям куфар и цветни балони по пътя.Mehendra_art / Shutterstock.com

Човек не може да предвиди какво ще се случи утре. Затова е важно да имате позитивен манталитет и по-лек подход към дните, които смятате за лоши. Имате ли лош ден в момента? Надяваме се тези цитати да ви развеселят малко и да ви помогнат да промените възгледа си в лоши дни. Ако чувствате, че на раменете ви има твърде много тежест, просто се изключете и си легнете. Сънят помага на нервната ви система да се отпусне. И помнете, всеки от време на време има лоши дни.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 8 най-добри цитата на Далай Лама за живота, пълен с любов и мъдрост

Цитати за живота Мотивационни цитати Вдъхновяващи поговорки Вдъхновяващи цитати Мотивационни поговорки
Популярни Публикации