Уран - значение и влияние в астрологиятаАстрология на Уран - богът на Уран Аз представлявам внезапните и непредсказуеми промени, които се случват в живота ви. Те не са неприятни, освен ако не се опитате да ми устоите напълно. Владетел Водолей Екзалтация Скорпион Повреда Лъв Есен Телец символ на уран Уран представлява всички необичайни аспекти в живота. Той символизира изобретателната сила, бунтовете, промяната, напрежението и революцията. Уран е и висшата октава на Меркурий. Когато Уран прави полезни аспекти в рождената карта, той дава гъвкавост, оригиналност, интелект, здрав разум, индивидуалност, независимост, лидерство, специални духовни дарби, таланти и паранормална телепатия. Той дарява директни знания; типичното ураново интуитивно прозрение

Представлявам внезапните и непредсказуеми промени, които се случват в живота ви. Те не са неприятни, освен ако не се опитате да ми устоите напълно.Владетел Водолей
Възвишение Скорпион
Повреда Лъв
Есен Телец

символ на Уран stencil-test-1Уран представлява всички необичайни аспекти в живота. Той символизира изобретателната сила, бунтовете, промяната, напрежението и революцията. Уран е и висшата октава на Меркурий.

Когато Уран прави полезни аспекти в рождената карта, той дава гъвкавост, оригиналност, интелект, здрав разум, индивидуалност, независимост, лидерство, специални духовни дарби, таланти и паранормална телепатия. Той дарява директни знания; типичното ураново интуитивно прозрение в космическия модел. Това явление често се нарича окултно от рационалните хора.
Уран създава нетрадиционни хора, като зарежда вътрешните им антени толкова високо, че те могат да поемат духа на новата ера: изобретатели, революционери (не агресивен тип, по -скоро весел тип), гении. Уран е новатор, реформатор и винаги създава съвременни форми!

Ако е неблагоприятно аспектиран, Уран има тенденция да създава необичайни и често неразбрани личности, като гений, който губи своите вятърни мелници, които се борят с времето. Индивидите на Уран могат да страдат от настроение, свръхчувствителност и огорчение към онези хора, които може да са ги обидили. Силната мрачност засяга всеки, който влиза в контакт с тях. Когато потокът от интуитивно вдъхновение - предоставен от Уран - не се усвоява добре и не успява да бъде интегриран в логическото мислене, той се прекъсва, в резултат на което отсъства и се затъмнява.

Влиянието на Уран дава в най -добрия случай балансиран и вдъхновен дух; в най -лошия случай индивидът има капризна, ненадеждна природа и често е психически разстроен. Следователно Уран влияе върху нервната система като цяло.Уран освен това управлява приятели, взаимоотношения, сътрудничество, общност, обновяване, непредвидено, трансформация, революция, промяна, прогрес, електричество, пространство и въздушно пространство като цяло, научна фантастика, радио и интерес към окултното. Важно: Уран е открит през 1781 г., Френската революция дойде 9 години по -късно с неговия чист уранов вик за свобода, равенство и братство!

Какво представлява Уран:Какво ще научите:

Характеристики на Уран

Положителен

Творческо въображение, интуиция, чувство за изучаване, братство (алтруистично). Талант за психология, очарован от изучаването на свръхестественото!

Отрицателно

Анархия, фантазми, нервен срив, сексуално извращение, ненормално поведение, бунт, бунтовници, сектантско мислене, егоизъм.

Други асоциации:

ЗодияВодолей
Къща единадесети дом
Анатомиянервната система, особено щитовидната жлеза и хипофизата
Цвятчиния
Металниуран
Скъпоценен камъктюркоаз и малахит
Чувствоясновидец
Символсилата на Марс (централната част на кръста и кръга) е разделена на 2 части: разрушителна и освобождаваща част.

Професия: всички професии, свързани с изобретения, електричество и електроника. Освен това всички професии, свързани с мисленето на new age, където рационалността и интуицията са обединени: астролози, четци на ръце, психоаналитици.

Основна астрономия:

Уран е открит по време на Френската революция през 1781 г. благодарение на изобретението на телескопа, тъй като тази планета е почти невидима с просто око. Той има четири спътника (луни) Ариел, Умбриел, Оберон и Титания. На планетата са необходими 84 години, за да обиколи Слънцето.

В митологията:

Той е Бащата на Сатурн (Уранос) и отстоява силата да инициира промяна.

В астрологията - тълкуване на диаграми

Уран е планетарен пионер, бунтовник и гений на небесата. Откакто е открита по време на Френската и Американската революция, тази планета е свързана със свободата, независимостта и разбиването на старите структури, които Сатурн представлява. Наталната карта описва творческата оригиналност, интелигентност и индивидуалност. Позицията на Уран във вашата диаграма по къщи и аспекти показва степента на вашето желание за промяна и областите от живота, в които е вероятно да се бунтувате срещу нормата и да пробиете нови позиции. Тази планета също така управлява астрологията, науката, компютрите, новите технологии и авангарда, както и блясък, интуиция и прозрение.

Astro Ключови думи:

изобретение, риск, оригиналност, промяна, внезапност, независимост, вълнение, магнетизъм и непредсказуемост

Ако имате силен Уран или имате някои планети във Водолей във вашата карта, вероятно ще се идентифицирате с този цитат: „Всяка революция първо беше мисъл в съзнанието на един човек“.

Уран в знаците

Уран в Овен:

Уран може да добави творческа оригиналност към пионерските начинания на Овена, особено в областта на практическата изобретателност, увеличаване на удоволствието от дейностите, но отрицателното влияние на Уран може да доведе до нетърпение или непоследователност, особено в отговор на скука.

Уран в Овен:

Уран е планетата на лична трансформация, особено радикално или революционно мислене, така че това влияние може да помогне на Телеца да „изсветли“ след период на несигурност или скованост. В други моменти обаче може да насърчи ексцентричността или бунта, изкушавайки индивида да остане неподвижен, когато трябва да се направи промяна.

Уран в Близнаци:

Уран причинява повишаване на напрежението или тревожността при неблагоприятни обстоятелства, но индивидуалността на Близнаците може да се подобри значително и може да се използва творчески, особено в периоди без стрес.

Уран в Рак:

Уран, ако е силно представен при четене при раждане, влияе неблагоприятно на настроението и може да насърчи колебанията в настроението. Осъзнаването на това влияние в определени моменти може да въоръжи Раковете да се предпазят от излишъци на емоционално мислене, докато търсят други слънчеви елементи, които да им помогнат да ги издигнат в по -положителни времена.

Уран в Лъв:

Уран може да увеличи способността на Леонина да води и да упражнява независими мисловни процеси, но склонността към арогантност може да бъде проблем. Уран може да има донякъде разрушително влияние в период на стрес, но е разумно да се има предвид, че разрушаването може да донесе значителни промени, което не винаги е лошо.

Уран в Дева:

Уран влияе върху добрите чувства на Девата по отношение на оригинален подход към определени области на изследване, изследване или дизайн или в по -„домашни“ ситуации, като хобита. Девите обаче могат да изпитат натрупване на нервно напрежение, особено ако се чувстват „заснежени“ от задължения към другите и изглеждат неспособни да отделят време за себе си.

Уран във Везни:

Уран насърчава „хладнокръвния“ подход към другите и новото чувство за независимост, което може да помогне на много Везни да се противопоставят на тенденцията да се втурват с глави във връзки. При други обстоятелства Уран може да има разрушително влияние, свързано с времена на сътресения, въпреки че морските промени са част от живота и не непременно лошо нещо.

Уран в Скорпион;

Уран влияе върху способността за смелост във всички области на живота, но независимо дали са мъже или жени Скорпиони, неговото влияние може да увеличи мъжките енергии, които причиняват потискане на емоционалния живот. Ако това се случи, Скорпионите ще трябва да следят дали няма внезапни гръмотевици, като обърнат внимание на емоционалните си нужди.

Уран в Стрелец:

Уран подчертава Стрелческата индивидуалност, особено в областта на независимата мисъл. При неблагоприятни обстоятелства Уран може да има смущаващо влияние, особено в областта на философската, духовната или интелектуалната мисъл, така че те настояват за идиосинкратични, а не проницателни идеи. Осъзнаването на това може да се използва в полза на индивида, отдаден на личностното развитие.

Уран в Козирог:

Уран засилва тенденцията на Козирог към рационален, хладен, консерватизъм, когато може да се наложи да може да изрази емоциите, които обикновено се държат под строг контрол. Уран обаче е планетата, която може да насърчи трансформациите, а практичността на Козирога може да види възможност да „бърза бавно“ в съзнателното сътрудничество с вътрешната промяна.

Уран в Риби:

Уран, управляващата планета на Водолея, вдъхновява независимото, неконформистко мислене, индивидуалността, от една страна, и от друга, може да насърчава разрушителни или бунтарски тенденции, инат и ексцентричност. Положителната енергия от Уран може да засили естествените хуманитарни наклонности и да оттегли индивида от изолацията, като вдъхнови трансформиращи навици в това отношение.

Уран в Риби

Уран обикновено няма да окаже силно влияние, освен ако не присъства в четенето при раждане на Риби, но неговото влияние може да помогне по време на личностно израстване, особено насърчаване на независимата мисъл.

Серина Уивър

Уран, планетата на радикални идеи, прогресия и приключения. Смята се за съвременния владетел на Водолей. Естествената му къща е 11 -та къща.

Забележителни астрономически характеристики
Уран по същество е огромен газов балон със специфични характеристики. Уран има много особена ос на въртене, където всеки полюс е изправен директно към слънцето в съответния сезон. Това явление причинява големи промени и крайни вариации в неговото време. Има най -студената атмосфера в Слънчевата система. Неговото въртене е противоположно на това на повечето други планети.

Астрологични качества

Той е супер социален, тъй като действа извън социалната рамка, но също така е изграден върху него и естествено търси влияние върху него. Той е супер външен, тъй като търси много по -широка асоциативна стойност. Тя е възвишена с това, че е духовна и възвишена от природата, по -трудна за разбиране.

За разлика от Плутон, който е другата супер обществена функция, той е по -отворен и асоциативен. Той се стреми да разшири човешките връзки и да роди нови ефективни концепции.

Уран представлява много по -висши духовни принципи. Това е светлина, която ръководи обществото, една от основните функции, които развиват човешкото общество и съзнание. Това е планетата на теоретичната новост, но тези изящни идеи не са крайни без разглеждане от Плутон и в някои случаи могат да имат силни последици (напр. Цялата структура пада). По същия начин Уран може да страда от прекомерен оптимизъм, въпреки че това е и източникът на голямата му смелост.
Един от ефектите е, че прави човека силно самоуверен, като същевременно се стреми да привлича фантастични идеи, които нямат вътрешно сближаване сами по себе си. Влиянието на Уран дава голяма смелост, интелектуално разположение. Той е приключенски по природа, експериментален и обикновено доста хумористичен. Уранците са хора, които се стремят да донесат опит в обществото, да го отворят за по -високи потенциали и възможност за развитие. В тази светлина индивидите на Уран често се привличат на ръководни позиции.
Хората с виден Уран изглеждат доста диви. Това прави индивида по -общителен и общителен, често по -авантюристичен. Уран също десенсибилизира личността, но може да я направи непостоянна. По този начин той също го укрепва. Това може да накара човек да изглежда доста отдалечен, тъй като често има затруднения на по -интимно, лично ниво. Те могат да имат много бариери вътре и да не желаят да правят компромиси с мирогледа си.

Личността на Уран
Уранската личност е силно повлияна от Уран чрез силни аспекти към Слънцето и намалена степен до Луната и още по -малка към Меркурий.
Това са хора, които са много навън и активни в света. Те обичат да обсъждат необичайни неща и особени ситуации. Докато изглеждат отворени личности, те могат да бъдат донякъде отдалечени и да имат затруднения да поддържат разговор с хора, които не са със същото качество. Те са склонни да бъдат по -оптимистични от другите хора (с изключение на много засегнатите диаграми).

Музикалните вкусове са съсредоточени около Beatty и позитивните музикални жанрове, освен ако няма силни страдания или особено разхвърляна класация.

Други астро-влияния

В ненаталните карти Уран може да символизира нещо ново, което идва в картината, нещо неочаквано, което нарушава модела. Тя може да отразява нови преживявания, смело изследване на неизследвани територии или може да донесе нови, нехарактерни инстинктивни реакции на ситуации.

Призвания на Уран

Хората под влияние на Уран да се озоват в следните области. Разглеждането на други влияния в диаграмата може да сочи към по -специфична област.
Работа на полет и летище
Предприятие и приключения - особено със силен Марс Символ на Марс, понякога Юпитер Символ на Юпитер
Армията - особено с мъжете, особено на места, където са налице набори или атрактивни придобивки, за да бъдат привлечени.
Лидерство
Развлечения и медии, комедия
Компютри и технологии - особено със земни личности или Нептун Символът на Нептун влияе, заедно със силен статус на Меркурий.
Нощен живот - например работа в бар или собственост. Особено със Символа на знака Лъв.
Изобретение или обновяване
Изследвания

Следваща планета в астрологията: Нептун

У дома | Други статии за астрология

Популярни Публикации