Наистина ли Елвис Пресли беше благочестив християнин?- Елвис Пресли наистина ли беше благочестив християнин? - Знаменитости - Фабиоза

Има теория, че религията или вярата и Холивуд не се смесват толкова добре. Но това не пречи на някои знаменитости да изразят открито своите убеждения.

gettyimages

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Присила Пресли твърди, че Елвис я е обичал дълбоко: „Нашият брак беше много важен за него“

Певицата и актьорът Реба Макентири дължи много от християнското си възпитание на баба си. Тя открито признава, че вярата й в Бог оказва голямо влияние върху кариерата ѝ.

Том Ханкс се превръща в гръцката православна църква точно преди да се ожени за втората си съпруга Рита Уилсън през 1988 г. Той все още е пламенен член на кошарата и дори се появява на плакати в Русия, популяризирайки църквата.gettyimages

Звездата за кънтри музика Тим Макгроу също е в списъка на знаменитостите, които са християни. Той е баптист и също приписва по-голямата част от успеха си на вярата си.gettyimages

Истински християнин ли беше Елвис?

Кралят на рокендрола беше легендарен със своите внушителни текстове и чувствени балади. В рамките на кариерата си той продава милиони записи и разпродава шоута отново и отново.

Но едната страна, която много хора не виждаха, беше неговата страст към евангелската музика и Исус Христос. Неговите предавания на „Той ме докосна“, „Удивителна благодат“ и „Рок душата ми“ бяха мрачна и по-духовна страна на лошото момче, което обича фънка.

Този образ на Елвис беше далеч от изображението, което режеше редовно. По време на последната част от кариерата си, късната икона се бори с наркомания , постоянно заболяване и храна. В крайна сметка тези демони доведоха до ранната му смърт.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Присила Пресли твърди, че депресираният Елвис си е отнел живота: „Той знаеше какво прави“

gettyimages

Въпреки че феновете му го уважаваха с най-голяма почит, Елвис никога не го харесваше. Говори се, че веднъж по време на концерт, той забеляза масивен транспарант, на който пишеше „Елвис е крал“. Но Елвис спря изпълнението си и каза:

Не скъпа, аз не съм кралят. Христос е Царят. Аз съм просто певец.

gettyimages

Ако това наистина беше вярно, току-що Елвис ли заяви своята вяра в Исус Христос и признанието си за висша сила? Бил ли е благочестив християнин, или е използвал подобни възможности, за да накара феновете да го обичат повече?

Аргументите се поклащат в двете посоки

Вярата на Елвис Пресли винаги е била в спор и с основателна причина. Картината на христолюбива и все още раздвижена чувствено суперзвезда беше трудна за преглъщане. В отговор на статия на premieregospel.org.uk, коментатор на име Рой каза, че вярва, че Елвис може да е вярвал в Бог, но вероятно не е живял християнски живот.

чрез GIPHY

Друг коментатор обаче настоява, че естеството на сърцето на човека, неговата щедрост и стремеж да живеят правилно определя дали те са християни или не.

В крайна сметка крайният отговор на въпроса остава без отговор и може би никой по-добър от Елвис самият той би могъл да сложи край на спекулациите.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Жени, които показаха любов към Елвис Пресли и направиха живота му пъстър

Популярни Публикации