Когато няма път вътре! 3 начина как да отворите заключена врата на автомобила без ключоветеВероятно сте виждали някои от тези методи във филми, но те всъщност могат да ви помогнат да отключите колата си без ключове. Друг безопасен начин е да се обадите на ключар.

Всичко може да се счупи, особено електрическите заключващи системи. Така че не е изненадващо, че хората всеки ден засядат в собствените си коли. За много хора може да бъде доста дразнещо или дори страшно. Не се притеснявайте, все пак ще ви изведем (или влезте, ако по някакъв начин не можете да отворите вратата на колата си). Първо, трябва да разберете как работи системата за заключване на вратите на вашия автомобил като цяло.

Когато няма път вътре! 3 начина как да отворите заключена врата на автомобила без ключоветеzenstock / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Забелязахте пластмасова бутилка на гума? Обади се на полицията!

Как работи заключващата система?

Съвременните автомобили имат до 4-5 различни механизма за отключване. Като се има предвид, че вратата ще се отваря и затваря хиляди пъти през цялото време на обслужване на автомобила, механизмът трябва да е доста надежден. Въпреки това се случват грешки и счупвания. Има поне 6 начина за отключване на вратата на автомобила:

  • просто използване на ключ;
  • използване на комбинираната ключалка;
  • натискане на бутона за отключване;
  • издърпване на копчето;
  • използване на дистанционно управление;
  • сигналът от контролера на тялото.

Въпреки че съвременните заключващи системи може да изглеждат наистина сложни, те могат лесно да бъдат обяснени. Основният компютър във вашата кола, наречен контролер на каросерията, взема всички решения относно заключването и отключването на вратите. Той е проектиран да направи автомобила по-лесен за ползване и по-удобен. Механичната част е още по-опростена: копчето и задвижващият механизъм са свързани с пръчка вътре във вратата. Толкова често пъти, всичко, от което се нуждаете, е дълга метална лента с кука, за да ловите този прът и да отключите колата с просто вертикално движение.Когато няма път вътре! 3 начина как да отворите заключена врата на автомобила без ключоветеVershinin89 / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 6 трика, за да спасите колата си от кражбаКак да отворите заключена врата на автомобила?

Метод №1: „Няма прикачени струни“

Вземете парче дълъг и здрав шнур и направете малка бримка точно в средата. Използвайки тънко парче дърво или метал, отворете вратата и пъхнете връвта в колата. Поставете възела точно над заключващия стълб, затегнете възела около стойката и дръпнете нагоре. Въпреки че това е относително прост и много ефективен метод, той работи само на автомобили, които могат да бъдат отворени чрез изтегляне на ключалката.

Метод №2: „Експерт за закачалки за палта“

С помощта на обикновена телена закачалка можете да отворите почти всяка кола. Развийте го и направете кука, която трябва да е около дължината на пръста ви. Плъзнете го във вратата (между стъклото и гумата) и го завъртете. Куката трябва да е обърната към вътрешността на автомобила. Опитайте да намерите пръчката, която свързва ключалката и да я издърпате нагоре. Този метод може да ви помогне да отключите врата без ключ и да спестите стотици пари. За съжаление не е подходящ за всяка кола.

Метод №3: „The Bobby Pin”

Сигурно сте го виждали много пъти по телевизията и е истина. Всъщност можете да отключите вратата на автомобила с боби щифт. Въпреки че този метод не е толкова прост, той може да бъде по-удобен от това да чакате с часове и да губите много пари. Ще ви трябват 2 щифта Боби и много търпение. Огънете първия щифт, за да получите прав ъгъл и поставете навитата страна в ключалката. Сега трябва да издърпате втория щифт и да огънете малко един от върховете му. Този отива направо в ключалката с дълбочина, по-малка от един инч. Задръжте първия неподвижен и опитайте да преместите втория около ключалката, докато се отвори. Този метод би ви помогнал да влезете в заключената си кола, ако сте забравили ключовете си вътре.

Най-добрият начин да се справите със заключена кола, независимо дали сте заседнали вътре или не можете да влезете, е да се обадите на ключар на превозно средство. След като се обадите на специалиста, предоставете им пълна информация за вашата кола и ситуацията, в която се намирате. Важно е да знаете къде са ключовете и дали двигателят все още работи. Също така, капитанът трябва да знае дали колата ви има ръчни или електрически стъкла. Да, този метод ще ви струва малко пари, но е напълно безопасен. Препоръчваме да оставите тази работа на услугата за отключване на автомобила, тъй като можете да повредите грижите си, докато се опитвате да я отключите. В краен случай винаги можете да счупите прозореца на колата.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Кражбата е най-често срещаният вид кражба. Как да предпазите дома си от кражби и ужасяващо нашествие

Хакове в реалния живот Хакове за кола
Популярни Публикации