Жена не почистваше 400-годишния си замък почти 30 години, но двама чистачи го направиха да блестиЗамъкът е построен през 1610 г. и се смята за един от най-добрите образци на якобийския стил в архитектурата.

Много от нас имаха детски мечти да живеят в замък. Представяхме си, че сме красиви принцове и красиви принцеси, танцуваме валсове и свирим на пиано в големите зали. Но в действителност не е толкова просто. Ако искате да притежавате голяма къща, пригответе се или да наемете дузина камериерки, или да не правите нищо, освен да я почиствате денонощно.

През 1986 г. Корнелия Бейли придобива имение Plas Teg в Уелс. Ето снимката на собственичката от времето, когато е била в края на 20-те си години.

Замъкът е построен през 1610 г. и се смята за един от най-добрите образци на якобийския стил в архитектурата.Когато жената купи къщата с 10 спални, тя беше в напреднало състояние. Корнелия инвестира много пари в усилието си да го възстанови. 10 месеца след покупката къщата беше отворена за посетители, както и до днес.

400-годишният замък съдържа колекция от антични мебели, порцеланови ястия, ценни произведения на изкуството и картини от 17-ти век.Тъй като единствените двама жители на огромното имение са Корнелия и нейната котка, тя не може да се грижи правилно за къщата. Нямаше пълномащабно почистване за 29 години. Спалното бельо и матраците не бяха прани повече от 100 години. А самата жена не се е къпала от три години.

Жена Дидн Само човешки / YouTube

Хейли и Дан, две водещи от телевизионното шоу ' Натрапчиви компулсивни почистващи препарати ”Дойде на помощ. Те страдат от обсесивно-компулсивно разстройство и не могат да изживеят ден без почистване. Такива хора сменят леглото всеки ден, измиват прозорците в целия апартамент след всеки дъжд, измиват завесите, поставят фигурките в перфектна симетрия и дезинфекцират дръжките на вратите. Има и други прояви на това заболяване.

Жена Дидн Само човешки / YouTube

Имението на Корнелия беше цялото покрито с дебел слой прах. Никой не му беше направил цялостно почистване от 29 години!

Жена Дидн Само човешки / YouTube

От 1983 г. килимът е прахосмукачен само два пъти. Когато посочи състоянието на килима си, тя каза:

Харесвам праха, защото къщата е стара.

Спалното бельо не беше перано повече от 100 години.

Жена Дидн Само човешки / YouTube

Корнелия не използва гореща вода в продължение на три години, след като котелът се повреди.

Жена Дидн Само човешки / YouTube

Цялото имение беше в това лошо състояние.

Собственикът определи някои правила за почистващите препарати - няма модерни почистващи продукти! Само студена вода и сапун най-много.

Хейли почти се отказа, защото от плесента не е толкова лесно да се отървеш. Дан едва се справяше с праха.

Но те го направиха!

Къщата беше искрящо чиста.

Хейли и Дан се надяват, че след всички усилия за почистване Корнелия ще поддържа замъка чист.

Еха!

Просто погледнете тази красота! Казват, че навремето там е имало до 30 слуги.

Между другото, мястото е резервирано за Хелоуин 2018. Така че, обитаваната от духове къща изглежда се справя добре.

Как ви харесва тази трансформация?

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 7 Почистване на лайфхакове: Почистете с храна!

Популярни Публикации