Най-добрите лекари се опитват да спасят индийското момче с гигантски ръце от присмеха през целия живот- Най-добрите лекари се опитват да спасят индийското момче с гигантски ръце от подигравки през целия живот - Вдъхновение - Fabiosa

Поради рядка форма на гигантизъм, ръцете и ръцете на Мохамад Калим израснаха непропорционално. Когато беше на 8, ръцете и ръцете му тежаха до 28 килограма.

В малко градче в Източна Индия Калим е претърпял всякакви подигравки и тормоз от своите връстници, както и от възрастни, а дори и от служители, които са му отказали достъп до училище с мотива, че ръцете му ще изплашат други деца.

Barcroft TV / YouTubeСемейството на момчето също е било обект на презрение и обиди на съседите. Хората в тяхното село вярват, че е налице проклятие, като откровено се клейми Kaleem a ' дяволско дете. „Освен това с години на Kaleem ставаше все по-трудно да изпълнява рутинни задачи, като обличане, къпане или хранене. За малките си заплати родителите му не можеха да осигурят подходящи грижи, които Kaleem изисква.

Barcroft TV / YouTubeСлед като историята на Kaleem беше отразена от няколко международни вестника, група експерти лекари в Южна Индия решиха да помогнат на детето. Той беше проверен медицински и диагностициран с локализиран гигантизъм. Родителите на Калим казаха, че почти са се отказали от медицинска помощ и са се научили да живеят с болестта на сина си, която те смирено приемат, приписвайки я на Божията воля.

Barcroft TV / YouTubeПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Момиче от Индия почина след кърмене с отровено мляко

По този начин семейството се запознава с д-р Раджа Сабапати, пионер по хирургия на ръцете, известен със своя опит в микрохирургията. Лекарят прие предизвикателството да подобри ръцете на Калим. Haleema Begum, майката на Kaleem, припомни:

Д-р Сабапати ни даде надежда, след като видяхме Калим. Той беше първият лекар, който ни каза, че е възможно някакво лекарство да помогне на сина ни.

Barcroft TV / YouTube

В един от най-трудните случаи, с които са се сблъсквали, д-р Сабапати и неговият екип трябваше да намерят начин да намалят размера на ръцете и пръстите на Калим, без да причиняват увреждане на нервите.

Решихме да започнем само с една ръка. Това беше най-добрият ни начин за оценка на състоянието. В същото време не искахме да повлияем на мобилността на момчето.

Barcroft TV / YouTube

Детето вече е претърпяло 8-часова операция в болница Ганга за отстраняване на излишната кост, тъкан и течност от дясната си ръка. Тази операция беше успешна, като намали теглото на ръката с близо петдесет процента.

Други последващи операции щяха да гарантират, че ръката и пръстите му няма да растат повече. Но медицинското обяснение не промени слуховете в родното му село, където той все още се смята за прокълнат и където има малко вяра в успеха на медицинските процедури.

Barcroft TV / YouTube

Както и да е, най-накрая Калим получи подкрепа, от която се нуждаеше толкова много. Сега семейството очаква да бъдат извършени още операции на лявата ръка на Kaleem. Баща му се надява, че синът му най-накрая може да получи образование и да има бъдеще, както всеки друг човек.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Това бебе беше отхвърлено от родителите заради странната й кожа, но дядо й я спаси

Популярни Публикации