15 признака, че нещо сериозно не е наред с вашето здраве- 15 признака, че нещо сериозно не е наред с вашето здраве - Начин на живот и здраве - Fabiosa

Понякога тялото ви дава улики, че е в беда. Но тези улики не винаги са толкова очевидни, колкото, да речем, силна болка в гърдите, разделяне на главоболие или кашляне на кръв. Знаците, които тялото ви изпраща, може да са по-фини и дори да не причиняват твърде много дискомфорт.По-долу има 15 признака, че тялото ви се опитва да ви уведоми, че може да имате здравословен проблем, който не бива да пренебрегвате.

1. Винаги се чувствате уморени.

Най-често чувството на умора е резултат от намаляване на съня. Но ако получите препоръчаните 8 часа сън всяка вечер и чувствам умора така или иначе, това може да е признак на здравословен проблем. Често срещаните възможни причини за този симптом включват хипотиреоидизъм и диабет.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 5 често срещани причини за мозъчна мъгла и как да подобрим това състояние2. Не спи добре.

Невъзможността да заспите бързо или да се събуждате често през нощта може да се дължи на липсата на фиксиран график на съня. Но има и други възможни причини, които включват повишени нива на хормона на стреса кортизол и психически проблеми, като тревожни разстройства .

3. Промени в настроението.

Някои хора винаги се променят в настроението - те са просто част от характера им. Много жени имат промени в настроението по време на началните периоди. Но постоянните промени в настроението могат да показват, че имате хормонален дисбаланс. Екстремните промени в настроението могат да бъдат признак на биполярно разстройство, ако други симптоми на състоянието присъстват.4. Урината става по-тъмна.

Нормалната урина има бледожълт цвят или може да изглежда почти бистра. Ако урината ви е тъмно жълта, това може да е признак на дехидратация. Червените, кафявите, розовите или зелените цветове на урината също са ненормални и трябва да бъдат докладвани на лекар. Зеленият цвят може да е признак за инфекция, а червеният, розовият и кафявият цвят показват наличието на кръв.

Други пикочни симптоми, за които трябва да внимавате, включват уриниране по-често , болезнено уриниране, затруднено овладяване на позивите за уриниране , и усещане, че пикочният мехур не може да се изпразни напълно.

5. Необясними промени в теглото.

Напълняването или отслабването без промени във вашата диета е често срещан признак на проблеми с щитовидната жлеза. Нивата на щитовидната жлеза, които са твърде високи или твърде ниски, могат да стоят зад необяснимите ви промени в теглото, но един дисбаланс на други хормони може да е виновен.

Необяснимата загуба на тегло също е често срещан симптом, присъстващ в по-късните стадии на различни видове рак.

6. Чувството, че нещо е заседнало в гърлото ви.

Ако чувствате, че нещо е в гърлото ви, а също така затруднява преглъщането, това може да означава уголемена щитовидна жлеза. Щитовидната жлеза се увеличава или когато е неактивна или свръхактивен .

7. Слаби и чупливи нокти

Ако ноктите ви са станали слаб и чуплив , това може да се дължи на липсата на определени витамини и други хранителни вещества във вашата диета. Слабите нокти също могат да бъдат симптом на слабо работеща щитовидна жлеза.

8. Обезцветени бели очи

Зачервените очи са често срещан признак на конюнктивит. Състоянието може да бъде придружено и от изпускане от очите. Бялото на очите пожълтява обикновено е признак на проблеми с черния дроб .

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 11 признака на силен стрес, които често се пренебрегват

9. Студени крака

Ако краката ви се чувстват по-студени от останалата част на тялото, това обикновено показва проблем с кръвообращението . Една от честите причини за студени крака е заболяването на периферните артерии.

10. Сърбеж по кожата

В много случаи сърбежът на кожата е признак на алергия . Ако кожата също е зачервена и раздразнена, тези симптоми могат да показват дерматит. Някои хора с диабет съобщават сърбяща кожа като един от техните симптоми.

11. Устойчиви акне

Ако имате постоянни пробиви, но сте минали доста юношеските си години, това може да е знак, че вашият хормоните са извън баланс .

12. Чести настинки

Нормално е да има настинка и грип няколко пъти в годината. Но ако ги получавате по-често, това означава, че имунната ви система не работи както трябва.

13. Лош дъх

Ако миете зъбите си два пъти дневно, почиствайте старателно конци и следвайте други препоръки на вашия зъболекар, но изглежда не можете да отървете се от лошия дъх , проблемът може да не е свързан с вашата хигиена на устната кухина. Лошият дъх може да е симптом на стомашно-чревни проблеми, като киселинен рефлукс.

14. Ставам забравящ.

Забелязали ли сте, че паметта ви не е толкова добра, колкото преди? Проблемите с паметта често са причинени от липса на сън. Намалената способност за запомняне на нещата може да присъства при хора с определени психични проблеми, като депресия. Да ставате все по-забравящи може да е един от първите симптоми на деменция .

15. Задух след леко натоварване.

Задъхвате ли се след изкачването на няколко стълбища? Ако дори лекото усилие, като изкачване по стълбите или пренасяне на хранителни стоки, ви задушава и кара сърцето ти да бие , може да означава нещо не е наред със сърцето ти .

Ако имате някакви признаци и симптоми, които ви притесняват, не се колебайте да го обсъдите с Вашия лекар. Той или тя ще разбере какво ги причинява.

Източник: MSN , Читателски дайджест , MindBodyGreen , Стъпка към здравето

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 8 не толкова очевидни навика, които увреждат здравето на жените


Тази статия е само с информационна цел. Не се самодиагностицирайте и не се самолекувайте и във всички случаи се консултирайте със сертифициран медицински специалист, преди да използвате каквато и да е информация, представена в статията. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи никаква отговорност за вреда, която може да възникне от използването на информацията, предоставена в статията.

Здраве
Популярни Публикации