Плати го напред: Мъжът помогна на стара дама, чиято кола се счупи. По-късно жената даде пари на бременна сервитьорка- Платете го напред: Мъжът помогна на стара дама, чиято кола се счупи. По-късно жената даде пари на бременна сервитьорка - Вдъхновение - Фабиоза

Веднъж, шофирайки по маршрут, мъж видял възрастна дама да стои близо до кола на пътя. Беше почти вечер и мъжът видя, че жената не може да се справи с повреда. Мъжът спря близо до нея и когато напусна колата си, чу стария й Mercedes-Benz да съска.

Жената беше много притеснена, но се опита да скрие безпокойството си под усмивка. В продължение на два часа никой не спря да й предложи помощ. Но този шофьор го направи ... Защо беше тук? Изглеждаше беден и гладен. Може би, той беше опасен? Различни мисли се въртяха в главата ѝ.

Мъжът веднага забеляза, че възрастната дама се уплаши. Той беше добър съдия на характера.

- Здравейте, мога ли да ви помогна? Докато проверявам колата ви, може да се качите в нея, за да се загреете. Между другото, забравих да се представя. Казвам се Брайън Андерсън.

снимкаОказа се, че колата е само със спукана гума. Но за безпомощната възрастна жена такъв инцидент беше истинска трагедия. Брайън се справи бързо с пробива. Когато жената видя, че мъжът почти е изпълнил задачата си, тя отвори прозорец и реши да говори с него. Тя каза, че е от Сейнт Луис и побърза да се върне у дома, но нещата не се получиха така, както тя очакваше. Жената беше много благодарна на своя спасител и каза, че вероятно никога няма да успее да му благодари напълно.

Андерсън само й се усмихна в отговор. Тогава жената попита колко може да плати за ремонта: тя ще счете всяка сума за приемлива в такъв спешен случай. Младежът веднага отказа. Той си спомни всички, които някога са подавали желана ръка трудно, без да искат нищо в замяна. Брайън каза старата дама:- Ако искате да ми благодарите, тогава можете просто да помогнете на някой друг в нужда. В този момент помисли за мен ...

Наблюдавайки старата дама, която запалва колата си и се отдалечава, Брайън усеща как след студения и не особено успешен ден тази внезапна възможност да прояви доброта изпълва сърцето му с топлина. Следвайки дамата на «Мерцедес» с поглед, той се усмихна и мислено й благодари. След това запали колата си и продължи пътуването си.

Старата дама, която вече познаваме, се спря в крайпътно кафене на няколко мили. Това беше типичен ресторант за бързо обслужване в близост до патрулна станция: бързо почистени маси, обикновен интериор. Тази картина предизвика неприятни емоции у жената. Чувството на дискомфорт напълно ще развали апетита й, но изведнъж тя забеляза сервитьорка. И зад приятната си усмивка жената видя тревожност, умора и болка.

И в този момент жената се разпозна в това младо момиче. Само преди половин час тя също стоеше безпомощна и покрай нея минаваха коли. И този, който реши да й помогне, тя се срещна с притеснения поглед и същата усмивка. Момичето развълнувано избърса потта се появи на лицето й с кърпа и разтревожено погледна посетителите и мръсните маси, дори не си представяше как ще се справи с всичко това. Но усмивката на лицето й продължаваше да радва всички, които чакаха поръчка.

Старата дама веднага забеляза, че сервитьорката е приблизително на седмия месец от бременността. Макар и прострелян в съзнанието на жената: «Как някой, който няма почти нищо, може да представи толкова много на другите?» И тогава тя си спомни Брайън ...

След като вечеря, пътешественикът сложи банкнота от 100 долара на маса и бързо тръгна към колата си. Сервитьорката, която се приближи до масата, видя пари и жената, която се качваше в «Мерцедеса». Момичето разбра, че няма да има шанс да я хване и да върне промяната. След минута в очите й се появиха сълзи, защото на салфетка тя прочете: «Ти не ми дължиш нищо. Наскоро един мъж ми помогна да не искам нищо в замяна. И сега ти помагам. Ако искате да ми благодарите, не позволявайте този цикъл на доброта да спре върху вас. » Под тази бележка имаше още $ 400.

Сервитьорката, вдъхновена от този жест на доброта, лесно се справяше с мръсни маси, чинии и многобройни клиенти. След като се върна у дома, тя продължи да мисли за своята благодетелка: «Как разбра, че сега имаме такава нужда? Бебето пристига толкова скоро и с нашите доходи щяхме да имаме трудни времена ... ».

С тези мисли тя си легна и прегърна спящия си съпруг, който всеки ден се тревожеше за парите и вършеше каквато и да е работа. Целувайки го, тя прошепна: «Всичко ще се оправи. Обичам те толкова много, най-скъпият ми Брайън Андерсън. »

Източник: g8ozd.ru

Война Пари

Популярни Публикации