Какви са шансовете детето ви да бъде отвлечено? Официалната статистика за отвличането на деца не е толкова утешителнаЗа съжаление, отвличането на деца все още е нещо. На всеки 40 секунди едно дете изчезва, много от които са отвлечени от собствените им членове на семейството!

Кое е най-лошото нещо, с което може да се изправи всеки родител? За съжаление почти никой не би помислил първо за отвличане. И не защото родителите не искат да защитят децата си. Напротив, много съвременни бащи и майки често са склонни да ги защитават прекомерно. Дори и най-защитените деца обаче могат да изчезнат. Това е тъжната истина, която е представена в статистиката за отвличането на деца през 2018 г. Цифрите всъщност не са утешителни, тъй като ясно показват, че наистина трябва да повишим осведомеността за различните начини как да предотвратим отвличането на детето ви.

Въпреки че общите нива на престъпност в САЩ спаднаха през последните десетилетия, ситуацията с отвличането на деца всъщност не се подобри и все още остава един от най-обезпокоителните проблеми. Казано по-просто, едно дете изчезва на всеки 40 секунди в цялата страна. Не е ли просто ужасяващо? Вярваме, че само като знаете с какво си имате работа, можете ефективно да защитите детето си. Затова събрахме няколко важни числа, които най-добре описват настоящата ситуация в САЩ.

Какви са шансовете детето ви да бъде отвлечено? Официалната статистика за отвличането на деца не е толкова утешителнаМама Бел и децата / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Баба е обвинена в отвличане на 8-месечно бебе. Изведнъж обвиненията срещу нея отпадат

Статистика за отвличането на деца в САЩ: категории

Според ФБР и Националния център за изчезнали и експлоатирани деца, проблемът с изчезналите деца в САЩ е наистина огромен и недоознат дори в наши дни. Последният доклад гласи, че повече от 760 000 деца изчезват всяка година. И въпреки че по-голямата част от подобни случаи се решават в рамките на няколко часа, около 10% от изчезналите деца са отвлечени.Най-новите национални изследвания на случаите на изчезнали, отвлечени, избягали и изхвърлени деца , NISMART-3 показва как нещата са се променили от 1999 г. насам.

1. Отвлечен от членове на семейството

Може да се изненадате, но повечето отвличания на деца се извършват от членове на семейството! Как е възможно това? Отговорът е доста прост и не е толкова плашещ: спор за попечителство. Кой родител би искал да загуби попечителството над детето си? Около 9% до 10% от изчезналите деца просто се вземат от членовете на семейството, които са решили да нарушат законните права на родителя или настойника. Според NISMART-3 годишно членовете на семейството отвличат приблизително 230 600 деца, докато предишният брой такива случаи е бил 192 900. Струва си да се отбележи, че 78% от похитителите са родители, които не са лишени от родителски права, а около 66% са възрастни роднини от мъжки пол.Какви са шансовете детето ви да бъде отвлечено? Официалната статистика за отвличането на деца не е толкова утешителнаaltanaka / Shutterstock.com

2. Отвлечен от несемейни членове

Около 3% от случаите на изчезнали деца са нестереотипни отвличания по време на грабежи, сексуални посегателства и др. Често пъти детето познава похитителя. Този тип отвличане на деца е свързан с общия процент на престъпност във всяка държава. NISMART-3 обаче показва неприятната тенденция: около 58 000 от тези случаи през 1999 г. с увеличение до почти 130 000 годишно в днешно време.

3. Отвлечен от напълно непознати

Само 100 деца годишно (което е по-малко от 1%) са отвлечени от този стереотипен непознат на улицата. Както можете да видите, подобни случаи се случват доста рядко. Освен това около половината от тези деца се прибират у дома.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Повече от „по-странната опасност“: 5 съвета за обучение на децата как да се предпазват от хищници

Статистика за отвличането на деца в САЩ: факти и цифри

Може би сте чували, че много отвлечени деца се намират мъртви. За да бъдем точни, такива случаи се случват много рядко - около 1 на 10 000 доклада. Това, което също няма да чуете по новините, е, че отвлеченото дете обикновено е убито в рамките на 3 часа в повече от 70% от подобни случаи, според Министерството на правосъдието на САЩ. Това наистина означава, че детето е изложено на висок риск да бъде убито в много кратък срок, въпреки че такива случаи се случват рядко.

Какви са шансовете детето ви да бъде отвлечено? Официалната статистика за отвличането на деца не е толкова утешителнаTY Lim / Shutterstock.com

Като цяло около 99% от всички изчезнали деца го правят връщане на техните семейства.

Статистически модели и най-често срещаните групи

Нека сега разгледаме отблизо някои специфични модели, които се повтарят с течение на времето. Сега, след като повечето от изчезналите деца се върнаха у дома, какви групи представляват тези деца?

  1. Най-често срещаната възрастова група на отвлечените деца е на 12 и повече години. Тази възрастова група представлява около 80% от всички случаи на отвличане на деца. Смята се, че виновникът е безразсъдното и безотговорно поведение на тийнейджърите.
  2. Най-често срещаният пол е женският. Това се отнася особено за случаите, когато похитители са напълно непознати. Като цяло жените на възраст между 12 и 17 години се считат за най-често отвличаната група, като около 70% от жертвите са момичета.
  3. В 80% от всички случаи на отвличане на деца похитителят намира целта си практически близо до дома на детето - в рамките на четвърт миля.
  4. Нека не забравяме за тийнейджърските избягания. Най-често срещаната възраст на такива деца е от 10 до 18. Бихте ли се изненадали да научите, че близо 3 милиона тийнейджъри бягат всяка година? Повече от половината от тях са жени, от които 20% се оказват без дом и / или бременни.

Какви са шансовете детето ви да бъде отвлечено? Официалната статистика за отвличането на деца не е толкова утешителнаitsajoop / Shutterstock.com

AMBER спасява животи

Важно е да се знае, че още през 1996 г. правителствената програма, наречена „AMBER Alert System“, започва своята мисия за установяване на сътрудничество между радио- и телевизионните оператори и полицията за намиране на изчезнали деца възможно най-скоро. Сигналите по радиото и телевизията могат да принудят похитителите да освободят жертвите си в страх да не бъдат хванати. Благодарение на ABMER Alerts, около 700 деца са върнати при семействата си.

Критериите, които трябва да бъдат изпълнени, за да бъде издадено ОМЪРРЕНО предупреждение, са доста строги: детето трябва да е на 17 или по-малко; трябва да им се вярва в сериозна опасност; родителите трябва да имат достатъчно описание на детето; родителите трябва първо да докладват на Националния център за престъпност и информация. Такива изисквания за съжаление пречат на много случаи да бъдат излъчени.

Какви са шансовете детето ви да бъде отвлечено? Официалната статистика за отвличането на деца не е толкова утешителнаrook76 / Shutterstock.com

За да обобщим всички данни по-горе, създадохме малка таблица с най-важните факти, които могат да ви помогнат да защитите детето си:

1.

Най-често срещана възраст на отвлечено дете

12 и повече

2.

Най-често срещаният пол на отвлечено дете

Жени (повече от 70%)

3.

Семейно отвличане на липсващи сигнали

~ 9% до 10%

Четири.

Несемейно отвличане на липсващи сигнали

~ 3%

5.

Стереотипно отвличане на непознати

По-малко от 1%

6.

Най-често срещаната възраст на избягалите

10 до 18

7.

Най-често срещаният пол на избягалите

Женски пол

Като цяло очевидно имаме доста голяма възможност за подобрения в този отдел. За съжаление броят на изчезналите деца нараства с всяка година. Статистиката за отвличанията по години показва драстично увеличение на отвличанията на деца от членове на семейството, както и още по-голямото увеличение на отвличанията на деца извън семейството. Нека повишим осведомеността - отвличанията на деца трябва да станат в миналото. Научете повече за това как да защитите детето си от такова ужасно нещо в следващите ни статии.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Смразяващ случай на отвличане: 14-годишната Елизабет Смарт прекара 9 месеца като секс роб на обезумял мъж

Деца Семейство Деца Отвличане
Популярни Публикации