Статистиката за насилието над животни показва подобрение, но все още има дълъг път напредВсичко, което трябва да знаете за настоящата ситуация със злоупотреба с животни: от най-важните цифри до някои факти, които не сте знаели.

Що се отнася до насилието над животни, най-често жертвите са кучетата, представляващи близо 65% от всички документирани случаи на жестокост. И дори не става въпрос за кучета като цяло, а по-скоро за конкретните породи. Например, 1 от 4 малтретирани кучета са питбули. В някои страни, например Великобритания, тази порода е забранена, за да се предотврати жестокостта към животните, както и скандалните ужасяващи нападения на питбул срещу хора. Не само кучетата стават жертви на насилие над животни - котките, птиците, мишките, китовете и много други животни страдат от човешкия гняв и малтретиране. В някои случаи злоупотребата с животни е мотивирана от търговски цели, някои други случаи демонстрират просто невежество и небрежност на собствениците, докато останалите показват наистина злокачествена природа на човешкия вид.За да разберем и разрешим по-добре проблема със злоупотребата с животни, трябва да научим статистика и някои значими и показателни факти. Обществото трябва да е по-наясно с ужасяващия брой убийства, малтретиране и пренебрегване на животни, които са добри и лоялни по природа. Както великият Антоан дьо Сент-Екзюпери пише в „ Малкият принц ':

Ставате отговорни, завинаги, за това, което сте опитомили.

Статистиката за насилието над животни показва подобрение, но имаkmiragaya / Depositphotos.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Световен ден на животните е: насилваните животни все още са очарователни и заслужават цялата любов, която могат да получатСтатистика за насилието над животни 2018: важни цифри

Чували ли сте някога за термина зоозадизъм ? То се отнася до удоволствието, което човек получава от жестокостта към животните и се счита за един от трите показателя за социопатично поведение. Подпалването на огъня и енурезата са двата други знака. Но знаете ли, че жестокостта към животните включва не само физическо насилие, но и пренебрежение, изпитвания върху животни, чисто невежество и дори обикновена дезинформация? По този начин много хора по света злоупотребяват с животни, без действителното намерение да направят нещо нередно. Нека сега разгледаме по-отблизо статистическите данни за злоупотребата с животни през 2018 г .:

 1. Една от най-шокиращите цифри е количеството убити кучета и котки за производство и продажба на фалшиви кожуси. Над 2 милиона придружители на животни търпят непоносими мъчения, преди да бъдат убити заради козината си.
 2. Друг ужасяващ брой показва колко приятели животни пристигат в приютите в САЩ всяка година - над 6,5 милиона, докато около 3,3 милиона са кучета, а останалите 3,2 милиона са котки! От тях около 1,5 милиона домашни любимци са евтаназирани!
 3. Според ASPCA , около 40% от всички семейства в САЩ имат поне едно куче и 35% имат поне една котка. В суров брой това е около 78 милиона кучета и 86 милиона котки. Това в общи линии означава, че американските домакинства имат повече домашни любимци, отколкото деца.
 4. По-добрата страна е, че всяка година се осиновяват близо 3,2 милиона домашни любимци. Половината от тях (1,6 милиона) са кучета, а другата половина са котки. Като цяло статистиката на ASPCA за злоупотреба с животни показва значително подобрение, което може да се обясни с увеличаването на случаите на осиновяване на животни, както и на случаите на бездомни животни, върнати на собствениците им.
 5. В различни доклади се посочва, че около 1 милион животни се насилват всяка година заради домашно насилие, 32% от които са извършени от деца.
 6. Само 4 държави са имали закони за злоупотреба с животни преди 1986 г. Днес всички 50 държави имат такива закони. И все пак много държави не включват животновъдството в законите за жестокостта.
 7. Повече от 100 милиона животни по света се използват за лабораторни експерименти за тестване на различни търговски продукти, включително козметика, лекарства и химикали.
 8. В много случаи на конни надбягвания, както и състезания с кучета, животните се държат в малки клетки и се убиват за селективно разплод или ако са ранени, което означава „безполезни“. Само за една година над 7000 кученца хрътки и над 10 000 възрастни кучета са убити, защото не са достатъчно бързи!

Статистиката за насилието над животни показва подобрение, но имаTawng / Depositphotos.comПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Смъртта на този очарователен лабрадор направи нов закон за защита на животните от насилие

Факти и информация за насилие над животни

 1. Днес поради екзотичната търговия с птици почти една трета от видовете папагали са близо до изчезване. Не само космати животни страдат от насилие.
 2. Знаете ли, че кератинът, който използваме за косата си, се извлича от заземени рога, пера, пера и други части на животни?
 3. Пилетата обикновено се отглеждат при силно злоупотреба и пренебрежение. Тъй като те се използват за техните яйца или месо, производителите рядко се грижат за животните. За да отговорят на пазарните изисквания, те обикновено принуждават производството, което неизбежно води до много по-лоши условия за качество на пилетата.
 4. Подобни организации, които преследват само една цел - печалба, са мелнички / ферми за кученца. Обикновено тези съоръжения за отглеждане в никакъв случай не осигуряват здравословни и безопасни условия за кучетата, тъй като се очаква те да бъдат продадени относително бързо.
 5. Може би същото ниво на злоупотреба с животни се случва в цирковете, където жертвите са подложени на толериране на малтретиране през целия си живот. Повярвайте ни, не бихте искали да отидете зад кулисите и да разгледате техните ужасяващи условия на живот.
 6. Забелязали ли сте колко шуби има на пазара? Но знаете ли, че са необходими около 18 лисици или 55 норки, за да се получи само едно такова палто? Не ви ли се струва отвратително нехуманно?

Статистиката за насилието над животни показва подобрение, но имаDrago_Nika / Depositphotos.com

Подготвили сме малка таблица, която представя най-често срещаните видове злоупотреба с животни в Съединените щати. Това ясно ни показва, че имаме огромна възможност за подобрение:

Злоупотреба с животни

% от всички случаи

1.

Небрежност на собственика

32.4

2.

Животното е застреляно

11.6

3.

Смърт поради задушаване или задавяне

11.5

Четири.

Смърт поради отравяне и сбиване

9.3

5.

Животното е бито

7

6.

Животното е измъчвано

5.6

7.

Други видове, включително смърт от лов, изгаряне, бой и др.

~ 22.7

Статистика за злоупотребата с животни по държави

Ако се чудите кое състояние е абсолютно най-лошо в защитата на животните, това е Кентъки, според Фонда за защита на животните ( ALDF ). Другите щати, които не са подходящи за животните, са Айова, Уайоминг, Юта и Северна Дакота. Основната причина Кентъки да е най-лошият щат за 11-тетивреме подред, е заради нейните закони. На ветеринарните лекари е забранено да съобщават за всяко подозирано или потвърдено насилие над животни там. Следователно много случаи на жестокост към животни остават скрити и неоткрити. Най-благоприятните за животните щати са Илинойс, Орегон, Калифорния, Мейн, Род Айлънд.

Злоупотребата може да бъде под различни форми. Но кои са тези хора, които могат да навредят на приятелите си? Според Хуманно общество , това са предимно мъже под 30 години, които умишлено и съзнателно злоупотребяват с животни, докато предимно жените над 60 години са ангажирани с натрупване, което има повече придружители на животни от обичайното количество. Може би се чудите защо изобщо се счита за злоупотреба с животни. Според различни доклади хората просто не могат да осигурят необходимите грижи и условия на живот на своите домашни любимци. И ние говорим за най-основните неща като правилното хранене, санитария, ветеринарни грижи. Тази неспособност да задоволи нуждите от своя страна води до глад, болести и смърт. Всяка година над 250 000 животни стават жертви на натрупване на животни в САЩ.

Статистиката за насилието над животни показва подобрение, но имаnatalie_magic / Depositphotos.com

Въпреки че статистиката за злоупотребата с животни показва признаци на подобрение с всяка година, все още ни предстои дълъг път. Нека повишим осведомеността за жестокостта към животните, да спасим тези, които се нуждаят от помощ. Злоупотребата с животни е престъпление като всяко друго!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Любителят на животните Саймън Коуъл дарява близо 32 600 долара за спиране на чудовищната ферма за месо от корейски кучета

Кучета Домашни любимци Котки Факти за животните
Популярни Публикации