Антивирусите могат да бъдат доста досадни. Как да спра Avast имейл подпис?Антивирусите могат да досаждат. Но вместо да ги изтриете, можете да персонализирате настройките. Например можете да спрете Avast да блокира входящия имейл.

Вирусите със сигурност могат да превърнат дори най-добрите компютри и лаптопи в безполезни тухли. И за съжаление можете да ги получите на вашето устройство наистина лесно. Може дори да не забележите как компютърът ви се заразява. Точно затова толкова много хора използват антивируси. Тези програми могат да попречат на неприятните вируси да влязат във вашето устройство и да го повредят. И въпреки че определено са създадени за добри цели, антивирусите могат да бъдат толкова досадни. Днес ще говорим за Avast и един конкретен проблем, който лесно може да направи тази прекрасна програма незабавно изключване.

чрез GIPHY

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Изграждане на мрежа от потенциални клиенти? Имейлите им може да са полезни

Как да спрем подписването на имейл на Avast

Въпреки че Avast е един от най-добрите безплатни антивируси на пазара, това може да бъде наистина досадно, особено когато става въпрос за имейли. Работата е там, че програмата създава специален имейл подпис на всяко ваше изпратено писмо. Този подпис означава, че писмото е проверено от Avast и не съдържа вируси. Използва се за уверяване на получателя, че компютърът им няма да се зарази и че писмото не е спам съобщение. Някои потребители могат да намерят това наистина разочароващо. Затова искаме да ви покажем как да изключите тази функция. 1. Отворете вашия Avast клиент, като щракнете с десния бутон върху иконата в долния десен ъгъл на екрана и изберете „Отваряне на потребителския интерфейс на Avast“.
 2. Отидете на опцията Настройки, като щракнете върху иконата на зъбно колело.
 3. Потърсете „Enable Avast email signature“ и премахнете отметката от квадратчето.
 4. Може да е полезно да проверите други опции.
 5. Потвърдете и рестартирайте компютъра.
 6. Готово. Отсега нататък Avast не трябва да поставя подписа в писмата.

Обикновено тази функция е включена по подразбиране, което е наистина добра причина да се дразните. Но както можете да видите, е много лесно да спрете Avast да вмъква подписа си във вашите изходящи имейли.

Антивирусите могат да бъдат доста досадни. Как да спра Avast имейл подпис?mirtmirt / Shutterstock.comПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как да използваме ароматна готварска печка за ориз: Универсално устройство с безкрайни възможности

Какво да направите, ако Avast mail shield блокира имейли?

Има още един често срещан проблем с Avast и имейлите. Антивирусът често може да блокира чисти имейли по погрешка. Може да счита, че е опасно за вашия компютър или да открива вируси в тях. За да деактивирате тази функция, ще трябва да следвате проста инструкция. 1. Отидете на вашия потребителски интерфейс на Avast.
 2. Щракнете върху бутона Щит в реално време.
 3. Отидете на функцията Mail Shield.
 4. Следващата стъпка е да изберете опцията Expert Settings.
 5. Кликнете върху SSL акаунти и променете Шифроването на „Няма“.
 6. Готово. Сега Avast не трябва да блокира входящите писма.

Антивирусите могат да бъдат доста досадни. Как да спрем Avast Email Signature? Начална страница на Avast антивирус на дисплея на компютъраШараф Максумов / Shutterstock.com

Логиката е подобна и приложима за други антивируси, така че ако срещнете същите проблеми, но имате различен софтуер, това ръководство може да ви бъде полезно. В днешно време почти всяка опция и функция може да се персонализира, така че да можете да имате пълен контрол върху програмата. И в много случаи дори не е нужно да сте експерт, за да можете да го направите!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как да блокирам телефонен номер на Huawei: Добавяне към черния списък

Технология Полезни хакове за живот
Популярни Публикации