Как да почистите огледало с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивициКак да почистите огледалото, без да оставяте ивици като професионалист. Тези техники използват обикновени продукти като оцет, алкохол, крем за бръснене и паста за зъби, които имате у дома.

Да имаш чисти и лъскави прозорци или огледала е мечтата на всеки домашен производител, но понякога усилията ни не се отплащат често. Можете да прекарате минути, дори часове, търкайки прозорец, но въпреки това осъзнавате, че му липсва блясъкът, за който се стремите.

Ако вашите прозорци и огледала винаги са ви създавали проблеми, тогава имаме няколко решения, които ще направят деня ви.

Как да почистите огледалото, без да оставяте ивици

Повечето от нас знаят за ефективни продукти, които чисти прозорци като магия. Разбира се, понякога бързането до магазина и харченето на много пари за закупуване на почистващи препарати е нещо, което по-скоро бихме избегнали.

Както се казва, необходимостта е майката на изобретението и някои хора откриха, че домашните почистващи препарати работят както и скъпите почистващи препарати за стъкло. Ето някои невероятни примери.

Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивици Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивици Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивициДариуш Ярзабек / Shutterstock.comПочистете огледалата с оцет

Икономичен чист огледален хак използва обикновена кухненска съставка като оцет.

С 1 чаша вода, чаша оцет и 3 капки етерични масла (мента или лимон) имате прекрасно средство за почистване на прозорци и огледала, което не оставя ивици.Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивици Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивици Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивици-фокусна точка / Shutterstock.com

Почистващ препарат за оцет и алкохол

Професионалните чистачи знаят, че докато оцетът е ефективен при самостоятелно почистване, една малка тайна, наречена триене на алкохол, добавя допълнителен удар към домашния почистващ препарат.

Смесвайки ¼ чаша бял оцет (или ябълков оцет), добавете ¼ чаша алкохол за втриване, 1 супена лъжица царевично нишесте и 8-10 капки етерично масло (лимон или портокал).

Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте никакви ивици Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте никакви ивици Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивици, гледащи в огледалото след измиване на зъбитеАлианс / Shutterstock.com

Да се ​​отървем от глобусите

Понякога огледалото ви може да е чисто, но може да забележите, че има глобуси и шантави натрупвания от лак за коса или паста за зъби. Има начин да ги премахнете чисто, без да оставяте ивици.

Първо втрийте малко алкохол върху памучен тампон и след това разтрийте глобусите, един след друг с кръгови движения. Когато сте сигурни, че всички глобуси са изчерпани, можете да продължите лесно да почиствате огледалото с почистващия препарат за стъкло, ако е необходимо.

Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивици Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивици Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивициРобърт Пшибиш / Shutterstock.com

Как да замразите огледалото си с крем за бръснене / паста за зъби

Горещите душове са ужасно приятни, но понякога мъглата върху огледалото в банята може да бъде неприятност. Но има начин да гарантирате, че вашите огледала никога няма да се замъглят.

Разтрийте малко крем за бръснене или паста за зъби върху огледалото и с мека кърпа го изгладете, докато огледалото отново се почисти. Тези продукти ще предотвратят залепването на водни частици по стъклото и по този начин ще се отърват от мъглата.

Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивици Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивици Как да почистите огледалото с оцет и други домакински предмети, без да оставяте ивициPressmaster / Shutterstock.com

Що се отнася до почистването, малките неща ви спестяват ценно време и правят най-голямата разлика. Чувствайте се свободни да споделите тази полезна информация с приятели, за да улесните живота им.

Почистване на хакове за живот
Популярни Публикации