Синът на Спенсър Трейси Джон е роден глух, но Бащата, който обича, никога не се е отказал от негоНай-новите новини Синът на Спенсър Трейси Джон е роден глух, но Баща-баща никога не се е отказал от него във Фабиоза

Роденият на 5 април 1900 г. претенция на Спенсър Бонавентур Трейси за слава е неговата естествена актьорска игра и огромна гъвкавост. Той беше един от най-великите изпълнители на Златната ера на Холивуд. По време на кариерата си Трейси успя да спечели две награди „Оскар“ за най-добър актьор от девет номинации.Три седмици след завършването на последния си филм Спенсър почина в дома си през 1967 г. Той претърпя инфаркт и бе открит от икономката в спалнята си. Скоро докторът пристигна и го обяви за мъртъв. По-големият брат, съпругата и децата на легендата бяха информирани скоро.

Спенсър като всеотдаен баща

Съпругата на Трейси Луиз Тредуел веднага усети, че мъничето им е глухо, когато той продължи да спи през силни звуци. При прегледа синът им Джон Тен Брок също е диагностициран със синдром на Ашър. Постепенно и той загуби зрението си. Но на 11-годишна възраст той вече можеше да говори, чете и пише, всичко това благодарение на баща си.Според добрия приятел на Спенсър, А. С. Лайлс, любящият баща отказал да настани Джон в институция за изостанали. Той си спомни:Спенс беше прекрасен с него [Джон], но отдаде цялата заслуга на Луиз [за напредъка на Джон].

Трудовете на сина му го мотивираха да работи много по-усилено, за да може да даде на Джон цялата финансова подкрепа, необходима му за преодоляване на увреждането. Иронията е, че именно състоянието на Джон даде тласък на Спенсър да стане успешен художник.

Джон преживя най-пълноценно живота

Дарът на Спенсър за любов към сина му беше, че той успя да живее пълноценен живот. Връзката им се превърна в сребърната му подплата. Джон пише в списанието си от 1975 г .:

Аз съм художник, писател, фотограф; Играх поло, тенис; плувайте, водни ски, танци. Ожених се, имах семейство.

През юни 2007 г. Джон почина на 87-годишна възраст. Той остави след себе си клиника Джон Трейси, работеща на негово име за лечение на хора с увреден слух. Добротата на Спенсър е последвана през времето и е вечна.

Популярни Публикации