Лоша карма: Жената от Лонг Айлънд се уволнява, след като дари бъбрек на шефа сиПоследни новини Bad Bad: Жена от Лонг Айлънд е уволнена, след като е дарила бъбрек на шефа си във Fabiosa

Получаването на орган в животозастрашаващи ситуации може да бъде огромно преживяване и само толкова много процедури идват с толкова голям риск. В по-голямата си част това е дори по-мило, отколкото живото същество би изложило на някакъв риск за друг човек.Бъбреците все още са един от най-популярните органи, дарявани ежегодно, тъй като нормалното човешко същество може да живее доста добре само с един. Изразяването на благодарност за донорството на бъбреци може да изглежда идеален сценарий, но понякога донорите и получателите никога не се срещат по различни причини.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: „Съпругата се нуждае от бъбрек!“ Как знак за прозорец на автомобил спаси живота на болна жена

Деби Стивънс, 47-годишна разведена майка на две деца, напусна работата си в Atlantic Automotive Group през юни 2010 г., но откри, че шефът й Джаки Брусия има проблем с бъбреците. Тъй като тя е добрата душа, Стивънс предложи да дари бъбрек на Брусия.неопределенокристална светлина / Shutterstock.com

Компромис?

По-късно Стивънс попита дали може да си намери работа в компанията и скоро след като се върна в Atlantic Automotive Group. През януари 2011 г. Брусия каза на Стивънс, че трансплантацията й е задържана, тъй като няма подходящ донор. Планът беше да накара Стивънс да дари несъвместимия си бъбрек на някой друг, така че Брусия да бъде блъснат в списъка на чакащите.неопределеноДмитро Зинкевич / Shutterstock.com

Стивънс обаче каза, че нещата са се променили след операцията. До 10 август 2011 г. тя се разболя от операцията и пропусна работа. Тогава Брусия й се обади, отмятайки оправданията, които даде, докато знаеше, че Стивънс е опериран.

неопределено New York Post / YouTube

В крайна сметка Стивънс е понижен в отдалечено дъщерно дружество на компанията. Тя е страдала от психологическа травма и веднага след като е написала писмо до компанията с оплакване от лечението, което е получила, Стивънс е уволнен.

неопределено New York Post / YouTube

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: „Сега имам голямо семейство“: Франсия Раиса се отваря за даряването на бъбрек на Селена Гомес

Тя беше използвана

Адвокатът на Стивънс, каза Ленард Лийдс New York Post че той планира да заведе дело за дискриминация срещу AAG и вероятно ще търси обезщетение за милиони долари. Що се отнася до Стивънс, тя каза, че се чувства много зле, че се отнася с нея по начина, по който се е чувствала.

Чувствам се много предаден. Това беше много болезнено и ужасно преживяване за мен. Тя просто взе този подарък, сложи го на земята и го ритна.

Каквото повикало

Повечето хора, реагиращи на тази сърцераздирателна история, смятат, че Брусия греши, уволнявайки Стивънс, който в известен смисъл й е спасил живота. Някои дори предполагат, че Брусия може да се сблъска с гнева на Карма заради престъпленията си.

Истории като тези могат да обезкуражат хората да даряват своите органи, но е важно да запомните, че жестът е акт на любов и трябва да бъде безусловен. Не може да се каже как хората ще се държат в бъдеще, но нищо не може да се сравни с даряването на орган и спасяването на живот.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Една изключителна учителка от Охайо дарява бъбрека си на ученичка, която се нуждае от трансплантация

Популярни Публикации