Колко лук има в една чаша? А какво ще кажете за морковите?Не е ли разочароващо, когато една рецепта гласи „1 чаша лук“ и не знаете колко трябва да купите? Нека изчистим нещата и да предотвратим подобни ситуации!

Има различни мерни единици: сантиметри, килограми, инчове, крака и т.н. В някои култури хората все още използват ръцете и пръстите си, за да измерват нещата. И тогава има лук. Какво? Това шега ли е? Интересно е, че не е така. Случвало ли ви се е да се разочаровате, защото не знаете колко лук трябва да купите в хранителните стоки за тази нова рецепта? Е, всички сме били там и знаем това чувство. И така, за да отговорим на вашите въпроси, ние подготвихме такъв вид есе по тази тема.

чрез GIPHY

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Може ли суровият, нарязан лук да ви отрави с храна? Какво трябва да кажат специалистите по безопасност на храните

Колко лук в чаша?

Така че сте срещнали рецепта, която гласи „1 среден лук на кубчета“ и искате да знаете как трябва да определите среден лук? Нека разкрием тази ужасяваща тайна. Средният лук тежи около 8 унции и ако е нарязан, се побира в чаша идеално.

Колко лук има в една чаша? А какво ще кажете за морковите? Колко лук има в една чаша? А какво ще кажете за морковите?8H / Shutterstock.com

И сега идва чистата математика, така че ако имате алергия към нея, можете да пропуснете този параграф. Следвайки предишното твърдение, можем да заключим, че две чаши нарязан лук тежат само около един килограм. Сега, след някои умни изчисления, 1 чаша лук на кубчета приблизително се равнява на приблизително 220 грама, което е едва близо ¼ килограма.Добре, всички тези изчисления не променят факта, че всички ние възприемаме размерите по различен начин. Да не говорим, че някои може да отрежат или обелят повече, докато почистват лука. Ето защо няма сигурен отговор на въпроса колко лук имате нужда.

Колко лук има в една чаша? А какво ще кажете за морковите?MaraZe / Shutterstock.comПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Поставяне на лук в чорапи за лечение на настинки и грип: действа ли?

Проблемът с моркова

Същият проблем се отнася за морковите и основно всяка друга храна. Когато една рецепта гласи, че „трябва да нарежете 1 среден морков“ или „имате нужда от 1 или ½ чаша накълцани моркови“, това може да накара мозъка ви да се развихри. Според Министерството на земеделието на САЩ средният морков е около 5,5 ”до 7,25” и може да тежи между 50 и 72 грама. Е, това не е ли разочароващо?

Ако направите математика, ще видите, че 1 чаша трябва да е равна на около 3 такива моркови. На практика обаче зависи от това дали ги нарязвате, нарязвате или накъсвате. Оказва се, че имате нужда от приблизително 1,5 нарязани моркови, за да напълните 1 средна чаша. Ако искате да нарежете тези моркови, ще ви трябват около 2 или повече моркови. А в случай на раздробяване ще ви трябват до 3 моркова, за да напълните 1 чаша.

чрез GIPHY

Представете си, че човечеството в паралелна реалност измерва времето в лука. Как би се променил животът ни, ако използвахме такава измервателна система? Шегите настрана, тази ситуация с лук, моркови и чаша наистина може да бъде наистина разочароваща. Ето защо препоръчваме да използвате рецепти, които нямат чаши. Не би ли било по-добре тези рецепти да съдържат всички съставки в грамове или унции?

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Ако тези 6 артикула са намерени във вашия хладилник, значи грешите в безопасността на храните!

Полезни хакове за живот Кухня Life Hacks Кухненски хакове Хранителни хакове за храна Храна
Популярни Публикации