Оптични илюзии: Колко лица можете да намерите?Последни новини Оптични илюзии: Колко лица можете да намерите? на Фабиоза

Оптичните илюзии, базирани на игра на цветове, форми, перспективи и контрасти, могат да объркат и очароват. Защо правите линии изглеждат извити, нюансите са напълно различни от това, което са и пространството е визуално изкривено? В продължение на хиляди години човечеството използва тези ефекти, за да създава архитектурни и живописни шедьоври, много от които понякога крият скрити послания.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Джордж Доникиян (@georgedonikian) на 6 октомври 2018 г. в 13:00 ч. PDT

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Оптична илюзия на извит етаж: Британската компания за плочки го създаде за входа на шоурума им

Най-популярните оптически пъзели в наше време са изображения, които съдържат няколко елемента едновременно. Интересно е да се търси привидно обикновен пейзаж за нещо извънземно, например човешко лице. Именно тези пъзели предлагаме на вашето внимание.

1. Лице, скрито в скали

На пръв поглед това е обикновен планински пейзаж. Ако обаче погледнете отблизо, можете да видите лицето на мъжа.неопределено

2. Хора в клоновете

Това не е обикновена картина на дървета. Странно преплетените клони крият няколко човешки лица. Можете ли да ги намерите всички?неопределено

3. Кой се крие в това дърво?

Ето и свързан пъзел. Тази илюстрация крие само един човек, но колко бързо можете да ги намерите? Мъж ли е или жена?

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Определяне на вашата креативност: Какво животно виждате на снимката?

неопределено

Какво стои зад феномена оптична илюзия? Дори когато си мислим, че очите ни се фокусират върху една точка, те бързо и неусетно се движат от една страна на друга. Те „улавят“ отделни елементи, които мозъкът след това интерпретира като един смислен образ. В същото време и нашият мозък може да прави грешки, заблуждавайки от познати модели и неговия опит. Много от нас забелязаха, че облак, плаващ над главите ни, наподобява, да речем, силует на животно или човешко лице. Друг човек ще види нещо друго.

Сигурни сме, че за нула време сте намерили всички лица, скрити в илюстрациите. Време е за проверка. Ето отговорите.

Отговор 1

неопределено

Отговор 2

неопределено

Отговор 3

неопределено

Оптичните илюзии са забавни с това, че ви позволяват да видите обикновените неща в различна перспектива. Успяхте ли да намерите всички скрити лица в нашите илюстрации? Колко време ви отне? Споделете вашите резултати и с нас.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Полезни идеи за декориране на малка спалня, която ще удвои пространството визуално

Популярни Публикации