10 най-добри филма с ценни уроци за живота както за деца, така и за възрастниНе толкова отдавна хората научиха живота от книгите. Сега го правим с помощта на филми. Разгледайте нашия списък с 10 смислени, подходящи за семейството филми.

Спомнете си как четяхме невероятната класическа литература и се научихме да разбираме живота от шедьоврите като Моби Дик , Дон Кихот , Война и мир , и Божествената комедия ? Е, днешното поколение се учи от видео игри, телевизионни сериали и филми. Не ни разбирайте погрешно, не е непременно нещо лошо. Има стотици прекрасни филми, които ни учат как да бъдем добри, как да постигнем успех, как да преодолеем предизвикателствата и как да обичаме. Искаме да отпразнуваме такива произведения на изкуството и да споделим любимите си филми, които ни учат на най-важните житейски уроци с вас.10 най-добри филма с ценни уроци за живота както за деца, така и за възрастниАнтонио Гилем / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Тези 20 урока от живота ще ви помогнат да преминете през всяко предизвикателство

10 най-добри филма с житейски уроци

1. Да, човек (2008)

Джим Кери е прекрасен актьор, който е абсолютно велик във всеки жанр: от комедия до романс и трилър. Филмът Да, човече е може би най-добрата му работа, тъй като повдига най-големия въпрос за всички времена: „Как да живееш пълноценно живота си?“ Отговорът е прост - кажете „да“ на всяка възможност по пътя си!2. Аз отново (2012)

Някога искали ли сте да живеете живота на някой друг? Помислете два пъти, преди това желание да се сбъдне. Аз отново ни учи на най-добрия житейски урок - най-лошото, което може да ви се случи, е да загубите живота си. Жизненоважно е да поемете пълната отговорност за живота си и да започнете да се справяте с мизерията!3. Хиляда думи (2012)

Дори нашите думи имат последствия. Следователно трябва да внимаваме какво и кога казваме. Хиляда думи е прекрасен комедиен филм с изключително ценен урок, който всеки може да научи. Останете верни на хората около вас и най-важното - останете верни на себе си - всяка ваша дума има значение.

4. Мирен войн (2006)

Следващият смислен филм за живота е Мирен войн , режисиран от Виктор Салва, човекът, който е специализиран в ужасите. Но не се притеснявайте, тази работа няма нищо общо Jeepers Creepers и други призрачни филми. Мирен войн е истинско изкуство, вдъхновило милиони хора. Това е филм, който може да промени живота.

5. Възходът на пазителите (2012)

Има стотици вдъхновяващи, мотивиращи анимационни филми, които всички знаят: Lion King, Frozen, Aladdin, The Jungle Book и т.н. Въпреки че Възходът на пазителите е трудно да се нарече емблематична, със сигурност може да научи децата ни само на добро. Нашите любими детски герои, Дядо Коледа и Ко, се обединяват, за да защитят децата по целия свят.

6. Like Stars on Earth (2007)

Може да се изненадате да разберете, че един от най-трогателните и важни филми за деца е заснет в Боливуд. Да, хинди киното може да произвежда шедьоври! Като звезди на Земята е един от най-добрите филми със страхотни житейски уроци. Това е история за обезпокоително осемгодишно момче, което беше отхвърлено от всички, освен от учителя му по изкуство.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 15 цитата на Дисни за живота, работата и любовта, които вдъхновяват както децата, така и възрастните

7. Август Ръш (2007)

Вероятно няма нищо по-добро от комбинацията от музика и кинематография. Август Раш съчетава тези два елемента, за да покаже колко е важно за всяко дете да има любящо семейство. Учи ни да следваме мечтите си и да вярваме в чудеса.

8. Малка принцеса (1995)

Малка принцеса е красив и трогателен филм за смелост, състрадание и приятелство, който ще се радва както на възрастни, така и на деца. Този шедьовър ни учи, че всяко момиче е принцеса и че трябва да се вярва, че магията става реална. Абсолютно задължително!

9. Крайният подарък (2006)

Парите не са всичко на този свят и Крайният подарък е може би един от най-добрите филми, за да ни научи на тази мъдрост. Прост и реалистичен сюжет, очарователни герои и ценни уроци правят този филм чудесна възможност за гледане с децата ви!

10. Недосегаеми 1 + 1 (2011)

Какво е приятелството? Как да направя живота си перфектен? Какви са качествата, които трябва да притежава всеки човек? Тези и много други въпроси са повдигнати в една от най-добрите комедии / драми, Недосегаеми. Това е страхотен филм, който ни учи как да постигнем баланс в съвременния живот.

Бонус филм

За тези, които са за анимационни филми с житейски уроци, искаме да препоръчаме Отвътре навън .

Защо? Причината изобщо не е тривиална. Когато бяхме деца, едва ли можехме да разберем значението на различните човешки емоции, добре, защото това е доста сложен въпрос. Но Отвътре навън , създаден от Дисни, има правилния отговор (прост и забавен) за нашите деца, който да им помогне да разберат по-добре чувствата си.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Disney обявява, че на Liu Yifei е дадено да играе „Mulan“

Деца Семейство Филми Вдъхновение
Популярни Публикации