6 лесни и ефективни домашни средства за жълти нокти: лимонов сок и дрМного неща могат да доведат до пожълтяване на ноктите ви. Научете как да се отървете от жълтите нокти и изпробвайте тези домашни средства, за да придадете на ноктите си нормален цвят.

Много неща могат да доведат до пожълтяване на ноктите на ръцете и краката. Този проблем често се наблюдава например при пушачите. Други причини за жълтите нокти включват гъбички по ноктите на краката, липса на определени витамини в диетата и боядисване на ноктите с тъмен лак. По-сериозните причини за обезцветяване на ноктите включват нарушения на щитовидната жлеза и псориазис.Ако имате жълти нокти поради някакъв вътрешен проблем, лечението на основната причина за обезцветяване на ноктите на краката ще направи ноктите ви отново да изглеждат здрави. Но ако проблемът е външен, можете да опитате няколко домашни средства, за да придадете на ноктите си нормален цвят.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 6 естествени и прости домашни средства за врастнали нокти и как да ги предотвратим

6 домашни средства за жълти нокти

За да придадете на ноктите си оригиналния цвят, можете да опитате едно или няколко от тези средства:1. Сода за хляб

Содата бикарбонат може да помогне за премахване на петна по ноктите и за лечение на гъбички по ноктите на краката, според HealthLine . Има няколко начина да приложите сода бикарбонат като лек за жълти нокти и ето два от тях: • разтваря се 3 с.л. от сода за хляб в леген наполовина напълнен с топла вода и киснете краката си за 15-20 минути;
 • добавете достатъчно вода към 1-2 с.л. от сода за хляб, за да направите гъста паста, нанесете я върху ноктите си и ги изтъркайте с чиста четка за зъби.

2. Масло от чаено дърво

Етеричното масло от чаено дърво е добре известно със своите антибактериални и противогъбични свойства, Топ 10 домашни средства казва. Маслото може да се използва върху ноктите ви по следния начин:

 • комбинирайте няколко капки масло от чаено дърво с достатъчно носещо масло (като кокосово масло или зехтин), за да покриете засегнатите нокти;
 • търкайте ноктите си с чиста четка за зъби;
 • оставете сместа да седне върху ноктите ви за няколко минути, след което я отмийте.

Повтаряйте процедурата няколко пъти всеки ден, докато не видите подобрение.

3. Избелваща паста за зъби

Picsfive / Shutterstock.com

Избелващите агенти в пастата за зъби могат успешно да премахнат петна от ноктите ви и да върнат първоначалния им цвят. Топ 10 домашни средства препоръчва прилагането на това лекарство по този начин:

 • покрийте обезцветените нокти с пастата за зъби;
 • търкайте ноктите си с четка за нокти или чиста четка за зъби;
 • оставете пастата за зъби да изсъхне, след което я изплакнете с хладка вода.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 6 естествени и ефективни средства за лечение на врастнали нокти в домашни условия

4. Таблетки за протези

Ако имате няколко таблетки за протези под ръка, можете да ги използвате за лечение на обезцветените си нокти. Ето как да ги използвате според Нашето ежедневие :

 • разтворете няколко таблетки в малка купа с топла вода;
 • поставете върховете на пръстите си в разтвора за около 10 минути;
 • след това изплакнете ръцете си с чешмяна вода.

За да използвате това лекарство за ноктите на краката, ще ви трябват повече таблетки и леген.

5. Водороден прекис

Водородният пероксид е често срещан домакински антисептик и избелващ агент и може да се използва за лечение на жълти нокти, включително обезцветяване, причинено от гъбички. Ето как да го приложите, според Топ 10 домашни средства :

 • добавете 4 с.л. на водороден прекис в малка купа с вода;
 • поставете ноктите си в това решение за няколко минути;
 • изтъркайте градушките с чиста четка за зъби или четка за нокти и ги изплакнете с вода след това.

Използвайте лекарството в подобни пропорции върху ноктите на краката си.

6. Лимонов сок

Gletcher / Shutterstock.com

Лимоновият сок е отличен естествен антисептик и освен това осигурява избелващ ефект, Топ 10 домашни средства казва. Ето как да го използвате:

 • за ноктите накиснете върховете на пръстите си в малка купа чист пресен лимонов сок за няколко минути, след това изтъркайте ноктите с чиста четка за зъби, потопена в сока, и след това изплакнете пръстите си;
 • за ноктите на краката, нанесете обилно сока директно върху ноктите, изтъркайте ноктите с чиста четка за зъби, потопена в сока, оставете да изсъхне и седнете върху ноктите ви за 10-15 минути и след това го изплакнете.

За да постигнете желания ефект, тези средства трябва да се използват всеки ден, докато състоянието на ноктите ви се подобри.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 5 лесни и ефективни средства за лечение на гъбички по ноктите на краката у дома естествено


Тази статия е само за информационни цели. Не се самодиагностицирайте и не се самолекувайте и във всички случаи се консултирайте със сертифициран медицински специалист, преди да използвате каквато и да е информация, представена в статията. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи отговорност за каквито и да било вреди, които могат да възникнат в резултат на използването на информацията, предоставена в статията.

Нокти Красота Домашни средства
Популярни Публикации