Как да надстроите RAM паметта си: Основни правила за смесването на различни модулиСъс сигурност можете да смесите два различни RAM модула, но трябва да знаете някои правила. В противен случай ще се срещнете с прословутия син екран на смъртта.

Компютрите са невероятно сложни устройства, това не е нещо ново. Това обаче не означава, че трябва да сте експерт, за да разберете основите. Днес искаме да поговорим за RAM паметта: техните основни характеристики и как да смесваме различни видове. Определено можете да надстроите RAM паметта си без никаква допълнителна помощ.чрез GIPHY

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как да продължа да изтеглям, докато играя в Steam. Възможно ли е това?

Какви са основните правила за смесване на два различни вида RAM

Паметта с произволен достъп (RAM) е форма на компютърна памет, която съхранява използваните в момента данни. Ето защо този тип памет също се нарича временна. RAM се нарича още модул памет. За да разберете как да смесвате различни видове RAM, трябва да научите основните характеристики и няколко прости правила.

1. SDRAM срещу DDR ​​RAM

Има два вида RAM, основно определящи скоростта на паметта: SDRAM и DDR RAM. Заслужава си да се знае, че последният е много по-бърз от първия. Освен това следващото поколение предлага много по-висока скорост на паметта, което означава, че DDR4 е по-бърз от DDR3 и т.н. Важна забележка: просто не можете да смесвате RAM от различен тип - те са несъвместими.

2. Скорост

В зависимост от типа RAM, тя ще има различна скорост. Има два параметъра, които описват скоростта на паметта. Например DDR-1333 PC3200 означава тактова честота 666 MHz и скорост на трансфер 3200 MB / s. Смесването на RAM с различни скорости е възможно, но трябва да знаете, че общата скорост ще бъде надвишена от най-ниската, което означава, че по-бързата RAM ще бъде подбита.Как да надстроите RAM паметта си: Основни правила за смесването на различни модулиFabrikaSimf / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Най-полезните клавишни комбинации на Microsoft Word: Как да работим по-ефективно3. Напрежение

Всяка RAM черпи енергия от дънната платка и количеството, което е необходимо, за да работи правилно, се посочва от номиналното напрежение. Можете да видите нещо като 2.5V, когато разглеждате характеристиките на вашата RAM. Най-добре е да се смесват RAM с едно и също напрежение.

4. CAS латентност

Адрес на колона Strobe Latency, известен също като CAS Latency или просто „CL“, е основно времето, необходимо на вашата RAM, за да върне съхранените данни на процесора. Правилото е просто: колкото по-ниска е латентността на CAS, толкова по-бързо работи. Определено не се препоръчва смесването на две RAM с различни CAS латентности.

5. Други тайминги

Има много други параметри, които характеризират скоростта на няколко други процеса, които са трудни за обяснение и обикновено представляват интерес за експерти и напреднали потребители. RAS към CAS забавяне, RAS предварително зареждане, скорост на командване и други номера не оказват сериозно влияние върху производителността на RAM. Обикновено трябва да можете да смесвате два модула с различните времена.

Как да надстроите RAM паметта си: Основни правила за смесването на различни модулиДмитрий Ма / Shutterstock.com

За съжаление, нищо от горното не може да гарантира, че две различни RAM са съвместими. Дори и да сте следвали указанията, надстройката на RAM може да доведе до скандалния син екран на смъртта. Въпреки че можете да опитате да съпоставите два модула с различни CAS латентност, времена и напрежение в настройките на BIOS, много по-разумно е да закупите същия модел. Спестете нервите и парите си!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Антивирусите могат да бъдат доста досадни. Как да спра Avast имейл подпис?

Технология Лесни хакове за живот Полезни хакове за живот
Популярни Публикации